Care sunt criteriile remarcabile ale aspiratoarelor cu filtrare prin apa?

Aspiratoarele cu filtrare prin apa reprezinta o optiune foarte buna pentru cei care vizeaza calitatea, in detrimentul oricarui alt aspect. Acestea sunt considerate variante excelente de curatare, au un pret foarte bun si reprezinta o solutie inedita pentru toti cei care vor sa-si curete locuinta intr-un mod sanatos si eficient.

Acest tip de aspirator foloseste apa pentru a filtra cu usurinta murdaria si este echipat cu un filtru de apa. Asadar, daca sunteti interesati sa va achizitionati un aspirator performant si foarte eficient, care nu necesita o intretinere speciala, merita sa luati in considerare acest model.

Avand in vedere ca trebuie sa facem curatenie aproape zilnic in casa unde locuim, dar si in locul unde ne desfasuram activitatea, se recomanda utilizarea unui aspirator cat mai eficient. In acest fel, puteti obtine rezultate foarte bune intr-un timp cat mai scurt, fara sa depuneti mare efort.

Aspiratoarele clasice nu mai reprezinta o solutie ideala pentru a indeparta praful si murdaria din spatiile mai greu accesibile. In plus, modelele conventionale se dovedesc a fi mai greu de intretinut si nu ofera rezultate remarcabile.

Mai mult decat atat, acestea pot lasa mult praf in urma sau in aer, si pot dauna grav sanatatii, in special pentru persoanele care au dificultati respiratorii sau sunt predispuse la alergii. Puterea de functionare a unui aspirator cu apa este mult mai ridicata, astfel ca toata murdaria colectata ajunge intr-un recipient cu apa, praful nu va reveni din nou in aer iar suprafetele proaspat aspirate vor sclipi de curatenie.

Aspiratoarele obisnuite se afla in imposibilitatea de a colecta toata murdaria. Mentenanta aspiratoarelor fara sac consta in faptul ca trebuie doar sa golesti rezervorul plin cu praf si murdarie, riscand ca tot praful colectat sa fie raspandit in aer si sa recircule din nou in locuinta.

Care este puterea de absorbtie a unui aspirator cu apa?

Puterea motorului unui aspirator cu apa reprezinta puterea de absortie a dispozitivului. Aceasta se numara in Watti, ne indica gradul de performanta al aspiratoarelor, dar si consumul de energie electrica.

Printre avantajele acestor aspiratoare se numara faptul ca se foloseste apa pentru retinerea murdariei. Praful este absorbit cat mai bine iar sistemul de filtrare este unul extrem de eficient. Puterea de absorbtie a unui aspirator cu filtrare prin apa este de 1200W – 2000W.

In ce consta sistemul de filtrare prin apa?

Sistemul de filtrare prin apa se dovedeste a fi extrem de eficient avand in vedere ca elimina orice urma de praf sau murdarie, care ajunge in rezervorul cu apa si minimizeaza riscul de contaminare cu microbi. In comparatie cu aspiratoarele clasice, care strang praful intr-un recipient de plastic de unde poate recircula in aerul din incapere, cele moderne sunt absolut remarcabile.

Acestea au capacitatea de a aboarbi efectiv aerul incarcat cu praf care ajunge in cele din urma in recipientul cu apa. Astfel, praful ramane in apa, iar aerul purificat ajunge din nou in atmosfera printr-un sistem de evacuare. Totusi, datorita faptului ca nu avem certitudinea ca apa va absorbi toata murdaria colectata, se recomanda ca aspiratorul sa aiba un sistem dublu de filtrare.

Dispozitivele moderne pot avea un filtru secundar de tip HEPA care sa filtreze aerul in momentul in care acesta ajunge in recipientul cu apa. Aceasta caracteristica este reprezentativa pentru cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apa, de aceea merita sa ii acordati atentia binemeritata.

In cazul acestui sistem de filtrare, aspiratorul se remarca printr-un grad marit de eficienta, reusind sa colecteze praful si murdaria in proporție de 99%. In acest context, are loc procesul de separare a aerului de particulele de murdarie si stocarea lor intr-un mediu sigur si foarte usor de curatat.

Criterii esentiale de luat in considerare in alegerea aspiratorului cel mai potrivit

Pentru a face o alegere inteligenta este indicat sa verificati cu atentie elementele de baza, pentru ca cele mai mici detalii pot face diferente majore. Iata care sunt criteriile cele mai importante:

  • Volumul rezervorului de colectare a murdariei

Un criteriu absolut esential in procesul de achizitie a unui aspirator este volumul rezervorului de colectare a murdariei. Cu cat este mai mare, cu atat poate absorbi mai multa murdarie, insa valorile difera in functie de scopul utilizarii dispozitivului.

Prin urmare, un aspirator care are un rezervor de cel mult 2 litri reprezinta varianta cea mai potrivita pentru a curata o locuinta obisnuita. Acesta este ideal pentru o aspirare completa si o intretinere usoara, pentru ca rezervorul se goleste si se curata foarte usor.

Atunci cand vorbim despre spatii mai extinse, cum ar fi un birou, o casa cu etaj sau o pensiune este nevoie de un aspirator performant cu un volum mult mai mare. Volumul recipientului aspiratoarelor cu apa este direct proportional cu aria suprafetei ce urmeaza a fi aspirata. In aceasta situatie, aveti nevoie de un rezervor mai mare pentru a avea certitudinea ca nu sunteti nevoit sa goliti recipientul de colectare atunci cand va aflati in plin proces de curatare.

