Indiferent dacă îți construiești o casă sau pur și simplu îți dorești renovarea unei clădiri vechi, trebuie să alegi cu grijă tipul de izolație, astfel încât să poți beneficia de un excelent confort termic. Una dintre opțiunile mai noi de hidroizolație, disponibile și în România, este o izolație poliuree, care este mult mai avansată decât cele clasice, precum membranele bituminoase. Descoperă în continuare ce este aceasta și care sunt 6 avantaje pe care le oferă.
Ce este poliureea?
Cu siguranță ai aflat despre beneficiile oferite de utilizarea unei spume poliuretanice pentru termoizolare, dar știi ce este poliureea? Aceasta este un elastomer obținut prin reacția dintre izocianați și amine, în urma căreia rezultă un material durabil, rezistent la condițiile meteorologice nefavorabile.
Grație proprietăților ei, poliureea este utilizată pentru impermeabilizarea suprafețelor, precum pentru a hidroizola acoperișuri sau podele industriale, fiind folosită cu succes în construcții și în industria navală sau cea automobilistică.
- Mai puține emisii de COV
Optarea pentru o izolație poliuree se remarcă prin emisii reduse de COV, care sunt compuși organici volatili, ce poluează atmosfera. Prin urmare, aceasta este o modalitate de hidroizolație mai prietenoasă cu mediul înconjurător.
- Durabilitate ridicată și rezistență crescută la coroziune
Odată aplicată, poliureea garantează o rezistență ridicată la stres mecanic și coroziune, asigurând astfel o durabilitate sporită. Tocmai de aceea, aplicarea ei conferă suprafețelor o protecție eficientă, fiind o alegere excelentă pentru impermeabilizarea acestora.
- Se instalează rapid
Sunt necesare doar câteva secunde pentru ca poliureea să se stabilizeze, astfel încât aplicarea ei se realizează rapid și eficient. După doar 1-3 de zile de la aplicare, ea permite o toleranță completă la imersia de apă, astfel încât tu poți obține rapid o hidroizolație optimă.
- Elasticitate sporită
Proprietățile excelente ale poliureei permit utilizarea ei într-o varietate de aplicații. Printre aceste proprietăți se află elasticitatea ridicată, întrucât face posibilă o alungire de până la 400%. Aceasta elasticitate se menține chiar și la temperaturi neprielnice, de -40 de grade Celsius. De aceea, ea poate fi utilizată cu succes pentru a umple fisurile, garantând o rezistență mare la abraziune.
- Aderență sporită la metal și beton
Îți dorești o impermeabilitate crescută pentru lucrarea ta de hidroizolație? Atunci îți recomandăm o izolație poliuree. Imediat după aplicare, acest material creează un strat impermeabil, care umple eficient fisurile și poate adera foarte bine la metal și beton. De aceea, o poți aplica pe o varietate de tipuri de suprafețe.
- Poate fi utilizată cu succes la interior și la exterior
Nu contează dacă ai nevoie de impermeabilizarea suprafețelor la interior sau la exterior. Cu o izolare pe bază de poliuree poți obține rezultatul dorit, întrucât aceasta își menține proprietățile atât la temperaturi ridicate, cât și scăzute. În plus, ea poate fi aplicată la temperaturi de până la -20 de grade Celsius.
Cum se realizează o izolație poliuree?
Realizarea unei izolații poliuree începe cu pregătirea suportului, prin curățarea și degresarea acestuia. Continuă cu aplicarea unui primer poliuretanic, urmată de folosirea unei spume poliuretanice.
Îți recomandăm să alegi spume poliuretanice de calitate, care să garanteze excelente proprietăți de izolare. Aplică poliureea în trei straturi încrucișate, astfel încât să obții o stabilitate foarte bună. Urmează să aplici o protecție UV în cazul în care poliureea va rămâne expusă la razele UV, întrucât razele solare contribuie la degradarea ei.
Urmând acești pași obții o izolație eficientă a locuinței tale, care să se remarce prin durabilitate și o etanșeitate excelentă la aer și apă. Alege să lucrezi cu o echipă de profesioniști, care să dețină experiență în aplicarea corectă a poliureei, pentru a beneficia pe deplin de multiplele avantaje pe care le oferă.