Calcul asigurare RCA online – de ce este recomandat să utilizați un calculator înainte de achiziție

Procesul de căutare a unei polite de asigurare RCA auto poate fi dificil, mai ales dacă nu cunoașteți surse sigure, din care puteți să estimați un pret, în funcție de criteriile dumneavoastra și ale autovehiculului dumneavoastră.

În ultimii ani, nevoia de întocmire a unei polite de asigurare RCA a crescut considerabil, dat fiind numărul crescut de accidente ce se petrec anual pe drumurile publice din România. Situația actuală cere chiar și întocmirea unei asigurări CASCO, pentru a avea garanția că toate daunele sunt acoperite.

Multe persoane se întreabă dacă achiziționarea politei de asigurare prin intermediul online este o practică sigură. Răspunsul este categoric da. Puteți utiliza un calculator RCA online – un instrument eficient, pentru a ajunge mai ușor la oferta auto ideală și asta rapid, fără costuri extra.

Pint.ro a pregătit un articol în care vă va oferi detalii despre tarifele RCA, modul prin care puteți utiliza un calculator RCA online, dar și despre ambele tipuri de polite, atât RCA, cât și CASCO, pentru a înțelege de ce este nevoie de întocmirea a două polite de asigurare pentru a ridica nivelul de protecție.

Calculator RCA online – motive pentru a utiliza un astfel de instrument pentru calcul RCA

Așa cum am menționat anterior în articol, procesul de căutare a unei oferte de polita de asigurare RCA poate fi destul de dificil. Este nevoie de timp și de răbdare pentru a putea analiza în detaliu fiecare ofertă existentă pe piață. Un broker de asigurare poate diminua acest proces, fiind mai eficient să apelați la ajutorul unui specialist.

În zilele noastre, în care tehnologia are un rol important în simplificarea oricărui proces, asistăm la digitalizarea industriei de asigurari. Acum puteți obține polita RCA în format electronic, iar cu ajutorul calculatorului, puteți întocmi asigurarea RCA mult mai rapid și mai ușor.

Cu alte cuvinte, câștigați timp, economisiți resurse și puteți lua legătura cu casele de asigurari mult mai ușor.

Cum se utilizează calculatorul RCA online

Drumul spre cel mai bun asigurator e mult mai scurt decât ați putea crede. Tot ce trebuie să faceți pentru a utiliza calculatorul RCA online și pentru a găsi oferta de asigurare potrivită pentru dumneavoastra este să introduceți în câmpurile libere următoarele date.

În primă instanță, date personale:

 • Nume și prenume
 • CNP
 • Serie și număr buletin
 • Adresa completă
 • Data de întocmire a politei de asigurare RCA/CASCO

Urmând ca apoi să introduceți următoarele date referitoare la autovehicul:

 • Stare/ numarul de înmatriculare
 • Marca auto
 • Modelul de autovehicul
 • Tipul de combustibil
 • Serie sasiu
 • Seria carte auto (CIV)
 • Masa maxima autorizata
 • Capacitate cilindrică
 • An fabricatie
 • Numar locuri
 • Putere KW motor

Asigurarea RCA – ce este și ce acoperă

În cazul unui accident auto, pagubele pot fi catastrofale din punct de vedere financiar. Deși foarte mulți proprietari consideră că asigurarea RCA reprezintă doar o taxă în plus, aceasta acoperă niște daune importante, iar întocmirea acesteia vă poate scuti de plata unor sume colosale.

Tocmai din acest motiv, asigurarea RCA este obligatorie. O polita RCA poate acoperi diverse daune, de la vatamari corporale și deces, până la prejudicii fără caracter patrimonial, cheltuieli de judecată și cheltuieli de transport.

Emiterea poliței de asigurare RCA obligatorie se poate face doar printr-un asigurator acredidat de ASF, cum ar fi Groupama, Euroins sau Allianz Tiriac. Perioada de valabilitate pentru o polița RCA poate fi cuprinsă între o luna și un an. Asigurarea RCA se bazează pe sistemul bonus-malus, care recompensează șoferii prudenți și sancționează din punct de vedere financiar șoferii care produc accidente pe perioada cât polița este valabilă.

Polita de asigurare CASCO – protecție extra pentru autovehicule

Polița de asigurare CASCO vă poate oferi protecție în cazul pagubelor pe care asigurarea RCA obligatorie nu le poate acoperi. Vorbim în primul rând de situații în care autovehiculul este furat, vandalizat sau în cazuri de averse extreme, în care vremea produce daune semnificative. Totodată, acest tip de asigurare auto poate acoperi și avariile.

Polița de asigurare CASCO se calculează diferit față de cea RCA. Șoferii în vârstă, cu o experiență mai mare și cu mașini mai vechi vor plăti mai puțin decât cei tineri, cu mașini performante în cazul ambelor polite.

Pint.ro – broker de asigurare vă oferă o mână de ajutor cu întocmirea politei

Dacă doriți să vă procurați una din politele de asigurare auto prin intermediul online, puteți accesa site-ul Pint.ro. Acolo aveți la dispoziție mai multe informații legate de politele de asigurare auto, cât și un calculator RCA pe care vă puteți baza pentru a obține o ofertă potrivită bugetului dvs. În cazul în care aveți nevoie de asistență, echipa Pint vă stă la dispoziție.