Cum să-ți organizezi biroul în 2023 – sfaturi pentru productivitate ridicată și mai multă eficiență

            În zilele noastre, o bună parte a timpului se desfășoară în cadrul locului de muncă. Tocmai de aceea, este necesară crearea unui spațiu plăcut și util pentru a putea da un randament cât mai mare în timpul task-urilor zilnice.

            Te-ai confruntat vreodată cu problema spațiului? Poate că ți s-a părut insuficient sau prea aglomerat. Dacă da, atunci cu siguranță poți rezolva această problemă prin organizarea corectă a lucrurilor tale.

Iată câteva aspecte ce îți vor face munca mai ușoară!

  1. Aruncă tot ce e nefolositor

Un prim pas pentru eficientizarea zonei este aruncarea tuturor lucrurilor nefolositoare. Începe prin a renunța la tot ce nu este necesar pe biroul tău. Verifică fiecare hârtie în parte și eliberează-te de cele ce nu îți mai sunt  de folos. Aruncă stilourile și pixurile ce nu mai funcționează. Vei fi uimit de câte obiecte păstrezi fără a le folosi cu adevărat. Optează pentru un stil minimalist, în care să păstrezi strictul necesar, astfel nu te vei mai aglomera cu o groază de obiecte.  La finalul acestui pas, poți alege să reciclezi hârtia, astfel vei contribui la protejarea mediului înconjurător în timp ce tu vei avea un spațiu curat și mult mai liber.

  1. Planificarea spațiului

Realizează un plan al nevoilor tale principale pentru a putea organiza totul într-un mod eficient. Împarte biroul în zone diferite. Poți avea o zonă unde să îți amplasezi computerul, una unde să îți organizezi actele și documentele și una pentru depozitarea obiectelor de birotică. În cazul în care jobul tău implică interacțiunea cu publicul, poți crea un spațiu special și pentru această nevoie.

  1. Depozitarea eficientă

Această etapă este chiar cea mai importantă. Pentru a te putea bucura de ordine, utilizează spații de depozitare. Împarte totul pe categorii și apoi poți utiliza fie un biblioraft, fie o cutie de depozitare sau poate chiar sertare. În funcție de nevoile tale, pe gooffice.ro vei găsi o gamă variată de bibliorafturi ce îți vor fi de mare ajutor. Utilizarea acestor organizatoare este o strategie excelentă pentru eficientizarea spațiului tău.

  1. Etichetarea

După ce le-ai organizat pe categorii, etichetează totul. În timp, vei uita locul fiecăruia, iar prin utilizarea etichetelor îți va fi mult mai ușor să găsești ceea ce ai nevoie. Un beneficiu major al acestui pas este economisirea timpului. În loc să cauți în fiecare biblioraft, sertar sau cutie, vei avea totul bine organizat și ușor de găsit atunci când ai nevoie.

  1. Gestionarea cablurilor

Într-un birou bine organizat nu trebuie să existe cabluri haotice ce te pot încurca. Poți opta pentru fixatoare de cabluri. Acestea sunt ca niște cleme ce le va fixa pe pereți sau pe birou, prevenind astfel încurcarea lor. De asemenea, există organizatoare speciale și pentru partea de cabluri. Pe piață poți găsi benzi sau tuburi ce le grupează într-unul singur, rezolvând astfel această problema deranjantă.

Așadar, trebuie să urmezi doar câțiva pași simpli pentru a te putea bucura de rezultatul dorit. Nu uita, cu un birou bine organizat și ordonat, îți vei putea desfășura activitățile zilnice mult mai eficient și productiv!

Sursa foto: pexels.com