Trucuri pentru o casă în stil MODERN

Moda și tendințele în ceea ce privește design-ul interior se schimbă frecvent, iar conformarea în funcție de acestea poate deveni obositoare. Un stil des adoptat, practic și care nu se va învechi prea curând este cel modern. Simplitate, eleganță, practicitate: stilul modern le încorporează pe toate.

Așadar, cum ne transformăm locuința într-una modernă?

Funcționalitatea

Funcționalitatea este regula numărul unu în ceea ce privește modernismul. Fie că este vorba despre o măsuță de cafea incorporată într-un dulap și care poate fi scoasă la iveală numai în momentele de necesitate, fie că ne referim la niște accesorii pentru uși de mobilier, precum amortizoarele, balamalele sau opritoarele, toate aceste detalii însumează stilul modern și aduc un plus de practicitate în locuința ta, ușurându-ți viața de zi cu zi.

Mobila

Mobila joacă un rol important în aspectul unei locuințe, iar dacă optezi pentru un stil modern, trebuie să ai în vedere că liniile drepte, unghiurile și formele geometrice sunt elementele care aduc un plus de modernism. Mobilierul modern este deosebit prin nuanțele neutre, prin elegantă și naturalism. Materialele din care sunt realizate acestea sunt de obicei plasticul, sticla și metalul. Totodată, ornamentele excesive nu au nimic de-a face cu modernismul, așa că tapițeriile și imprimeurile simple sunt cele de care ai nevoie.

Parchetul și faianța

Ce spui despre un parchet nou și un sistem de încălzire prin pardoseală? Parchetul din lemn reprezintă cea mai elegantă alegere și poate oferi un aspect estetic casei tale. În ceea ce privește pardoseala din dormitoare, specialiștii recomandă una laminată, datorită nivelului scăzut de trafic din acest tip de camere. În ceea ce privește faianța, un model simplu ar reprezenta cea mai potrivită alegere, în special pentru că tendințele se schimbă de la an la an, iar simplitatea rămâne veșnic „la modă”.

Iluminatul 

Atunci când vorbim despre iluminatul unui spațiu decorat în stil modern, important de știut este că lumina trebuie distribuită omogen în încăpere. Aceasta joacă un rol indispensabil, punând în valoare piesele de mobilier, decorul și, de fapt și de drept, întreaga cameră. Totodată, contează și tipul de lumină ales, dormitorul și livingul fiind spațiile cele mai potrivite pentru o lumină caldă, pe când bucătăria și biroul având nevoie de o lumină ceva mai rece.

Electrocasnicele

Suntem cu toții conștienți de cât de avansată a ajuns tehnologia în ziua de astăzi. Când vine vorba despre stilul modern, electronicele și electrocasnicele trebuie incorporate cu grijă în peisaj, pentru a nu perturba minimalismul decorului. Într-un living, spre exemplu, un smart TV este mai mult decât suficient.

Canapeaua

Specialiștii sugerează ca o canapea așezată în mijlocul living-ului să fie simplă și dreaptă, pe când o canapea amplasată lângă un perete să aibă detalii rotunjite. Totodată, pentru a respecta regula de aur a modernismului, și anume practicitatea, este important ca alegerea pe care o faci în ceea ce privește achiziționarea unei canapele să țină cont de dimensiunea încăperii, de culorile care predomină și, desigur, de numărul de persoane care se vor bucura de ea. În ceea ce privește nuanțele, cele mai răspândite culori care aduc o notă de modernism sunt verdele smarald, muștarul, albastrul imperial și rozul pudrat.

Acum ai aflat care sunt principalele trucuri prin care poți obține și tu un aspect modern al locuinței tale. Spor la schimbări!

Sursă foto: pexels.com