Organizarea evenimentelor estivale – 5 motive să angajezi personal asiatic 

Poză de Gary Barnes pe Pexels

Angajarea personalului asiatic la evenimentele estivale poate fi o soluție inspirată, care să contribuie la crearea unui mediu de divertisment mai primitor, interactiv, precum și la îmbunătățirea calității serviciilor. 

Cum pot influența angajații din Asia calitatea serviciilor? 

În sezonul estival se simte foarte puternic absența personalului românesc, cel mai adesea pe fondul migrării populației spre alte state europene în vederea găsirii unui loc de muncă mai promițător. 

De asemenea, angajatorii din domeniul HoReCa sau organizatorii de evenimente sunt tot mai mult interesați de personalul din Asia, care se remarcă printr-o serie de abilități ce adaugă un plus de valoare serviciilor prestate.  

  • Diversitate culturală 

Cetățenii proveniți din țările asiatice pot aduce o perspectivă culturală complexă, ceea ce poate contribui la crearea unui mediu mai inclusiv și mai diversificat, ceea ce atrage un număr mai mare de persoane doritoare să participe la eveniment. 

  • Abilități culinare 

Mulți cetățeni din afara Europei sunt apreciați pentru experiența semnificativă în industria serviciilor și a ospitalității, precum și pentru pasiunea pe care o depun în domeniul gastronomic. 

Aceștia pot îmbogăți oferta gastronomică a evenimentului prin specialități culinare autentice. Persoanele interesate de servicii de recrutare de personal indian pentru evenimente sezoniere, precum și pentru colaborări de lungă durată în diverse domenii pot colabora cu o firmă externă, precum work-finder.eu în vederea facilitării procesului de cooptare și de integrare în perioada postangajare. 

  • Comunicare în limbi de circulație internațională 

De asemenea, evenimentele care au loc pe timpul verii atrag participanți internaționali, deci este important ca personalul angajat să cunoască minimum o limbă de circulație, cel puțin la nivel conversațional. Și la acest capitol se remarcă asiaticii, care sunt renumiți pentru firea lor deschisă, comunicativă, mulți fiind buni cunoscători ai limbii engleze și franceze. De asemenea, datorită firii lor comunicative și a cunoștințelor de limbă străină, cetățenii asiatici pot asigura servicii de interpretare sau ghidare turistică, ceea ce poate fi un plus pentru evenimentele care atrag publicul venit din toate colțurile lumii. 

  • Flexibilitate și adaptabilitate 

Asiaticii sunt populari și pentru capacitatea lor de a se adapta la noi medii de muncă și de a lucra eficient sub presiune în situații dinamice. Evenimentele estivale sunt adesea aglomerate și solicitante, iar capacitatea asiaticilor de a gestiona stresul și de a face față cerințelor din partea clienților mai ales la orele de vârf sunt aspecte cruciale. De asemenea, în multe culturi asiatice, etica muncii este prioritară, ceea ce poate să asigure un nivel ridicat de angajament și de dedicare din partea personalului. 

  • Conexiuni internaționale

Angajații asiatici pot avea experiență în utilizarea platformelor de socializare din țara lor de origine, precum și contacte care pot ajuta la promovarea evenimentului către un public mai larg, atrăgând noi parteneri de afaceri. 

Așadar, datorită acestei serii de abilități remarcabile, angajarea personalului asiatic poate fi o soluție care să aducă o notă de originalitate evenimentelor din timpul sezonului, contribuind la o mai bună notorietate a locației, precum și la un număr mai mare de recomandări care să atragă pe viitor noi clienți.