Windows 10 Pro si caracteristicile sale principale

Articolul va prezinta caracteristicile principale ale versiunii de Windows 10 Pro. De asemenea enumera si detaliaza functiile sale principale si cele mai importante avantaje ce recomanda versiunea Windows 10 Professional.

Factorii principali ce determina caracteristicile versiunii Windows 10 Pro sunt:

 1. Disponibilitate
  Windows 10 Pro se gaseste in prezent global.
 2. Securitate
  Windows 10 Pro contine caracteristici de securitate imbunatatite.
 3. Unelte media preinstalate
  Windows 10 Pro este instalat cu toate utilitarele Windows Media Player, Voice Recorder, Video Recorder si altele.
 4. Abilitati de management si implementare
  Windows 10 Pro este preinstalat cu utilitare precum Group Policy, Shared PC Configuration, Assigned Acces etc.
 5. Durata de instalare
  Windows 10 Pro se instaleaza pe o durata mai mare de timp situata intre 15 minute si 3 ore.

Echipa de specialisti IT de la Proreparatii vine in sprijinul dumneavoastra cu servicii software de instalare Windows 10 Pro la preturi rezonabile. Daca ne contactati, un tehnician IT va poate oferi si o gama completa de servicii hardware si software de reparatii calculatoare sector 2, Bucuresti si Ilfov. Sa revenim la subiectul articolului de fata.

Principalele avantaje ale Windows-ului 10 Pro

Versiunea Windows 10 Pro se instaleaza cu o multime de utilitare pe care le veti gasi excelente. Cu toate ca are caracteristicile versiunii Home, aceasta editie de Windows 10 are chiar mai multe. Windows-ul 10 Pro poseda un set de unelte de conectivitate laborioase si unelte foarte bune de confidentialitate. Windows 10 Pro este o editie puternica.

– Caracteristici de securitate ce au o calitate superioara

De obicei, veti gasi functiile uzuale de management al contului de utilizator din Windows. Insa, un aspect care face ca Windows 10 Pro sa fie o editie mult mai eficienta, din perspectiva securitatii, este existenta BitLocker. Daca nu stiti, BitLocker este o unealta de criptare Microsoft ce ofera protectie contra infrigement-ului datelor.

BitLocker constituie o unealta foarte buna ce poate fi un element de economisire a timpului. Utilizand o parola, va puteti cripta discul. De asemenea, puteti cripta cu BitLocker si fisiere individuale. Existenta lui BitLocker creste functionalitatea per ansamblu, pentru ca se inglobeaza in infrastructura utilizatorului si permite o securitate ampla.

De altfel, sunt disponibile si o multitudine de solutii de stocare in cloud pentru backup-ul fisierelor, fara sa fie necesar sa va ganditi la spatiul fizic de pe disc. Insa nu veti putea nega ca si configuratia ce are o cheie USB criptata cu BitLocker va ofera un nivel superior de securitate oricand.

– Prevazut cu abilitati mai multe de gestionare si implementare

Editia profesionala a Windows-ului 10 contine o multime de functii ce nu reprezinta un element interesant pentru oamenii care duresc o utilizare acasa. Insa atunci cand sunteti pasionat de caracteristicile bazate pe afaceri, acestea sunt destule pentru a va cuceri.

Sa le enumeram repede pe cele mai bune:

1. Group Policy (politica de grup)

Cu caracteristica Group Policy, puteti sa restrangeti actiunile utilizatorilor. Altfel spus, veti putea selecta persoanele pentru o sarcina si sa ii atribuiti printr-un set central de roluri. Astfel, veti putea lucra cu diverse elemente, precum complexitatea parolei, accesibilitatea la resursele de retea sau chiar la posibilitatea de a instala programe.

2. Azure Active Directory pentru Enterprise State Roaming

Aceasta este o functie speciala cu posibilitatea de a ajuta utilizatorii sa sincronizeze toate setarile esentiale. Aceeasi functie poate fi utilizata si pentru a utiliza informatiile despre programele instalate pe dispozitive. Procesul se termina prin intermediul uneltei denumita Microsoft Azure. Totusi, sincronizarea nu se axeaza pe fisierele si documentele uzuale ci mai exact se axeaza pe configuratia calculatorului.

3. Shared PC Configuration (Configurarea partajata a calculatorului)

Aceasta reprezinta o modalitate rapida ce se potriveste situatiei in care va preocupa setarea sistemului pentru mai mult de o persoana. Aceasta este, intr-adevar, o functie foarte eficienta pentru companiile moderne.

4. Windows Store for Business (Magazin Windows destinat afacerilor)

Este mai mult un magazin Windows destinat consumatorilor. Acesta ofera aproape totul, cu exceptia capacitatii de a permite oamenilor de afaceri sa achizitioneze aplicatii bulk. Insa, un fapt excelent in legatura cu aceasta caracteristica este ca permite oamenilor sa administreze in totalitate formele de achizitii intr-un mod organizat.

5. Windows Update pentru companii

Este foarte asemanator cu Windows Update, insa se axeaza in principal pe zona companiilor.

6. Assigned Access (Acces atribuit)

Accesul atribuit este destinat persoanelor cu drepturi administrative. Astfel, acestia pot realiza manual un calculator destinat unui singur program. Altfel spus, administratorul poate configura sistemul de operare in asa fel incat alte persoane sa fie limitate sa acceseze o unica aplicatie.

Functii esentiale fara cusur

Pe langa functiile de admistrare si implementare, Windows-ul Professional contine anumite caracteristici esentiale pe care merita sa le mentionam.

1. Remote Desktop (Desktop la distanta)

Administrarea statiei dumneavoastra de lucru este excelenta cu aceasta functie. Functia Remote Desktop functioneaza precum o telecomanda pentru calculatorul dvs.

2. Client Hyper-V

Hyper-V este o caracteristica inglobata prin care puteti rula masini virtuale. Totusi, va va fi necesar sistemul de operare al procesorului care permite vizualizarea.

3. Domain Join (Alaturarea Domeniului)

Windows Domain este printre elementele esentiale asociate cu aproape orice retea de afaceri. Faciliteaza controlul accesului la orice resurse de retea, aici intrand si unitatile de fisiere si imprimantele.

4. Internet Explorer ce are o calitate superioara si cu modul de companii

Editia Windows 10 Pro contine un Internet Explorer de calitate superioara. Acesta are si un modul specializat pentru organizatii. Acest modul permite oamenilor sa incarce site-urile web si toate paginile web ce au fost vizitate anterior. Astfel, oamenii au parte de o securitate imbunatatita, avand totodata compatibilitatea ideala cu programele mai vechi.

5. Scena generala de joc cu Media Extension (extensia media)

Desi le va fi greu jucatorilor sa faca deosebirea intre orice versiune de Windows 10 pe baza performantei in joc, functia Media Extension va poate face sa alegeti Windows Professional.

Concluzie despre Windows 10 Pro

Avantajele folosirii Windows-ului 10 Pro sunt constituite de urmatoarele aspecte:
– Ofera o gestionare facila a criptarii, iar protectia datelor pe Windows 10 Pro este mai buna.
– Aceasta editie de Windows are actualizari mai bune si versiunea Professional se instaleaza cu capabilitati aditionale axate pe afaceri.

In cazul in care aveti nevoie de o instalare de Windows 10 Pro, echipa Proreparatii va poate ajuta. Ulterior instalarii sistemului Windows pe calculatorul dumneavoastra va oferim si o ora de asistenta IT remote inclusa in pretul final. Serviciile noastre se adreseaza locuitorilor din intreg Bucurestiul si judetul Ilfov.