Tehnici de aplicare a vopselei acasă pentru o culoare și un par perfect

Sursă foto: stylecaster

Dacă dorești să-ți schimbi culoarea părului sau să acoperi firele albe, aplicarea vopselei de păr chiar la tine acasă poate fi o soluție practică și ieftină.
Când vine vorba de vopsitul părului acasă, multe femei se tem de rezultatele dezamăgitoare sau de anumite daune aduse părului. Cu toate acestea, cu puțină pregătire și atenție, poți obține rezultate profesionale fără să cheltuiești o avere în saloanele de înfrumusețare.
În acest articol, vom discuta despre tehnici de aplicare a vopselei acasă pentru a obține un par perfect, care să-ți ofere un look nou și proaspăt fără a apela neapărat la ajutorul unui profesionist.
Iată de ce să ții cont și ce pași să urmezi.

Alege culoarea și produsul potrivit
Primul pas important în vopsitul părului acasă este să alegi culoarea și produsul potrivit pentru părul tău. Alegerea culorii este esențială pentru a obține rezultatele dorite, așadar asigură-te că ai ales o culoare care se potrivește cu tonul pielii și cu nuanța naturală a părului tău.
În plus, asigură-te că ai ales un produs de calitate care îți va proteja părul de daune sau chiar îl va hrăni. Căută produs care conține ingrediente hidratante și proteice care îi vor oferi părului tău o protecție suplimentară.

Testul de alergie
Înainte de a aplica vopseaua, este important să faci un test de alergie. În general, acesta implică aplicarea unei mici cantități de vopsea pe încheietura mâinii și așteptarea timp de 24 de ore pentru a verifica dacă există o reacție alergică.

Pregătirea părului
În primul rând, este important să pregătești părul pentru a fi vopsit. Acest lucru se face conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce unele vopsele necesită un păr curat, altele în schimb trebuie aplicate pe părul curat. Dacă îți speli părul, trebuie să eviți utilizarea balsamului înainte de aplicarea vopselei, deoarece acesta poate afecta absorția vopselei.

Prevenirea vopsirii zonelor nedorite.
Pentru a preveni vopsirea pielii, este recomandat să aplici vaselină sau cremă hidratantă în jurul liniei părului și pe urechi. De asemenea, trebuie să porți mănuși pentru a-ți proteja mâinile de vopsea și să te folosești de pensule vopsit par pentru a face tot procesul mai ușor și a putea controla mișcările mai ușor.

Aplicarea vopselei
Când aplici vopseaua, asigură-te că o faci într-un mediu bine ventilat, pentru a evita inhalarea vaporilor de vopsea. De asemenea, trebuie să respecți instrucțiunile producătorului cu privire la timpul de acționare și cantitatea de vopsea utilizată.
Este recomandat să începi aplicarea vopselei de la rădăcini , deoarece aceasta este zona care necesită cel mai mult timp pentru a fi acoperită complet. De asemenea, asigură-te că aplici vopseaua uniform, pentru a evita petele sau zonele nevopsite.
În cazul în care ai aplicat accidental vopsea pe piele sau pe haine, aceasta poate fi îndepărtată cu ușurință utilizând o soluție de bicarbonat de sodiu sau oțet sau poți utiliza un demachiant sau un produs special pentru îndepărtarea vopselei de păr.

Acoperirea părului pentru menținerea unei temperaturi constante
După aplicarea vopselei, trebuie să îți acoperi părul cu o pungă de plastic sau o cască de duș și să aștepți timpul de acționare indicat de producător. În general, acest timp variază între 20 și 40 de minute, în funcție de tipul de vopsea și de culoarea dorită.
După ce ai așteptat timpul indicat, clătește-ți părul cu apă caldă și să utilizezi șampon și balsam, dacă acest lucru este recomandat de producător. În caz contrar folosește masca oferită în kit-ul de vopsire.

Menținerea culorii
Pentru a-ți menține culoare cât mai mult timp este să eviți spălarea părului prea des în perioada imediat după vopsire, deoarece acest lucru poate duce la pierderea culorii.
De asemenea ține cont de faptul că acum trebuie să utilizezi produse de îngrijire a părului specifice pentru părul vopsit.
Pentru a menține culoarea părului și pentru a preveni decolorarea, trebuie să eviți expunerea prelungită la soare sau utilizarea frecventă a uscătorului de păr sau a plăcii de îndreptat.
De asemenea, trebuie să eviți utilizarea șampoanelor agresive sau a produselor de styling care conțin alcool, deoarece acestea pot afecta culoarea părului.
Este important să ai în vedere faptul că vopsirea părului acasă poate fi o procedură complexă, care necesită atenție și precizie. Dacă ești începător sau nu ești sigur de ceea ce faci, este recomandat să apelezi la un specialist în vopsirea părului.