Silențioase și eficiente: specificațiile unice ale anvelopelor pentru vehicule electrice

Popularitatea mașinilor electrice se menține de ani buni pe un trend ascendent, datorită beneficiilor simplu de observat: costuri de utilizare optimizate semnificativ, suportul posibil oferit de autorități la momentul achiziționării acestora, prin diferite programe de finanțare, reduceri de taxe și impozite la nivel local etc. 

Anvelopele ideale pentru modelele auto din această categorie pot îmbunătăți experiențele avute de șoferi și pasageri, în timpul condusului. De asemenea, pot juca un rol important în reducerea anumitor costuri, așa cum vei afla din cuprinsul acestui articol. Află alături de noi care sunt specificațiile unice ale acestor anvelope!

Asigură mai multă eficiență energetică 

Spre deosebire de mașinile hybrid sau cu motor convențional (pe benzină sau motorină), cele 100% electrice generează cel mai ridicat nivel de eficiență energetică. Alegerea inspirată a unor anvelope pentru aceste modele auto ar putea îmbunătăți și mai mult valoarea acestui parametru. Spunem asta deoarece consumul de energie electrică ar putea fi minimizat cu ajutorul setului potrivit, pentru a se maximiza astfel autonomia de rulare. 

Mașinile pur electrice funcționează pe baza energiei furnizate de la bateria vehiculului. Pentru ca motorul să ofere performanța la care te aștepți, bateria sa trebuie să fie optim încărcată pe întreaga durată a deplasării. Din acest motiv, cele mai bune anvelope pentru mașini electrice trebuie să garanteze o rezistență redusă la rulare, astfel încât motorul să fie cât mai puțin solicitat în timpul condusului. 

Un motor ce funcționează mult mai eficient are impact asupra modului în care este consumată energia stocată de bateria unei mașini 100% electrice. În consecință, este influențată autonomia pe care o asigură un astfel de autoturism: numărul de kilometri parcurși între două încărcări. Așadar, iată cât de important este să achiziționezi setul potrivit de anvelope. Vezi cele mai bune opțiuni marca Pirelli pentru o astfel de alegere și optimizează astfel consumul de energie.  

Greutatea lor susține sarcina generată de baterie 

Datorită structurii specifice, mașinile electrice sunt mai grele decât cele care funcționează pe benzină sau motorină. Surplusul de greutate este generat de prezența bateriei electrice, de aceea, alegerea unor anvelope bune trebuie să țină cont de acest aspect. Așadar, o informare corectă în privința structurii și a materialelor unor anvelope pentru mașini electrice este foarte importantă, pentru a realiza cea mai inspirată decizie. 

Cel mai bun set poate susține în timpul deplasării sarcina întregului vehicul și se comportă excelent la viraje, sau în condiții meteo variate. De asemenea, tehnologiile cu care sunt prevăzute cele mai noi modele de anvelope pot garanta o călătorie confortabilă, chiar și în cazul în greutatea mașinii este ridicată. Vezi modelele marca Pirelli disponibile pe piață și citește cu atenție informațiile tehnice ale produselor, pentru a găsi modelul ideal pentru sarcina mașinii tale. 

Pot determina un nivel de confort ridicat

Funcționarea unui motor cu ardere internă produce un anumit nivel de zgomot, mai ales în cazul mașinilor diesel. Spre deosebire de aceste modele, autoturismele 100% electrice sunt deosebit de silențioase. Acest factor îmbunătățește nivelul de confort resimțit de pasageri în timpul deplasării și, la fel de important, asigură o reducere a poluării fonice. Așadar, cei care merg cu o mașină electrică, dar și cei de pe stradă, se pot bucura de acest beneficiu. 

Alegerea celor mai bune a anvelope pentru o mașină 100% electrică poate îmbunătăți și mai mult acest aspect. Unul dintre cei mai importanți parametri ai unor anvelope de calitate este nivelul de zgomot (dB). Simbolul grafic al acestuia este un difuzor cu maximum 3 unde negre. Cu cât numărul de unde este mai redus, cu atât setul de anvelope respectiv este mai silențios: 

  • 1 undă pe simbol – cu cel puțin 3 dB sub limita la nivelul UE (anvelope silențioase);
  • 2 unde pe simbol – între limita UE și cel puțin 3 dB sub aceasta (anvelope cu un nivel de zgomot moderat);
  • 3 unde pe simbol – peste limita la nivelul UE (anvelope zgomotoase).

Vrei să achiziționezi anvelope marca Pirelli pentru mașina ta electrică? Raportează-te la aceste informații esențiale și găsește în oferta disponibilă acum pe piață setul care poate oferi cele mai multe avantaje. O alegere corectă asigură pe termen lung costuri de operare mult mai reduse și un confort sporit în timpul deplasării.