  • Dimensiunea si greutatea aspiratorului

Cu cat aspiratorul are mai multe tehnologii in plus, cu atat are o structura mai mare si mai grea. Asadar, daca recipientul sistemului de filtrare prin apa este mai voluminos, atunci inseamna ca aspiratorul in ansamblu va fi mai generos.

In cazul acestui tip de aspirator, exista riscul unei manevrari greoaie daca suprafata locuintei este extinsa sau daca este impartite pe etaje, deoarece este destul de dificil sa urcati aspiratorul pe scari. Este mult mai simplu sa urci treptele cu un aspirator clasic de 2kg, decat cu unul care are o greutate dubla.

Aceste caracteristici se afla in stransa legatura cu mobilitatea si portabilitatea dispozitivului electrocasnic. In acest context, pentru un plus de eficienta si pentru a limita efortul depus de utilizator este nevoie de prezenta unor roti ajutatoare care sunt adaugate aspiratoarelor mari.

  • Consumul aspiratoarelor

In ceea ce priveste consumul, acesta depinde de puterea motorului, fiind singura componenta care foloseste energia electrica preluata prin cablul de alimentare. Unele aspiratoare ce sunt dotate cu filtre de apa sunt special create pentru a consuma mai putina energie, in timp ce gradul de performanta se mentine destul de ridicat.

Consumul este influentat si de clasa energetica, de aceea unele aspiratoare consuma mult mai putin comparativ cu altele care au o clasa energetica diferita, pentru a realiza o sarcina la aceeasi capacitate. Clasele energetice sunt notate cu litere de la A la G, in functie de nivelul mai scazut sau mai ridicat, A indicand consumul minim. Pe masura ce consumul creste se apropie tot mai mult de clasa energetica G, care indica cel mai mare consum de curent.

Functii speciale ale aspiratoarelor cu filtrare prin apa

Anumite aspiratoare sunt prevazute cu diferite funcții speciale care au rolul de a simplifica in mod evident actiunea de curatare Iata care sunt cele mai vizate:

  • Trepte de putere

Prin intermediul treptelor de putere, este nevoie doar de apasarea unui buton rotativ pentru a regla puterea de functionare a aspiratorului, in functie de capacitatea de aspirat de care ai nevoie. Pentru absortia prafului din tesatura unui covor este nevoie de o putere mai mare, iar pentru aspirarea gresiei sau parchetului aveti nevoie de o putere mai mica.

  • Cablu retractabil

Aspiratoarele care sunt prevazute cufiltre de apa au un buton pentru retractarea cablului. Este nevoie doar de o simpla apasare a butonului pentru ca acest cablu sa revina la pozitia initiala si sa intre in interiorul aspiratorului. Procesul invers se realizeaza prin tragerea manuala a firului din aspirator.

  • Tub telescopic

Tubul telescopic reprezinta o functionalitate de baza, astfel ca toate aspiratoarele sunt prevazute cu un astfel de tub. Prin intermediul acestuia praful si murdaria aspirata ajunge direct in recipientul de colectare. Acest tub este de fapt o teava metalica care face legatura intre furtunul aspiratorului si capatul de aspirare.

  • Oprire automata

Toate aspiratoarele sunt dotate cu functia de oprire automata. Aceasta face posibila oprirea fortata in cazul in care va confruntati cu reale probleme de functionare, daca sistemul de absorbtie se infunda sau simtiti ca se poate defecta motorul.

Indiferent de tipul aspiratorului pe care-l vizati, calitatea ocupa locul cel mai important. Modelul poate sa difere in functie de caracteristicile de baza, culoare si design insa, calitatea joaca un rol esential. Tineti cont de detaliile tehnice ale produsului care va sunt puse la dispozitie de catre producator si cititi cu atentie recenziile pentru a vedea daca ceilalti cumparatori sunt pe deplin multumiti de calitatea produsului achizitionat.

Prin urmare, daca vreti sa va bucurati de calitate verificati cu atentie toate informatiile. Brandul are o importanta deosebita in vederea alegerii unui aspirator cu filtrare prin apa profesional. Producatorii care se respecta nu pot risca sa-si piarda reputatia prin promovarea unor produse slab calitative. Luati in considerare chiar si cele mai mici detalii, pentru ca acestea va ajuta sa faceti diferenta intre un aspirator bun si unul performant.

In mediul online, puteti gasi o varietate larga de modele de aspiratoare care functioneaza pe baza unui filtru de apa si puteti alege cu usurinta modelul care va place cel mai mult.

Daca vreti sa obtineti rezultate satisfacatoare pentru o perioada indelungata, nu faceti rabat de la calitate, ci indreptati-va atentia catre modelele care detin filtre ultraperformante si pot colecta cu usurinta toate urmele de murdarie din orice incapere.

Folositi-va timpul in mod eficient si realizati o curatenie sclipitoare in orice spatiu fara sa depuneti prea mult efort sau sa pierdeti prea mult timp. In acest context, cel mai bun aspirator este cel care va ofera rezultatele asteptate, nu are nevoie de o intretinere speciala, functioneaza la randament maxim pentru multi ani si are capacitatea de a curata atat suprafetele dure si moi, dar si de a igieniza aerul din incaperi.