5 lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a alege o bariera de acces potrivita

Barierele de acces reprezinta cele mai potrivite solutii de securitate, mai ales in zonele cu trafic intens. Pot fi instalate in zonele rezidentiale private sau pentru intrari in cadrul centrelor comerciale, a parcarilor sau a altor locatii unde este necesara prevenirea intrarii vehiculelor neautorizate. Exista mai multe optiuni diferite de bariere, printre care si cele automatizate, iar decizia alegerii celei potrivite se bazeaza in principal pe intensitatea traficului si pe scopul pentru care este instalata. Iata care sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont in selectarea unei bariere de acces. 

Cum alegi o bariera de acces potrivita? 

Atat persoanele fizice, cat si companiile sunt in cautarea celor mai bune solutii pentru protejarea locurilor de parcare si pentru a tine o evidenta cat mai stricta a zonelor de intrare. Cea mai buna performanta o ofera barierele automate deoarece sunt usor de utilizat si pot fi intrebuintate in diverse locatii, indiferent de cat de mare sau cat de mica este deschiderea. Poti alege bariere automate de aici, daca vrei sa gasesti solutia potrivita pentru tine. CameRomania.com iti ofera posibilitatea sa-ti configurezi propriul sistem, in functie de necesitati si de spatiu. Dar, cu siguranta, pentru a lua o decizie corecta, este important sa tii cont de cateva criterii:  

Scopul amplasarii unei bariere 

Atunci cand alegi sa instalezi o bariera automata, trebuie sa te gandesti foarte bine care este scopul acesteia. O bariera poate avea functia de control acces sau de securitate si poate fi utilizata doar ocazional, in cazul zonelor rezidentiale, sau intens, in cazul locatiilor comerciale sau industriale. Prin urmare, tipul de bariera ales depinde foarte mult de domeniul de activitate, dar si de modul de utilizare. 

Materialele din care este realizata 

Barierele automate pot fi confectionate din diferite materiale iar acest lucru influenteaza greutatea si rezistenta lor. Cele mai des intalnite materiale sunt metalul, lemnul si plasticul. Barierele din metal au o rezistenta buna la intemperii si o durabilitate excelenta de-a lungul timpului. 

Instalare profesionala 

Alege un furnizor de incredere care ofera si servicii de montaj. In acest fel, te vei asigura ca bariera este instalata corect. De asemenea, tine cont de faptul ca aceste produse trebuie sa corespunda standardelor de siguranta in vigoare.  

Costul

Cand vine vorba de o astfel de achizitie, bugetul va fi intotdeauna un factor important. Cerceteaza diversele optiuni disponibile in limita bugetului si asigura-te ca iei in calcul si costurile suplimentare, cum ar fi instalarea si intretinerea. 

Caracteristici suplimentare 

Daca ai nevoie de o astfel de solutie pentru proiectul tau, tine cont si de alte caracteristici care ti-ar putea fi de folos. Printre cele mai importante se numara protectia impotriva vandalismului, sisteme anti-lovituri, luminile LED, fotocelulele sau posibilitatea de actionare manuala in caz de urgenta.  

Prin urmare, luand in considerare acesti factori, te vei asigura ca selectezi sistemul potrivit pentru tine. Barierele automate ofera confort si securitate, fiind o solutie perfecta pentru orice casa sau spatiu comercial.   

Sursa foto: Cameromania.com