5 modele de chiuvete de bucătărie și cum o alegi pe cea potrivită

În bucătărie chiuvetele sunt o adevărată necesitate, deoarece acestea oferă confortul utilizării resurselor de apă, atunci când acestea sunt necesare. De-a lungul timpului modelele de chiuvete s-au schimbat destul de mult, astfel că în prezent poți găsi tot ceea ce îți dorești în magazinele specializate pentru a-ți utila bucătăria așa cum ai visat. Află care sunt modelele moderne de chiuvete de bucătărie și cum ar trebui să alegi în funcție de nevoile tale!

Chiuvete de bucătărie din inox

Foarte utile și apreciate, modelele de chiuvete de bucătărie din inox sunt exact ceea ce îți trebuie dacă vrei să îți amenajezi o bucătărie în stil modern sau contemporan. De asemenea, aceste tipuri de chiuvete sunt deosebit de eficiente și pentru amenajări specifice stilului scandinav, tocmai datorită simplității și eleganței modelelor.

Chiuvetele din inox sunt ușor de întreținut și nu se deteriorează în timp. Chiar și în ipoteza folosirii unor substanțe foarte calde sau a unor substanțe de curățare, chiuvetele de inox își vor păstra aspectul și nu se vor zgâria sau deforma.

În plus, chiuvetele din inox au și un preț mai mic comparativ cu cel al chiuvetelor din granit sau compozit, lucru care contează foarte mult atunci când vine vorba despre amenajarea bucătăriilor.

Chiuvete de bucătărie din compozit

O noutate de câțiva ani încoace o constituie chiuvetele din granit-compozit. Acestea au un aspect elegant și sunt mai rezistente, cel puțin din punct de vedere al grosimii materialului. Chiuvetele din material compozit sunt perfecte pentru amenajarea bucătăriilor moderne, iar prețul acestora este cu mult mai mic față de variantele similare, dar realizate din piatră naturală, cum ar fi granitul, marmura sau travertinul.

Chiuvete din piatră naturală

Chiuvetele din piatră naturală sunt deosebite, atât din punct de vedere a frumuseții, cât și în ceea ce privește rezistența și durabilitatea. Chiuvetele din piatră naturală sunt realizate în general din blocuri mari de piatră, care sunt ulterior prelucrate astfel încât să poată căpăta forma necesară. Astfel pot fi realizate atât chiuvete clasice, cât și modelele moderne de lavoare care pot înfrumuseța atât blatul de bucătărie, cât și insulele.

Chiuvetele din piatră naturală au însă și un ușor dezavantaj și anume prețul, care poate fi mai mare decât în cazul chiuvetelor din inox sau al chiuvetelor din compozit. Acest lucru se datorează tocmai performanțelor foarte bune pe care le are materialul și care contribuie la o durabilitate foarte mare a acestora.

Chiuvete din ceramică sanitară

Aceste tipuri de chiuvete sunt foarte utile mai ales în bucătării, deoarece se curăță ușor și pot fi montate cu ușurință, iar prețul este unul cu adevărat avantajos. Chiuvetele de acest tip se potrivesc foarte bine și pentru bucătărie și pentru baie, fiind un real ajutor atât în ceea ce privește aspectul, cât și utilitatea.

Chiuvete din rășină

Rășina este în prezent un material cu o largă aplicabilitate, iar alegerea acestuia pentru chiuvete este foarte bună tocmai pentru că este un material igienic, cu proprietăți foarte bune de păstrare a unui mediu lipsit de microbi.

Chiuvetele din rășină rezistă foarte bine la temperaturi ridicate și la unele substanțe chimice, astfel că vorbim despre o durabilitate foarte mare a produselor, chiar mai mare decât cea a chiuvetelor din piatră naturală.

Fiecare dintre aceste tipuri de chiuvete te pot ajuta să te bucuri de o amenajare și de o organizare mai bună a bucătăriei, lucru care are implicații și asupra aspectului. Alege așadar să cumperi produsele potrivite pentru nevoile tale luând în calcul caracteristicile fiecărui produs.