Restaurantele sunt localuri în care curățenia și igiena trebuie menținute la cel mai înalt nivel. Dacă ai o astfel de afacere, probabil că știi că succesul ei depinde și de standardele de curățenie pe care le impui. Clienții vor ca restaurantul să fie dotat cu tot ce este necesar pentru igienă.
Chiar dacă ai preparate bune și o servire impecabilă, dacă oamenii se duc la toaletă și descoperă că nu sunt destule consumabile sau că anumite categorii de produse lipsesc, s-ar putea să primești critici și recenzii negative. În rândurile care urmează îți explicăm care sunt produsele consumabile pe care trebuie neapărat să le ai în restaurant.
1. Hârtie igienică
Hârtia igienică este esențială în orice toaletă. Este foarte neplăcut pentru clienți să descopere că rola de hârtie igienică s-a terminat. Pentru a răspunde nevoilor clienților, pe piață au apărut mai multe tipuri de hârtie. Hârtia igienică Esenia Mini Jumbo, de exemplu, este realizată din materiale reciclate, astfel că ajută la protejarea mediului și îți reduce costurile. În același timp, are o calitate îndeajuns de ridicată și este porționată și gofrată.
Dacă toaleta are trafic mare, hârtia igienică Tork SmartOne se dovedește potrivită. Fiind deja porționată, ajută la reducerea consumului. Este delicată la atingere și se descompune ușor, astfel că reduce riscul de înfundare a toaletei. Comandă hârtie igienică de la Igienaphs.ro, care are o gamă largă de produse consumabile.
2. Săpun lichid
Apa și săpunul stau la baza igienei. Spălarea mâinilor este importantă și pentru clienți, și pentru angajați. Evident, săpunul solid nu este o opțiune într-un restaurant, pentru că poate păstra la suprafață bacterii sau virusuri de la numeroasele persoane care îl folosesc. Învață-ți angajații cum să se spele pe mâini corect și achiziționează un săpun lichid de calitate. Este bine să dotezi toaleta și cu un dozator, pentru că te ajută să eviți risipa. Chiar dacă săpunul este ieftin, pe termen lung banii pierduți se adună. Pe piață sunt multe tipuri de săpun lichid. Ai la dispoziție diferite arome și formule, în cantități diferite.
3. Prosoape de hârtie
Prosoapele de hârtie sunt indispensabile în toaleta unui restaurant. Chiar dacă ai uscătoare de mâini cu aer, prosoapele se dovedesc mai eficiente în păstrarea curățeniei. Deseori, oamenii nu au răbdare să-și usuce complet mâinile și udă pardoseala, clanțele și ușile. Prosoapele de hârtie absorb bine umezeala și, de obicei, oamenii le utilizează adecvat. Un dispenser pentru prosoapele de hârtie instalat lângă chiuvetă este necesar, atât din punct de vedere al igienei, cât și al reducerii risipei. De asemenea, nu uita să instalezi un coș de gunoi în imediata vecinătate a acestuia.
4. Odorizant de cameră
În toalete poate apărea mirosul urât. Nimănui nu-i place acest lucru, de aceea trebuie să folosești odorizante de cameră. Aceste produse emană un parfum plăcut și persistent. Există mai multe tipuri de odorizante, de la cele sub formă de bețișoare la cele care se agață. Poți folosi și uleiuri esențiale, care oferă un miros superior. Uleiurile se pun într-un dispenser special, care emană molecule la anumite intervale. Astfel, toaleta restaurantului este în permanență parfumată.
5. Odorizant WC
Păstrarea curățeniei în vasul de toaletă este mai ușor de menținut dacă folosești odorizante. Acestea curăță, previn depunerea calcarului și parfumează aerul. Există mai multe tipuri de odorizante WC. Unele se pun în bazin, altele se prind de marginea toaletei și altele au formă de gel și se aplică prin presare pe interiorul vasului de toaletă. Și aromele variază, printre cele populare numărându-se lavanda, menta și pinul.
Consumabilele destinate toaletei sunt esențiale pentru buna funcționare a unui restaurant. Pune-le pe lista ta și asigură-te că achiziționezi destule!