Saltele ortopedice – Adevăruri și mituri despre beneficiile lor

Te-ai trezit vreodată dimineața simțindu-te somnoros și neliniștit fără motiv? Acest lucru se datorează cel mai probabil pentru că salteaua este incomodă și nu este potrivită pentru nevoile tale individuale. Poate ați auzit că saltelele ortopedice nu sunt doar confortabile pentru a dormi, ci și foarte benefice. Dar este adevărat?

Să aflăm împreună cele mai mari mituri despre saltele!

Mituri nr. 1 Saltelele ortopedice ameliorează toate afecțiunile, în special cele ale coloanei vertebrale.

Saltelele ortopedice, fie ele saltele la comanda sau nu, sunt concepute pentru a oferi beneficii maxime pentru sănătate în timpul somnului. Sunt concepute pentru a permite corpului să mențină o postură confortabilă, relaxată, menținând curbura corectă anatomic a coloanei vertebrale, evitând în același timp mușchii suprasolicitați și stresați. Iată de ce este bine să iei în calcul și varianta unor saltele. Dormitul într-un pat confortabil este benefic și poate preveni viitoarele probleme musculo-scheletice și nu numai. Cu toate acestea, saltelele ortopedice nu sunt terapeutice. Dacă aveți frecvent disconfort la spate, gât sau articulații, trebuie să vă consultați mai întâi medicul. Dacă un specialist cu experiență găsește o problemă asupra coloanei vertebrale, cu siguranță va recomanda o saltea ortopedică. Iar dacă alegi soluția unor saltele la comanda, cu atât mai bine.

Mituri nr. 2 O saltea ortopedică înseamnă că va fi fermă și inconfortabilă.

NU! În primul rând, este recomandat doar ca copiii mici să doarmă pe saltele foarte ferme, cum ar fi cele din fibră de cocos. Cu cât oamenii sunt mai în vârstă, cu atât salteaua lor trebuie să fie mai moale. Se fac excepții pentru persoanele cu o greutate mai mare de 100 kg, care trebuie să aleagă un model de duritate fermă, iar în acest caz o soluție la îndemână sunt saltele la comanda. În schimb, dacă o persoană nu se simte confortabil întinsă în pat, este un semn că, cel mai probabil, corpul său este într-o poziție incorectă din punct de vedere anatomic. Indiferent dacă o saltea ortopedică (fie ca vorbim de saltele la comanda sau nu) este fermă sau moale, cu arcuri sau fără arcuri – este concepută pentru a se asigura că persoana care doarme pe ea se odihnește fără disconfort. Saltelele ortopedice moderne, si nu vorbim aici doar de saltele la comanda, sunt realizate dintr-o varietate de materiale, astfel încât există o variantă potrivită pentru toată lumea.

Mituri nr.  3 Numai saltelele ortopedice fără arcuri sunt potrivite pentru dormitul pe spate; dormitul pe arcuri poate fi dăunător.

Există diferite tipuri de saltele cu arcuri si saltele la comanda. Saltelele ortopedice moderne cu arcuri independente sunt considerate cele mai bune pentru persoanele cu probleme de spate. În plus, cu cât există mai multe arcuri individuale (numărul poate varia de la 256 la ideal 500-1000 de arcuri pe loc de dormit), cu atât sunt mai bune proprietățile ortopedice ale saltelei. Acest design se conformează perfect contururilor corpului, oferind sprijin uniform coloanei vertebrale toată noaptea. Și în acest caz, varianta unor saltele la comanda este foarte recomandată.