Top 3 motive pentru a renunța la cauciucurile uzate și a investi în siguranța rutieră


Siguranța rutieră este un aspect important atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău. Printre factorii care previn accidentele sau pericolele rutiere, se numără și renunțarea la cauciucurile uzate. Acesta este un factor extrem de important și de luat în considerare atunci când vine vorba de viața ta și a celor din jurul tău. Cu toate acestea, există mulți șoferi care fac abstracție de această informație, preferând să circule cu cauciucuri uzate, riscându-și propria viață.

Iată care sunt cele 3 motive la care să fii atent:

Siguranța ta și a pasagerilor

În primul rând, ține cont de faptul că dacă alegi să umbli cu cauciucurile uzate, îți pui în pericol viața ta, cât și a celor din jurul tău. Poate te întrebi, cum se întâmplă asta, atât timp cât mergi cu viteză normală, totul fiind regulamentar. Ei bine, adevărul este că și o pereche de papuci care sunt învechiți, nu mai sunt la fel de confortabili cum ar fi o pereche nouă și curată. Același lucru se aplică și aici. 

Mai mult, în cazul unul impact mai puternic, cauciucurile pot fi mai puțin eficiente în prevenirea accidentelor sau a șocurilor, punându-ți astfel viața în pericol. 

Dacă alegi să optezi pentru cauciucuri noi și calitative, călătoriile tale pot fi în siguranță, bazându-te 100% pe autoturismul tău, atât la drumuri lungi, cât și la cele scurte. Așadar, alege să-ți prioritizezi viața ta, renunțând la cauciucurile vechi și uzate.

Economie la combustibil 

Cu siguranță, acest aspect ți-a înseninat fața, pentru că, toată lumea își dorește să poată face economie la combustibil. Schimbarea cauciucurilor te ajută la a avea un consum mai bun. În schimb, cele uzate pot afecta eficiența consumului, destul de mult, încât să simți diferența. Dacă te întrebi cum e posibil asta, uite câteva cuvinte cheie: rezistența la rulare crește. Alege să investești cu perspectivă de viitor în siguranța ta, având grijă de mașina ta, iar o metodă bună ar fi să alegi cauciucuri auto de aici, de la janta.ro – cu siguranță nu vei regreta. Ele sunt rezistente, sigure și apreciate de mulți șoferi pentru calitate de care dau dovadă. 

Specialiștii au găsit câteva avantaje majore ale cauciucurilor eficiente din punct de vedere al combustibilului, motiv care să te ajute în a lua o decizie cu privire la mașina ta:

  • reducerea de CO2,
  • îmbunătățirea aderenței optime,
  • prelungirea duratei de viață a motorului,
  • economisirea la pompă,
  • îmbunătățirea condusului în condiții de meteo extreme,
  • respectarea cerințelor legale, 
  • reducerea vibrațiilor. 


Acum, că știi toate aceste beneficii, ce decizie iei cu privire la mașina ta?

Contribuție la protejarea mediului înconjurător 

Știai că toate cauciucurile abandonate în locuri necorespunzătoare și uzate, afectează natura, devenind o problemă serioasă pentru mediu? Ei bine, acestea pot polua solul, datorită substanțelor și materialelor chimice pe care le au. Prin alegerea cauciucurilor noi, vei sprijini efortul de reciclare și vei reduce impactul negativ al acestora asupra mediului înconjurător. De asemenea, ține minte că există cauciucuri ecologice care sunt fabricate din material ecologic și potrivit pentru natură.

În concluzie, siguranța rutieră, economia la cobustibil și contribuția la protejarea mediului înconjurător sunt 3 motive pentru a renunța la cauciucurile uzate și vechi. Alege responsabil, calitativ și cu perspectivă de viitor, gândindu-te la siguranța și confortul pe care ți le-ar putea aduce cauciucurile noi. 

Sursă foto: pexels.com