Cum să te împrietenești cu colegii de la noul loc de muncă?

Grupul de colegi de la muncă poate fi un mediu care să îți influențeze extrem de tare randamentul și productivitatea la birou, așa că este de preferat să creezi și să menții relații bune în interiorul său. Acest lucru trebuie să vină de la sine, mai mult din respect și colegialitate decât ceva forțat. Dacă tocmai ți-au schimbat locul de muncă și vrei să te integrezi în noul grup de colegi, poți începe prin a face pași mici pentru a le arăta bunele intenții de care dai dovadă.

Iată 3 elemente de care să ții cont pentru a te integra în noul colectiv:

1.      Stârnește conversații

Cel mai simplu lucru pe care poți să-l faci pentru a crea prietenii la birou este să stârnești conversații. Fie că o complimentezi pe colega din dreapta pentru pantofii superbi pe care îi poartă sau îi pui o întrebare colegei din stânga legată de noul task pe care l-ai primit, tot ce trebuie să faci este să deschizi discuții. Astfel, vei părea prietenos și abordabil, iar colegii o să fie mult mai deschiși în a intra ei în vorbă cu tine data viitoare.

2.      Nu te rezuma doar la birou

După ce ai trecut pragul introductiv, poți dezvolta discuții mai elaborate împreună cu colectivul de la muncă. Uneori, aceste discuții s-ar putea întinde chiar peste program, așa că nu ezita să lansezi o invitație pentru o cafea sau un prânz altundeva decât în preajma biroului. Oricine dornic de a ieși puțin din peisajul serios pentru o gură de aer proaspăt și o discuție relaxată va fi partenerul tău. Fii cel care inițiază ieșirea și fii sigur că data următoare tu vei fi cel invitat.

3.      Oferă-le mici atenții

Acum că poți spune că vă cunoașteți mai bine și îți poți da seama care sunt gusturile lor, e timpul pentru pasul următor. Prezintă-te la birou cu o cutie de ciocolată și servește-ți toți colegii. Nu trebuie să fie chiar ciocolată, poți alege niște fructe proaspete sau snackuri sărate. În cazul în care te simți chiar mai apropiat de unii dintre aceștia, le poți oferi cadou niște articole de birou pe care știi că le folosesc în mod regulat. La CRTBirotica.ro găsești o gamă variată de accesorii pentru birou care se vor dovedi a fi utile și vor avea și o notă personală, fiind oferite de cineva drag.

Așadar, ține cont de aceste trei elemente și succesul tău va fi inevitabil. Cel mai important atunci când intrii într-un colectiv nou este să pari interesat și să te implici în cât mai multe activități alături de colegi și să nu spui nu niciunei ieșiri în afara câmpului muncii. Felul în care te comporți acum și cum tratezi orice interacțiune este definitoriu în crearea imaginii tale de pe parcursul evoluției tale profesionale în cadrul companiei. Cu cât ai o relație mai deschisă cu colectivul și mediul de muncă este mai relaxat, cu atât ai șanse mai mare să de dezvolți pe plan profesional.

Sursa foto: pexels.com