Top locuri de munca in 2021

Piata muncii se schimba intr-un ritm mai alert decat realizezi, iar dupa un an in care multe din domenii au supravietuit cum au putut, iar altele au fost nevoite sa isi restranga activitatea, iti doresti ca in 2021 sa faci o alegere buna atat din punct de vedere profesional, cat si financiar. Locurile de munca bine platite, stabile, care sa-ti aduca o suita de alte beneficii, nu sunt atat de rare precum par. De cele mai multe ori, poti gasi pozitii disponibile pentru meserii bine platite, iar ceea ce conteaza cu adevarat este sa stii spre ce domeniu iti doresti sa te indrepti.

Piata muncii se schimba intr-un ritm mai alert decat realizezi, iar dupa un an in care multe din domenii au supravietuit cum au putut, iar altele au fost nevoite sa isi restranga activitatea, iti doresti ca in 2021 sa faci o alegere buna atat din punct de vedere profesional, cat si financiar.

Locurile de munca bine platite, stabile, care sa-ti aduca o suita de alte beneficii, nu sunt atat de rare precum par. De cele mai multe ori, poti gasi pozitii disponibile pentru meserii bine platite, iar ceea ce conteaza cu adevarat este sa stii spre ce domeniu iti doresti sa te indrepti.

Iar vestea buna este ca Romania se numara printre tarile in care nu exista o diferenta semnificativa intre salariile barbatilor si cele ale femeilor, spre deosebire de alte tari din UE. Astefl, ai putea lua in calcul urmatoarele meserii bine platite pentru femei:

Programator

In topul locurilor de munca 2021 pentru femei  se numara munca de programator. Jobul presupune analizarea nevoilor utilizatorilor, scrierea de cod sau proiectarea unor aplicatii. Principalul avantaj, aici, este ca acum e mai usor ca oricand sa iti gasesti un astfel de job oriunde in lume, lucrand din confortul propriului tau camin.

Traducator

Poti obtine castiguri substantiale cu limbi straine mai putin cunoscute, precum germana, araba, japoneza, chineza sau olandeza, indiferent de domeniul in care lucrezi. Partea si mai buna e ca poti face acest job de oriunde, sa colaborezi cu mai multe companii din tara sau de oriunde de pe glob.

Model studio videochat

Si un studio videochat legal iti poate oferi un job cu multe satisfactii financiare, sigur, stabil si confidential. Aici, nu ai nevoie de diplome sau cursuri speciale, ci mai degraba de multa ambitie, determinare si seriozitate. Pe tot parcursul colaborarii ai parte de bonusuri motivante cu multe zerouri, training specializat, posibilitatea de a invata engleza, asigurare medicala privata, excursii in jurul lumii si multe alte lucruri de care te poti bucura in drumul tau spre succes.

Specialist in vanzari

Tehnologiile continua sa revolutionize din ce in ce mai multe domenii, astfel ca este nevoie si de persoane specializate in vanzari care sa prezinte ofertele companiilor unui public divers, format din oameni de afaceri, autoritati, clienti. Spre exemplu, de cele mai multe ori, multi citesc continutul mai mult pe mobil, astfel ca o companie de digital media va cauta sa angajeze persoane de vanzari care au cunostinte vaste de publicitate pe mobil.

Inginer

Diploma de inginer a devenit extrem de valoroasa in ultimii ani, inginerii fiind foarte cautati si bine platiti. In acest domeniu,  castigurile variaza in functie de disciplina. Femeile care imbratiseaza aceasta meserie proiecteaza, modifica ori repara structuri chimice, electrice, computerizate, mecanice sau de alta natura. Specializarea poate fi in domenii precum inginerie civila, mecanica, computerizata, electrica si chimica.

Specialist resurse umane

Atragerea si retinerea celor mai bune talente trezeste interesul tot mai multor companii, care decid astfel sa investeasca in echipele de HR. Te poti implica in diferite aspecte ale relatiilor cu persoanele angajate, negocierea salariului, interviuri, training-ul angajatilor sau medierea eventualelor conflicte.