IMPLANTUL DENTAR ȘI IMPORTANȚA RECUPERĂRII COMPLETE

Implantul dentar este o soluție avansată și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind pacienților un zâmbet sănătos și o funcționalitate orală optimă. Procedura de implant dentar implică inserarea unui implant în osul maxilarului sau a mandibulei, pe care ulterior se fixează o coroană dentară personalizată. 

 1.   Procesul de implant dentar constă în mai multe etape esențiale:
 • Evaluare inițială: Medicul stomatolog efectuează o evaluare detaliată a sănătății orale a pacientului și stabilește eligibilitatea pentru implantul dentar. Aceasta include examinarea structurii osoase, analiza radiografiei dentare și discuții despre obiectivele și așteptările pacientului.
 • Planificarea tratamentului: Se efectuează o planificare detaliată a procedurii de implant dentar, inclusiv determinarea numărului de implanturi necesare și a poziției acestora în os. Imagistica digitală și tehnologiile avansate sunt folosite pentru a asigura o planificare precisă și personalizată.
 • Inserarea implantului: Sub anestezie locală, medicul stomatolog va insera implantul în osul maxilarului sau a mandibulei. Procedura este minim invazivă și se desfășoară în cabinetul stomatologic.
 • Vindecarea osului: Procesul de osteointegrare începe, ceea ce înseamnă că implantul se va integra treptat în os. Acesta este un proces natural și durează de obicei câteva luni.
 • Fixarea coroanei dentare: După ce osul s-a vindecat complet, se montează un abutment pe implant, iar apoi coroana dentară personalizată este fixată pe acesta. Coroana este confecționată pentru a se potrivi perfect în ceea ce privește forma și nuanța dinților naturali.
 • Urmărire și întreținere: Pacientul va fi programat pentru vizite regulate de urmărire, pentru a verifica starea implantului și pentru a asigura o igienă orală corespunzătoare.
 1.   Implantul dentar oferă o serie de beneficii semnificative pacienților:
 • Aspect estetic: Implantul dentar oferă un aspect estetic natural și armonios, deoarece coroana dentară este personalizată pentru a se potrivi cu nuanța și forma dinților naturali.
 • Funcționalitate orală îmbunătățită: Implantul dentar restabilește funcționalitatea orală și capacitatea de a mesteca și vorbi eficient. Datorită stabilității superioare a implantului, pacienții se pot bucura de o funcționalitate similară cu a dinților naturali.
 • Menținerea sănătății osoase: Implantul dentar stimulează creșterea osoasă și previne atrofia osoasă în zona în care a fost inserat. Acest lucru contribuie la menținerea sănătății osoase și previne modificările structurale faciale.
 • Durabilitate și rezistență pe termen lung: Cu o igienă orală adecvată și o îngrijire regulată, implanturile dentare pot dura o viață întreagă. Acestea sunt mai durabile și rezistente în comparație cu alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele sau punțile dentare.
 • Îmbunătățirea încrederii și calității vieții: Prin restaurarea unui zâmbet complet și strălucitor, implantul dentar poate îmbunătăți încrederea în sine și relațiile sociale și profesionale ale pacientului. Un zâmbet sănătos și atrăgător poate avea un impact pozitiv asupra stimei de sine și asupra calității generale a vieții.
 1.   Recuperarea completă după procedura de implant dentar este esențială pentru succesul și rezultatele pe termen lung. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:
 • Respectarea indicațiilor post-operatorii: Este crucial să urmați cu strictețe indicațiile medicului stomatolog referitoare la alimentație, igiena orală, utilizarea de medicamente prescrise și programările de urmărire. Ignorarea acestor indicații poate afecta procesul de vindecare și rezultatele finale.
 • Igiena orală riguroasă: Asigurați-vă că vă mențineți o igienă orală adecvată. Periați-vă dinții de două ori pe zi, folosiți ață dentară și clătiti-vă cu apă de gură. Vizitele regulate la dentist pentru curățare profesională sunt, de asemenea, esențiale pentru a menține sănătatea orală și pentru a preveni infecțiile.
 • Evitarea factorilor de risc: Evitați obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool, deoarece acestea pot afecta negativ procesul de vindecare și pot compromite rezultatele implantului dentar.
 • Protejarea implantului: În cazul activităților care implică un risc crescut de traumatisme dentare, cum ar fi sporturile de contact, asigurați-vă că utilizați protecție dentară adecvată pentru a proteja implantul.

Prin urmarea sfaturilor și indicatiilor medicului stomatolog și prin respectarea unui stil de viață sănătos, puteți contribui la succesul și longevitatea implantului dentar. Este, de asemenea, important să aveți o comunicare deschisă cu medicul stomatolog și să programați vizite regulate pentru evaluare și îngrijire.

 1. Igiena orală riguroasă: Asigurați-vă că respectați o rutină de igienă orală adecvată. Periați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi, folosind o periuță de dinți moale și o pastă de dinți non-abrazivă. Nu uitați să curățați și suprafața implantului dentar, folosind o tehnică blândă și ață dentară sau duș bucal pentru a curăța spațiile dintre dinți.
 2. Utilizarea produselor de igienă orală adecvate: Alegeți produse de igienă orală specifice pentru implanturi dentare, precum periuțe de dinți cu peri moi și ață dentară specială pentru implanturi. Aceste produse sunt mai delicate și mai eficiente în curățarea delicată a implantului fără a-l deteriora.
 3. Vizite regulate la dentist: Programați vizite regulate la dentist pentru a vă realiza examinări dentare și curățări profesionale. Medicul stomatolog va evalua starea implantului dentar, va verifica sănătatea gingiilor și va detecta eventuale probleme în stadii incipiente.
 4. Evitați obiceiurile nesănătoase: Renunțați la obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul excesiv de alcool. Aceste obiceiuri pot afecta negativ vindecarea implantului dentar și pot compromite sănătatea orală în general.
 5. Evitați alimentele dure și tari: În primele săptămâni după procedura de implant dentar, evitați alimentele și băuturile dure și tari, care ar putea exercita presiune sau provoca daune implantului. Optați pentru alimente moi și evitați mestecarea cu dinții implantului.
 6. Protejați implantul în activități fizice intense: În cazul activităților fizice intense sau sporturilor de contact, utilizați protecție dentară pentru a vă proteja implantul și dinții împotriva traumelor.

Pentru mai multe informații despre implantul dentar și pentru a stabili o consultație la Cris Smile Studio, puteți utiliza următoarele date de contact:

 • Telefon: 0723 918 404
 • Email: rahova@cris-smile.ro
 • Adresă: Str. Malcoci, nr.2, Bloc 36, Sc. B, Parter, Sector 5

Echipa de specialiști de la Cris Smile Studio vă stă la dispoziție pentru a vă oferi servicii de înaltă calitate în domeniul implantologiei si stomatologie de top. Aceștia vor răspunde tuturor întrebărilor dumneavoastră, vă vor ghida pe parcursul procesului de implant dentar și vă vor asigura o experiență confortabilă și relaxantă.

Nu ezitați să contactați Cris Smile Studio pentru a obține un zâmbet sănătos și strălucitor, îmbunătățind astfel calitatea vieții și încrederea în sine.