Activitatea ta urmează să fie transferată sau încheiată? Atunci nevoie de un Bilanț de Mediu

Sunt o mulțime de studii necesare în cazul afacerilor care afectează în mod negativ mediul înconjurător, iar astăzi vei afla despre Bilanțul de Mediu. El este obligatoriu în anumite situații. Totuși, cel mai bine să apelezi la serviciile unui consultant de mediu, pentru a te asigura că fiecare proces este în conformitate cu legislația.

Descoperă informații esențiale despre Bilanțul de Mediu

Este cunoscut faptul că toate afacerile care influențează în mod negativ natura au nevoie de aviz de mediu de la Stratos pentru a funcționa sau de la altă companie competentă. Totuși, atunci când este momentul ca activitatea să se încheie sau să fie transferată, bilanțul de mediu este cel care devine obligatoriu.  

Un Bilanț de Mediu reprezintă un studiu detaliat privind efectul asupra mediului într-un anumit amplasament. Există două niveluri de Bilanț de Mediu:

Bilanț de Mediu de nivel I (BM I): Acesta presupune o analiză a aspectelor de mediu folosind date și informații existente, fără a implica prelevarea de probe sau analize de laborator. Scopul este de a furniza o evaluare tehnică a potențialului sau a impactului real asupra mediului în cadrul deciziilor legate de amplasamentul respectiv.

Bilanț de Mediu de nivel II (BM II): Acest nivel de studiu implică investigații mai aprofundate într-un amplasament, pentru a evalua cu precizie gradul de poluare. Acest lucru se realizează prin prelevarea de probe din mediul înconjurător și prin analize fizice, chimice sau biologice ale acestor probe. BM II este necesar atunci când rezultatele BM I arată posibilitatea unei poluări semnificative sau atunci când autoritatea de mediu consideră că un amplasament prezintă potențial semnificativ de poluare, cerând atât BM I, cât și BM II în paralel.

Prin urmare, acesta este un instrument esențial pentru a evalua efectul asupra mediului și pentru a orienta deciziile legate de gestionarea și protejarea mediului înconjurător.

Elaborarea Bilanțurilor de Mediu și asistența tehnică în relația cu autoritățile de mediu trebuie preluate de către o echipă de specialiști în domeniul mediului. Acești experți vor fi responsabili de întocmirea detaliată a documentelor, atât la nivelul I, cât și la nivelul II, în funcție de nevoile specifice ale fiecărui proiect. Echipa de specialiști Stratos va desfășura activități ample pentru a colecta, analiza și interpreta datele relevante privind mediul înconjurător al amplasamentului în cauză. Pentru Bilanțul de Mediu de nivel I, se efectuează o documentație detaliată și se elaborează analize tehnice pentru a evalua efectul potențial sau real asupra mediului.

De asemenea, experții vor furniza suport tehnic în interacțiunile cu autoritățile de mediu. Acest lucru implică prezentarea rezultatelor și a constatărilor din Bilanțurile de Mediu, răspunsul la întrebările și solicitările acestora și asigurarea respectării cerințelor și reglementărilor în vigoare pentru protecția mediului.

Prin abordarea cuprinzătoare și expertiza solidă, procesul de elaborare a Bilanțurilor de Mediu este realizat în mod riguros. De asemenea, documentele rezultate reflectă cu acuratețe starea mediului în respectivele amplasamente.

Așadar, dacă urmează ca afacerea ta să treacă printr-o schimbare majoră, cel mai bine este să apelezi la serviciile unei echipe experimentate în consultanță de mediu. 

Sursă foto: Shutterstock.com