Cum îți alegi cel mai bun broker de asigurări. Sfaturi de la specialiști

Piața asigurărilor din România este una extrem de bogată în oferte, atât pentru polițele obligatorii cât și pentru cele facultative, iar acest lucru ar putea fi derutant pentru clienți, mai ales pentru cei care nu au prea multe cunoștințe în domeniu. 

La o simplă căutare pe internet, o avalanșă de oferte de asigurare vin către tine, companiile de asigurări dorindu-și prin toate mijloacele să-și promoveze pachetele pe care vând. Fie că vorbim despre RCA sau CASCO, fie de asigurări de viață, de sănătate sau de răspundere profesională, asigurătorii se întrec în oferte care mai de care mai avantajoase pentru clienți. Avantajoase la o primă vedere, pentru că ofertele foarte ieftine și atotcuprinzătoare pot genera probleme grave pentru clienți atunci când aceștia se lovesc de o situație neplăcută. 

În aceste condiții, cum alegi produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale de asigurare? Este întotdeauna în regulă să alegi asigurarea cea mai ieftină? Cum negociezi cu asigurătorul dacă ai nevoie de un pachet de asigurări, care să acopere mai multe riscuri la care tu sau afacerea ta sunteți expuși? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le pune oricine, în fața varietății de produse de asigurare și de prețuri existente pe piața din România.

Specialiștii din domeniu spun că răspunsul la toate aceste întrebări este unul singur: apelează la un broker asigurari! Un broker sau o firmă de brokeraj în domeniul asigurărilor este soluția cea mai indicată atunci când vrei să alegi din piață oferta de asigurare cea mai potrivită pentru tine.

Cum te ajută un broker de asigurări?

Cel mai important aspect atunci când te gândești să apelezi la un broker de asigurări este că acesta îți poate obține prețuri mult mai bune față de ce ai putea obține tu direct de la companiile de asigurări. Pentru că, în timp ce asigurătorul va încerca să te convingă să cumperi o poliță de la el, un broker de asigurări îți va oferi întotdeauna mai multe opțiuni, pentru că el reprezintă mai multe societăți de asigurare. De exemplu, pentru un pachet de asigurări negociat prin intermediul Leader Team Broker, se poate obține o reducere de preț de până la 40%, în funcție de nevoile tale.

Un alt avantaj pe care îl oferă un broker atunci când vrei să închei o asigurare sau mai multe este faptul că acesta colaborează cu mai multe companii de asigurare din piață, prin urmare are o imagine de ansamblu asupra tuturor ofertelor disponibile. În acest fel, are o varietate de opțiuni din care poate alege pentru a-și face planul de asigurare de care poți să fii sigur că se va potrivi sută la sută cu nevoile tale.

Nu mai puțin important este și faptul că, dacă achiziționezi o poliță prin intermediul unui broker, vei primi asistență la daune. Un broker de asigurări bun are și un departament specializat de asistență la daune, cu specialiști bine pregătiți, gata să te ajute din momentul zero al producerii incidentului asigurat. Astfel, reduci semnificativ timpul alocat rezolvării problemei și scutești niște bani de cheltuieli inutile.

Așadar, pentru că fiecare tip de asigurare este unică, desenată după profilul, nevoile și cerințele clientului, și soluțiile ar trebui să fie tot personalizate. Iar Leader Team Broker oferă cele mai inovative pachete de asigurare, specifice fiecărui client în parte și, totodată, urmărește dosarul de la început și până la încasarea daunei, oferind servicii prompte și consiliere în fiecare etapă a procesului.