Alegerea parchetului perfect – aspecte de luat în considerare

Parchetul este elementul cheie atunci când vine vorba de designul interior al unei încăperi, fiind cel care „dictează” atmosfera și culoarea necesară pentru pereți și mobilier. Totodată, el este un element de design care nu se învechește, dacă acesta este îngrijit corespunzător, iar majoritatea locuințelor cu un parchet din lemn masiv, care este în stare bună, sunt foarte căutate în ziua de astăzi, fiind dovada calității și al lucrului bine făcut. 

Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când dorești să achiziționezi parchet pentru imobilul tău

  1. Materialul din care este făcut

Este foarte important ca materialul din care este compus parchetul să fie rezistent la trafic si la greutatea mobilei, să treacă testul timpului și să nu ceară prea multă mentenanță de-a lungul timpului. Actualmente, majoritatea pardoselilor sunt făcute din PVC, adică dintr-un material ieftin, care nu necesită prea multă atenție, cu o durată de viață scurtă. Totuși, dacă îți dorești ceva durabil, poți să te uiți după ceva de calitate, cum ar fi parchetul triplustratificat, care este creat special pentru a oferi confort,  senzație de căldură și o rezistență crescută și poate trece cu brio testul timpului. Acesta are denumirea de triplu-stratificat deoarece conține trei straturi, fiecare dintr-un material diferit și cu o destinație diferită, anume: primul strat este pentru design, având culoarea pe care tu o vei dori, al doilea acționează ca un „cauciuc” flexibil la greutate, iar al treilea are rol stabilizator, fiind cel care face contactul cu baza pardoselii.

  1. Culoarea

Există foarte multe culori din care poți alege, iar cei de la Valprestparchet.ro oferă o multitudine de culori și tipuri de parchet, cel mai important aspect fiind funcționalitatea acestuia în cadrul căminului tău. Cel mai important lucru este ca parchetul să fie în ton cu mobilierul, pentru a nu exista o discrepanță prea mare între acestea.

  1. Dimensiunile

Atunci când vine vorba de dimensiuni în cazul parchetului, nu înseamnă mereu dimensiunea suprafeței pe care trebuie să acopere cumpărătorul, ci dimensiunea individuală a unei plăci. De exemplu, există mai multe dimensiuni a unei singure bucăți de parchet, fiecare având roluri diferite, precum deschiderea spațiului și maximizarea lui, dar și dificultatea de amplasare, în cazul în care există prea multe colțuri într-o încăpere.
 

Așadar, dacă te-ai decis asupra schimbării parchetului tău cu unul triplustratificat, alege culoarea potrivită ție și casei tale, dar și dimensiunile care îți pot fi de folos, pentru cele mai eficiente rezultate. 

Sursa foto: Unsplash.com