Este bine cunoscută complexitatea creierului uman, cel responsabil de funcțiile organismului. De aceea, menținerea sănătății creierului este esențială pentru o calitate bună a vieții, iar în rândurile următoare poți descoperi câteva sfaturi de pus în practică în acest sens.
Astfel, chiar dacă înaintarea în vârstă este inevitabilă, poți contribui în permanență la menținerea funcțiilor cognitive, cu ajutorul unor exerciții plăcute și la îndemână.
Cum poți menține creierul tânăr, în ciuda înaintării în vârstă
- Lectura este recomandată
Bolile precum demența sau Alzheimer sunt asociate cu sănătatea precară a creierului. O parte importantă din funcțiile acestuia “se pierd” odată cu procesul de îmbătrânire, în mod ireversibil. Riscurile apariției unor asemenea probleme pot fi însă reduse într-un procent destul de mare, cu ajutorul lecturii zilnice, de exemplu. Citirea ziarului de dimineață, răsfoirea unei cărți pe parcursul zilei sau punerea în funcțiune a logicii cu ajutorul jocurilor precum rebus sau sudoku sunt câteva recomandări în acest sens.
Mai mult, poți comanda de aici SECOM NEURO OPTIMIZER 60 CAPSULE pentru susținerea sănătății creierului tău. Pe Helpnet.ro găsești și detalii despre compoziția acestor suplimente, modul de administrare și efectele asupra organismului.
- Stimularea în permanență a creierului
Un creier stimulat în permanență este un creier sănătos, mai ales la vârste înaintate. Se spune că avem mereu câte ceva de învățat, iar menținerea unui creier activ nu face decât să susțină sănătatea acestuia.
De ce nu, poți învăța o limba străină, chiar și la peste 50 de ani. De asemenea, poți practica jocurile de societate, crea muzică sau chiar cânta la un instrument muzical pe care îl îndrăgești.
Oricare ar fi alegerea ta, va fi una cu adevărat benefică pentru sănătatea creierului tău, chiar dacă poate că ieși un pic din zona de confort.
- Meditația
Practica meditației se face de peste 2500 de ani, atât în Orient cât și în Occident, iar oamenii vremurilor respective reușeau să găsească un echilibru mental și o liniște sufletească pe măsură.
Revenind în prezent, meditația prespune detașarea de stresul de zi cu zi și grijile care amplifică starea de disconfort pe o perioada lungă de timp. Detasându-te de ceea ce este în jurul tău, pentru câteva minute în fiecare zi, te poate ajuta la îmbunătățirea memoriei, relaxarea minții și atingerea unei stări de spirit cu adevărat speciale. Această practică este recomandată de specialiștii în domeniu pentru cei care vor să își păstreze creierul sănătos și activ la vârste înaintate și nu numai.
- Menținerea stării de bine
Cine oare nu își dorește o stare de bine permanentă? Acest lucru se poate întâmpla doar în momentul în care depresia, stresul sau alte astfel de senzații neplăcute dispar din peisaj. Gestionarea emoțiilor este foarte importantă în atingerea unei stări de bine cât de cât permanente. Încearcă să faci un exercițiu în acest sens și să lași grijile deoparte pentru a vedea cum reacționează creierul tău și cum te vei simți în momentele respective.
Așadar, cu ajutorul acestor practici poți avea grijă de creierul tău și reduce viteza procesului de îmbătrânire, cu multă responsabilitate la bord. Antrenează-ți mintea în fiecare zi pentru a îmbunătății funcțiile acestuia și a te bucura din plin de viață.
Sursă foto: Pexels.com