Rigole din inox: soluții durabile și elegante pentru proiectele moderne

Inoxul (oțelul inoxidabil) este un aliaj al oțelului, cu o compoziție de cel puțin 12% crom (procente de masă). Spre deosebire de alte materiale și aliaje metalice, utilizate în construcții și amenajări interioare, poate fi reciclat în proporție de aproape 100%.

Rezistent la coroziune și cu un aspect lucios, este o variantă optimă pentru realizarea rigolelor și grătarelor din structura sistemelor de drenaj, montate în spații rezidențiale sau dedicate accesului public cu un nivel redus al traficului – alei din curte și grădină, spații de promenadă, piste de biciclete etc. 

Te invităm să afli mai multe despre inox și rigolele realizate din acest material, soluții elegante și durabile pentru amenajări în spații urbane moderne: 

Ce sunt rigolele din inox?

Rigolele din inox sunt elemente structurale ale sistemelor de drenaj, montate în diferite zone dedicate în special traficului pietonal sau bicicliștilor. De asemenea, sunt opțiuni fiabile pentru amenajarea diferitelor spații din gradină sau casă (vezi foto). Asigură un tranzit controlat al apelor pluviale, astfel că au un rol important în prevenirea diferitelor riscuri: de inundație, de erodare a solului sau de modificare structurală a acestuia etc. 

O rigolă de pe vodaland.ro are un caracter modular, fiind simplu de montat și demontat din sistemul de rigole pe care-l construiești într-un spațiu, cu suportul specialiștilor în domeniu. Pentru ca sistemul de drenaj să poată îndeplini principalul său obiectiv, rigolele din inox se conectează la un bazin colector, sau la sisteme adiacente de țevi și conduce, parte a unei infrastructuri mult mai complexe pentru managementul apelor pluviale. 

Un kit de rigolă cu grătar din inox asigură rezistență îndelungată la acțiunea razelor UV și vine cu o garanție de 2 ani, de la data livrării către beneficiar. În funcție de modul în care se montează și se întreține rigola cu grătar din inox, durata de viață a produsului poate fi de până la 20 de ani.

Ce beneficii asigură aceste rigole?

Datorită aspectului unic pe care îl oferă, rigolele din inox cu grătar din inox pot fi montate în spații publice, în grădini și curți, în zone de acces către garaje, în zona ce înconjoară piscina, în zone din curte pentru grătar și relaxare etc. Au un aer modern, simplu de integrat într-un perimetru outdoor amenajat cu bun gust. 

Acest aliaj al oțelului reflectă lumina, așadar, ca orice altă suprafață reflectorizantă, contribuie la dilatarea spațiului în care este prezent. Dacă dispui de o curte sau de o verandă de doar câțiva metri pătrați, alege aceste rigole, pentru ca reflecta lumina spre centrul zonei respective, generând impresia de loc mult mai aerisit. 

Inoxul (oțelul inoxidabil) este un material simplu de întreținut. Utilizând produsele cu formula de curățare potrivită (solvenți organici sau chiar soluții casnice pentru igienizarea veselei), îndepărtezi de pe suprafața rigolelor din inox amprente, urme ale depunerilor de calcar sau pelicule de grăsime. Chiar și zgârieturile de pe inox pot fi mai puțin vizibile, daca utilizezi bureți special concepuți pentru acest proces și soluțiile de curățare potrivite.

Nu în ultimul rând, rigolele din inox sunt rezistente la oxidare, raze UV și apă calcaroasă. Mai mult decât atât, se comportă foarte bine pe termen lung la variații de temperatură și suportă diferite valori ale sarcinii de încărcare, până la un anumit prag. Vezi clasa de încărcare din care face parte rigola de pe vodaland.ro de care ești interesat, în conformitate cu Standardul European SR EN 1433.

Inoxul este un material ce poate rugini? 

Inoxul este un aliaj al oțelului foarte rezistent la coroziune, însă chiar și acesta poate fi afectat de rugină, deoarece include în compoziția sa crom, în proporție de 12-30%. Atunci când acesta se îmbină cu oxigenul prezent în atmosferă, rezultă un strat de oxid de crom, cu rol de protecție în fața ruginii. Însă această protecție anticorozivă se poate diminua progresiv, atunci când inoxul este contaminat cu diferite surse de murdărie. 

În cazul rigolelor din inox, principalele tipuri de murdărie ce atacă oxidul de crom sunt petele de ulei auto, grăsimile alimentare (în cazul rigolelor amplasate în curți și grădini rezidențiale) sau chiar peliculele de noroi uscat. Așadar, pentru a evita riscul de ruginire, este important ca rigolele din inox să fie igienizate corespunzător. Curățarea nu doar că protejează inoxul, dar asigură și menținerea acelui aspect deosebit, ce poate oferi mai mult farmec unui întreg decor. 

Intră pe vodaland.ro și descoperă cele mai noi modele din această gamă de rigole, alături de alte soluții realizate din inox, precum sifoanele pentru chiuvetele din bucătărie sau separatoarele de grăsimi. Profită de raportul calitate:preț foarte avantajos și comandă online cele mai bune soluții pentru proiectele tale!