6 motive pentru care un a aparat de aer condiționat este o alegere mai eficientă decât un ventilator

Este binecunoscut faptul că, în sezonul călduros, mai ai nevoie și de umbră și răcoare. Dar ce poți face dacă ești deja în casă, iar căldura este la fel insuportabilă? Ei bine, poți alege să-ți achiziționezi fie un ventilator, fie un aparat de aer condiționat, care te poate face să te simți ca la hotel. Ai putea crede că nu este mare diferență între ele, sau că fac același lucru, însă vei descoperi contrariul. Iată câteva motive pentru care beneficiile oferite de către un aparat de aer condiționat, nu se compară cu cele oferite de un ventilator.

Iată 6 diferențe pe care le are un aparat de aer condiționat, față de un ventilator

  1. Răcirea eficientă

Aerul conditionat este conceput să răcească și să regleze temperatura dintr-o cameră sau clădire, în timp ce ventilatorul recirculă doar aerul din încăpere. Dacă temperatura din camera ta este una foarte ridicată, un ventilator poate face mai mult rău decât bine, deoarece acesta va împinge aerul cald în jurul încăperii, în loc să o răcească.

  1. Controlul umidității

Spre deosebire de ventilatoare, aerul conditionat poate reduce nivelul de umiditate din aer. Acest lucru reprezintă un beneficiu în plus, care este foarte util în zonele cu umiditate ridicată sau în timpul sezonului ploios. Dacă ești în căutarea celui mai bun aparat de acest tip, poți consulta diversele produse de aer condiționat de la Hornbach, unde poți găsi modele potrivite pentru toate gusturile și încăperile.

  1. Purificarea aerului

Aparatul de aer condiționat nu numai că răcește aerul, dar are și capacitatea de a filtra particulele de praf, polen și alte impurități din aer. Acest lucru este un mare plus și un aspect benefic pentru persoanele care suferă de alergii sau probleme respiratorii. Ventilatoarele, în schimb, nu sunt dotate cu această funcție.

  1. Reglarea automată

De asemenea, poți programa aceste aparate pentru a menține o temperatură constantă în încăpere, ceea ce face ca utilizarea sa să fie mult mai comodă. În plus, modelele mai noi de aer condiționat sunt echipate cu senzori care pot detecta schimbările de temperatură și umiditate. Prin acești senzori, ele pot ajusta automat setările pentru a menține o temperatură confortabilă și constantă. Unele ventilatoare prezintă doar câteva trepte fixe de temperatură.

  1. Zgomotul redus

În general, acest aparat de ventilație este mai silențios decât ventilatoarele, lucru care îl face să fie perfect pentru a fi utilizat în timpul somnului. Aceast lucru este datorat faptului că aerul conditionat utilizează compresoare și ventilatoare mai mari, dar mai silențioase, în timp ce ventilatorul poate produce un sunet puternic și constant.

  1. Economisirea energiei

Chiar dacă aerul condiționat consumă mai multă energie decât ventilatorul, acesta poate fi mai eficient energetic dacă este utilizat în mod corespunzător. Poți seta aparatul să funcționeze numai atunci când este necesar, în timp ce ventilatorul trebuie să funcționeze în mod continuu pentru a reuși să răcească o cameră.

Așadar, dacă dorești să îți asiguri un mediu confortabil, cu o temperatură constantă și o calitate a aerului mai bună, atunci un aparat de aer condiționat poate fi o alegere potrivită pentru tine.

Sursă foto: Pexels.com