Tratamentele de volumizare buze cu fillere dermice (acid hialuronic) au crescut in popularitate in ultimii ani. Iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Ofera rezultate naturale, imediate, de lunga durata, iar efectele adverse sunt minime.
Daca te gandesti si tu sa apelezi la injectiile cu acid hialuronic pentru marirea buzelor, probabil ca iti trec prin cap o multime de intrebari legate de acest subiect. In randurile urmatoare, iti vom dezvalui tot ce este important de stiut despre fillerele dermice.
Ce sunt fillerele dermice?
Cele mai frecvent utilizate fillere dermice pentru buze, cum ar fi Juvederm si Restylane, sunt facute din acid hialuronic, un ingredient adesea folosit in ingrijirea pielii datorita beneficiilor sale de pastrare a tineretii. Acidul hialuronic este produs in mod natural in organism, retinand apa pentru a mentine tesuturile bine lubrifiate. In plus, acidul hialuronic produce putine sau deloc efecte adverse, ofera rezultate de lunga durata si poate fi administrat treptat pentru a oferi aspectul dorit al buzelor.
Sunt toate fillerele dermice la fel?
Fiecare tip de filler dermic cu acid hialuronic are o densitate usor diferita – Juvederm, de exemplu, este mai putin dens in comparatie cu alte tipuri de fillere, oferind un aspect mai putin umflat, care flateaza pacientii mai tineri. Restylane este preferat de pacientii mai in varsta, deoarece textura sa mai groasa este mai buna pentru a adauga volum buzelor ce s-au subtiat din cauza procesului natural de imbatranire.
Cat costa tratamentul de marire a buzelor cu acid hialuronic?
Preturile tratamentului de injectare a buzelor cu acid hialuronic variaza de la 1000 de lei la 2000 de lei, in functie de cantitatea de filler dorita si de clinica / salonul la care apelezi.
Cat dureaza efectul fillerelor dermice in buze?
Efectele fillerelor dermice dureaza intre de 6 si 12 luni, in functie de varsta pacientului si de cantitatea injectata.
Ce ar trebui sa faci inainte de procedura?
Pentru a reduce vanataile si sangerarile de la injectiile in buze, cel mai bine este sa eviti diluantii de sange timp de o saptamana pana la sedinta. Asta inseamna sa incetezi sa iei analgezice (aspirina, ibuprofen, etc.) si sa eviti consumul de alcool. Pentru cele mai bune rezultate, asigura-te ca bei multa apa si ca mananci bine inainte de procedura pentru a reduce riscul de ameteli.
La ce sa te astepti in timpul procedurii?
Esteticianul va dori sa-ti faca injectiile cat mai lipsite de durere, iar pentru asta, cel mai probabil, iti va aplica o crema anestezica locala. Posibil sa simti totusi o intepatura si o oarecare presiune de la injectie, dar agentii de amortire vor face ca acest disconfort sa fie minim. Imediat dupa tratament, buzele tale vor prezenta probabil vanatai si umflaturi. Aceste efecte nedorite insa vor disparea in decurs de cateva zile.
Care sunt riscurile injectiilor cu acid hialuronic in buze?
Injectiile cu acid hialuronic prezinta un risc destul de scazut, dar complicatiile pot aparea intotdeauna. Cele mai frecvente efecte secundare sunt durerea, sangerarea si umflarea, care ar trebui sa dispara in cateva zile. Reactiile adverse mai grave pot include vanataile severe si infectiile, insa acestea sunt extrem de rare.