TOP 4 lucruri de care să ții cont atunci când decorezi o grădiniță

Vrei să îți deschizi o grădiniță? Ești un designer de interior angajat pentru a decora un centru de educație pentru copii? Copiilor le place să descopere și să învețe lucruri noi, așa că înființarea unei grădinițe pare a fi locul perfect pentru a începe. Copiii încep să exploreze lumea din afara caselor și apartamentelor lor și îi poți ajuta să se simtă și mai conectați la ea cu câteva decorațiuni simple.

Iată 4 lucruri de care să ții cont atunci când decorezi o grădiniță:

  1. Lumină

Copiilor le plac locurile pline de lumină, așa că le poți folosi pentru a da un ton primitor misiunii tale de decorare. Dacă spațiul va fi folosit pentru lectură sau desen, încearcă să îl asociezi cu o paletă de culori care face acea activitate și mai primitoare. Atunci când decorezi o grădiniță, culorile strălucitoare sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a atrage atenția preșcolarilor. Poți utiliza, de asemenea, elemente luminoase, cum ar fi un șir de LED-uri, un proiector sau o tablă de artă albă pentru desen sau scriere.

  1. Mobilă

Când vine vorba de mobilierul dintr-o grădiniță, ai mai multe opțiuni. Dacă locația este un cadru public, cum ar fi o școală sau un centru de îngrijire a copiilor, probabil va trebui să utilizezi mobilier standard. În acest caz, poți încerca să găsești câteva modalități mai creative de a decora. De exemplu, poți crea o pictură murală pe un perete sau o grădină senzorială cu plante, nisip sau pietriș. Sau poți utiliza mobilier care este mai prietenos cu copiii, cum ar fi o masă și scaune cu înălțimi reglabile. Descoperă gama de mobilier pentru grădiniță de la Mobman.ro și alege setul sau corpurile care funcționează cel mai bine cu estetica pe care vrei să o creezi.

  1. Culori

Culorile atrag copiii în multe feluri, inclusiv modul în care le poate afecta starea de spirit. O paletă de culori îmbietoare te poate ajuta să setezi un ton relaxant, care poate fi util mai ales pentru o grădiniță. Pentru a stimula copii este esențial să folosești totuși culori vii, cum ar fi verde, galben, roșu, albastru, mov sau roz. Dar dacă nu vrei ca aceste culori să-i distragă atât pe copii, cât și pe educatori, le poți alege în nuanțe mai palide sau pastel când vine vorba de culorile de pe pereți. Când vine vorba de mobilier, jucării sau materialele educative, cu cât este mai plin de culoare, cu atât mai bine.

  1. Elemente senzoriale

Copiii sunt mereu dornici să exploreze lucruri noi, așa că a-i ajuta să se simtă mai conectați cu lumea exterioară este o modalitate excelentă de a le stimula starea de spirit. Poți adăuga elemente senzoriale, cum ar fi plante, texturi sau arome pentru a ajuta copiii să se simtă mai implicați. O grădiniță sau un centru de îngrijire a copiilor ar putea avea deja anumite elemente senzoriale, dar poți încerca și să le folosești într-un mod mai prietenos pentru copii. De exemplu, poți așeza o plantă pe podea sau poți utiliza mai multe elemente interactive, cum ar fi un tobogan, un perete de cățărat sau un leagăn.

Copiilor le place să exploreze locuri noi, iar o grădiniță este un loc minunat de a începe. Când decorezi o grădiniță este important să folosești culori strălucitoare, mobilier special, lumini și chiar elemente senzoriale pentru a ajuta copiii să se simtă mai conectați la lumea exterioară.

Sursă foto: unsplash.com