Urmează să pleci într-o vacanță? 3 tipuri de aplicații care te vor ajuta să te bucuri de destinație ca un adevărat localnic

Vacanțele sunt esențiale pentru oricine își dorește să ia o pauză de la rutina zilnică și să-și încarce bateriile. Un concediu binemeritat îți oferă ocazia de a te relaxa alături de cei dragi, dar și de a cunoaște oameni noi, dacă plănuiești să pleci în viitoarea ta călătorie de unul singur. 

Având în vedere faptul că trăim într-un secol al vitezei, unul dintre lucrurile care îți poate fi cel mai de folos atunci când călătorești este tehnologia. De la aplicații speciale care te ajută să îți planifici itinerariul sau să îți găsești cazare și până la aplicațiile de traducere automată care te pot ajuta să comunici mai bine cu localnicii, tehnologia a devenit cu siguranță indispensabilă oricărui pasionat de travel. 

Iată 3 tipuri de aplicații pe care trebuie să le descarci pe telefon înainte de a pleca în vacanță, pentru a te putea bucura de destinația aleasă la potențialul maxim!

  1. O aplicație de traducere automată

Deși poate nu te-ai gândit niciodată la asta, o aplicație de traducere automată poate fi foarte utilă atunci când pleci în vacanță, mai ales dacă ai ales o destinație în care limba engleză nu este vorbită la scară largă. Fie că vrei să comanzi ceva de mâncare la restaurant, fie că faci cumpărături într-un supermarket local, o astfel de aplicație te va ajuta să te descurci în situațiile de zi cu zi chiar dacă nu ești deloc familiarizat cu limba. De asemenea, multe aplicații de acest tip îți oferă și funcții de recunoaștere vocală sau chiar de traducere a textelor din fotografii, ceea ce îți poate ușura destul de mult călătoria, mai ales dacă plănuiești să vizitezi și muzee sau alte atracții turistice mai mici, unde multe informații sunt afișate doar în limba țării respective.  

  1. O aplicație de călătorie

Dacă urmează să vizitezi o destinație despre care nu știi prea multe sau în care nu ai mai fost niciodată și nu știi exact ce să vezi sau să faci acolo, nu ai nevoie să pierzi zile întregi pentru a te documenta. Poți folosi un site de vacanțe pentru a găsi recenzii și recomandări de la alți turiști și pentru a-ți stabili mai ușor itinerariul. Un astfel de site este Framey, o aplicație revoluționară de social travel, unde vei putea găsi cele mai populare atracții turistice din zonă, hoteluri și restaurante, dar și locuri mai puțin cunoscute de turiști, despre care poate că nici nu ai avea habar altfel. De asemenea, aceasta îți oferă și fotografii și recenzii de la alți călători, dar și șansa de a posta chiar tu propriile tale impresii, pentru a-i inspira pe alții! 

  1. O aplicație de transport

Dacă plănuiești să călătorești într-un oraș mare, probabil nu îți vei dori să dai jumătate din bugetul alocat călătoriei doar pe taxi. De aceea, pentru a economisi bani, dar și pentru a te putea bucura de destinația aleasă întocmai precum localnicii, îți poate fi foarte utilă și o aplicație de transport, care te va ajuta să găsești cele mai bune opțiuni de transport în orașul pe care l-ai ales. 

O astfel de aplicație te va ajuta să găsești rute, orare și costuri pentru majoritatea mijloacelor de transport în comun, de la autobuz și tramvai, până la metrou. De asemenea, o aplicație de transport îți poate fi foarte utilă și dacă plănuiești să vizitezi și atracții aflate în afara orașului sau localități învecinate, căci îți poate oferi informații despre rutele trenurilor, durata călătoriei sau chiar și despre prețul biletelor până în punctul respectiv.

Tehnologia este cu siguranță cel mai de încredere aliat al tău atunci când vine vorba despre călătorit. Tu ți-ai pregătit deja telefonul cu tot ceea ce ai nevoie pentru următoarea vacanță?

Sursă foto: Framey.io.