Valorificarea spațiului din garsoniera dumneavoastră: Sfaturi pentru selectarea mobilierului și a aparatelor care nu vor ocupa prea mult spațiu

Atunci când locuiți într-un spațiu mai mic, cum ar fi o garsonieră, poate fi dificil să profitați la maximum de spațiul mic pe care îl aveți la dispoziție fără ca acesta să pară dezordonat. Pentru a vă asigura că nu ocupați inutil prea mult spațiu cu obiecte voluminoase, există câteva modalități inteligente de a alege mobilierul și aparatele electrocasnice. 

Iată câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să vă maximizați zona de locuit, asigurându-vă în același timp că totul este la îndemână

Măsurați-vă spațiul: Primul pas înainte de a cumpăra mobilă și aparate electrocasnice este să măsurați dimensiunea camerei și să determinați cât spațiu aveți la dispoziție. Acest lucru vă va oferi o bază importantă în timp ce căutați piesele care se potrivesc nevoilor dvs. fără a ocupa prea mult spațiu sau a arăta înghesuit odată asamblate. Dacă este posibil, schițați cum ar arăta fiecare piesă în locul destinat, astfel încât să vă puteți face o idee mai clară dacă merită sau nu să o cumpărați.  

Sisteme de stivuire: Dacă intenționați să folosiți coșuri, rafturi sau sertare, luați în considerare posibilitatea de a opta pentru un sistem de stivuire modular care permite flexibilitate atunci când decideți câte piese ar trebui să meargă împreună la un moment dat. Acest lucru nu numai că economisește spațiul prețios de pe podea, dar oferă mai multă libertate atunci când este nevoie de reorganizare! 

Alegeți aparatele electrocasnice de dimensiuni potrivite: Atunci când alegeți articole mai mari, cum ar fi frigidere sau mașini de spălat, asigurați-vă că nu sunt supradimensionate în comparație cu restul încăperii; în schimb, optați pentru cele special concepute pentru spații mici, care se vor potrivi perfect fără să ocupe prea mult spațiu. Spre exemplu, puteți opta pentru un Frigider Vortex Clasa F VD13SWH01V de la Dexo.ro, care se va potrivi perfect în spațiile mici. Odată ce totul este așezat corect, alegeți piese care se potrivesc între ele din punct de vedere estetic, astfel încât toate să se îmbine frumos (de exemplu, oțelul inoxidabil arată cel mai bine atunci când este așezat alături de alte articole metalice). 

Utilizați depozitarea pe perete: Pentru a maximiza eficiența, folosiți depozitarea pe pereți; există o mulțime de opțiuni disponibile în zilele noastre, cum ar fi rafturi verticale și chiar dulapuri suspendate, toate acestea fiind disponibile în diferite dimensiuni, astfel încât puteți alege ce este mai potrivit spațiului dumneavoastră. Acest lucru previne, de asemenea, acumularea de dezordine și ajută la păstrarea lucrurilor organizate, oferind în același timp un aspect îngrijit în ansamblu, ceea ce face ca accesul la orice element necesar să fie mai ușor ca niciodată! 

Luați în considerare articolele multifuncționale: Cu spații limitate vin și opțiuni limitate – dar există o mulțime de produse multifuncționale disponibile în zilele noastre care combină două caracteristici diferite într-un singur articol (de exemplu, mese pliante perfecte pentru a lucra la proiecte acasă combinate cu compartimente de depozitare sub ele). Aceste tipuri de mobilier sunt grozave pentru că nu ocupă prea mult spațiu, dar oferă totuși o utilitate maximă – ceva ideal atunci când avem de-a face cu spații mai mici, cum ar fi garsonierele! 

Evaluați opțiunile de aranjare: Înainte de a lua orice decizie finală cu privire la amplasare, acordați-vă timp pentru a evalua diferite aranjamente; încercați să întoarceți obiectele astfel încât să fie orientate în direcții diferite. Uneori, câteva modificări simple pot face diferența atunci când încercați să folosiți la maximum spațiile mici! În plus, fiți atenți la locul unde se deschid/închid ușile, deoarece acest lucru poate interfera cu accesul.  

Nu în ultimul rând, păstrați întotdeauna curățenia, aruncând tot ceea ce se consideră că nu mai este util, precum și orice bunuri stricate care trebuie înlocuite (sau reparate), deoarece acest lucru poate face ca garsoniera dumneavoastră să pară mult mai aerisită!

Sursa foto: Unsplash.com