De ce e bine să faci revizia mașinii la timp?

Nimic nu este mai important pentru un autoturism decât realizarea la timp a reviziei. Cu toate acestea, sunt o mulțime de conducători auto care încă nu înțeleg importanța acestui proces, motiv pentru care în rândurile următoare am decis să realizăm un material în care să vorbim despre motivele pentru care este bine să faci revizia mașinii la timp.

Dacă și tu te întrebi de ce se pune atât de mult accent pe realizarea reviziei mașinii la timp, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată care sunt motivele care te obligă să faci asta:

Păstrezi mașina în cele mai bune condiții

Trebuie să îți duci mașina în service cel puțin o dată pe an, pentru a realiza operațiunea de schimb ulei și filtre.

Indiferent de numărul de kilometri parcurși, atât uleiul cât și filtrele se vor uza iar proprietățile lor se pierd odată cu trecerea timpului. Asta înseamnă că nu vor mai fi la fel de eficiente, ceea ce poate duce la uzarea prematură a anumitor componente, așa cum este motorul.

Dacă nu vrei să fii nevoit ca la un moment dat să schimbi motorul mașinii, sfatul nostru este să eviți să circuli cu uleiul uzat, mai vechi de un an! De asemenea, dacă ai depășit limita de kilometri, care de regulă este de 10.000, atunci ai un motiv în plus pentru a realiza revizia.

Cu cât vei circula mai mult fără revizia făcută, cu atât componentele mașinii tale se vor uza mai mult. Asta înseamnă că se vor defecta în mod iremediabil, ceea ce va duce la costuri foarte mari pentru reparație.

De asemenea, ignorarea lucrărilor de revizie te poate pune în pericol. În acest proces este inclusă, printre altele, verificarea sistemului de frânare și de direcție, acestea având componente consumabile. Când este necesar, aceste componente trebuie schimbate, întocmai pentru a nu te expune riscurilor.

Gândește-te doar că ignorând revizia tehnică anuală vei circula cu plăcuțele de frână sau cu discurile de frână uzate. În acest context, îți va fi imposibil să frânezi în mod eficient, așa că ești expus numeroaselor pericole pe care un sistem de frânare ineficient le presupune.

Iată, așadar, câteva motive excelente pentru care merită să faci revizia mașinii cât mai des, de preferință o dată pe an, dacă nu chiar mai des. Costurile sunt mici în comparație cu beneficiile pe care o astfel de revizie le oferă. În plus, evitând defecțiuni grave, poți face economii prin acest obicei preventiv de a efectua revizii regulate.

Car Doctors F&F – Mentenanță flotă auto Timișoara și autoturisme oferă operațiuni de întreținere curentă și periodică la prețuri avantajoase, atât pentru persoanele juridice cu flote mari de mașini cât și pentru persoanele fizice.