De ce sa apelezi la o albire profesionala a dintilor in locul altor metode

Dr. Iulia Velicu – Dental Hygiene Center

De ce sa apelezi la o albire profesionala a dintilor in locul altor metode?

Un zâmbet strălucitor este un atribut dorit de mulți oameni, deoarece poate îmbunătăți încrederea în sine și conferă o impresie pozitivă celor din jur. Albirea dentară profesională reprezintă o soluție eficientă și sigură pentru obținerea unor dinți mai albi și mai luminoși. Acest articol va explora procesul de albire dentară profesională, beneficiile sale și importanța efectuarii acestei procedure la un medic stomatolog calificat.

Care sunt metodele obisnuite de albire a dintilor ?

Înainte de a explora beneficiile albirii dentare profesionale, este important să înțelegem și să evaluăm metodele obișnuite de albire a dinților care sunt disponibile în farmacii sau online. Aceste opțiuni comerciale includ utilizarea benzilor adezive sau a gelurilor acasă, precum și utilizarea pastelor de dinți speciale sau a soluțiilor de gargară cu proprietăți albești. Cu toate acestea, este necesară o analiză atentă a acestor metode, deoarece pot exista limitări și riscuri asociate.

Benzile de albire la domiciliu:

Una dintre metodele comune de albire a dinților la domiciliu implică utilizarea benzilor adezive sau a gelurilor pe bază de peroxid de carbamidă sau peroxid de hidrogen. Acestea sunt aplicate direct pe suprafața dinților și se lasă să acționeze timp de o anumită perioadă. Cu toate că pot fi ușor de utilizat și accesibile, rezultatele obținute pot fi suboptimale și temporare. De asemenea, este important să se acorde atenție riscului de sensibilitate dentară crescută, care poate apărea în urma utilizării prelungite sau necorespunzătoare a acestor produse.

Pastele de dinti pentru albire:

Un alt produs comun pentru albirea dinților disponibil în comerț este reprezentat de pastele de dinți speciale sau soluțiile de gargară cu proprietăți de albire. Acestea conțin de obicei particule abrazive sau substanțe chimice cu efect de albire, care pot îndepărta petele și decolorările superficiale ale dinților. Cu toate acestea, efectul acestor produse poate fi limitat și, de asemenea, rezultatele obținute pot fi temporare. În plus, utilizarea prelungită și excesivă a pastelor de dinți abrazive poate avea un impact negativ asupra sănătății smalțului dentar, ducând la sensibilitate sau alte probleme dentare.

Este important să înțelegem că metodele de albire a dinților la domiciliu pot fi adecvate în anumite situații, dar este esențial să avem în vedere limitările și riscurile asociate acestora. Pentru rezultate mai eficiente și mai durabile, mulți pacienți aleg să apeleze la albirea dentară profesională realizată în cabinetul stomatologic de către medici stomatologi specializați în estetică dentară.

Care sunt beneficiile albirii profesionale ale dintilor ?

Albirea dentară profesională oferă numeroase beneficii și avantaje față de metodele de albire la domiciliu. În primul rând, rezultatele sunt mai rapide și mai eficiente, datorită utilizării de substanțe de albire mai concentrate și a tehnologiilor avansate disponibile în cabinetul stomatologic. De asemenea, profesioniștii pot personaliza tratamentul în funcție de nevoile și preferințele fiecărui pacient, asigurând un rezultat optim. Un alt aspect important al albirii dentare profesionale este monitorizarea atentă a sănătății dentare pe parcursul procesului. Medicul stomatolog poate identifica orice complicații sau probleme dentare existente și poate ajusta procedura de albire pentru a minimiza riscurile și a obține cele mai bune rezultate posibile.

Un aspect crucial în procesul de albire dentară profesională este profesionalismul și siguranța oferite de specialiștii și echipamentele utilizate. Medicul stomatolog este pregătit în mod special pentru a efectua procedura de albire, având cunoștințe și experiență în domeniul esteticii dentare. De asemenea, sunt utilizate echipamente și materiale de înaltă calitate, care sunt testate și aprobate pentru a asigura un tratament sigur și eficient.

Albirea dentară profesională nu se rezumă doar la aspectul estetic. În timpul procesului de albire, substanțele utilizate ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a depozitelor de tartru, reducând astfel riscul de afecțiuni gingivale și de carii dentare. De asemenea, aceasta contribuie la îmbunătățirea încrederii în sine și a stimei de sine, având un impact pozitiv asupra relațiilor sociale și profesionale.

Cat de sigura este procedura de albire dentara?

Este esențial să apelați la serviciile unui medic stomatolog calificat și să alegeți un cabinet stomatologic în care se utilizează echipamente și substanțe de albire de înaltă calitate. Înainte de a începe tratamentul, medicul stomatolog va efectua o examinare preliminară pentru a evalua starea sănătății orale și pentru a se asigura că nu există proble

me dentare care ar putea afecta rezultatele albirii. Acest lucru asigură profesionalismul și siguranța în procesul de albire dentară.

In primul centru de igienizare dentara din Romania, albirea dentara se realizeaza ultilizand cel mai premiat accelerator de albire dentara din lume in ultimii 13 ani, acceleratorul Beyond Polus Advanced Ultra. Acesta foloseste o combinatie led + Halogen pentru activarea substantei active iar in doar 30 de minute pacientul poate obtine dinti mai albi cu pana la 12 tonuri. 

Ce zic pacientii care au efectuat albirea dentara profesionala?

O modalitate valoroasă de a evalua eficacitatea albirii dentare profesionale este să examinăm opiniile și experiențele pacienților mulțumiți. Albirea dentara profesionala este o procedura sigura si cu rezultate remarcabile efectuata de milioane de oameni la nivel global. Mulți oameni care au apelat la această procedură au relatat îmbunătățiri semnificative în aspectul dinților și în încrederea în sine. Experiențele lor pozitive subliniază beneficiile albirii dentare profesionale și rezultatele vizibile pe care le pot obține. La Dental Hygiene Center toti pacientii care au efectuat albirea dentara profesionala au acordat 5 stele in urma recenziilor. Programeaza-te aici pentru o albire profesionala a dintilor.

Concluzie

Albirea dentară profesională este o modalitate eficientă și sigură de a obține un zâmbet mai alb și mai atrăgător. Prin colaborarea cu un medic stomatolog calificat, pacienții beneficiază de rezultate rapide, personalizate și durabile. Albirea dentară profesională nu doar îmbunătățește estetica dinților, ci contribuie și la o sănătate orală mai bună. Prin îndepărtarea plăcii bacteriene și reducerea riscului de afecțiuni dentare, aceasta contribuie la menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor.

Pentru a beneficia de albirea dentară profesională în mod sigur și eficient, este esențial să căutați serviciile unui medic stomatolog de încredere și să respectați recomandările și instrucțiunile acestuia pe parcursul tratamentului și în perioada post-tratament.

În final, albirile dentare profesionale reprezintă o soluție viabilă pentru obținerea unui zâmbet strălucitor și încrezător. Apelează la serviciile unui specialist și transformă-ți zâmbetul într-o armă de seducție și încredere!