Gratar electric sau pe carbuni? Pentru ce optam vara aceasta?

In sezonul cald, unul dintre cele mai populare moduri de a gati in aer liber este gratarul. Dar atunci cand vine vorba de alegerea tipului de gratar, trebuie sa iei in considerare mai multi factori, cum ar fi aroma, pretul si usurinta de utilizare. Una dintre cele mai dificile decizii in ceea ce priveste un gratar gradina este alegerea intre un gratar electric sau pe carbuni. Din fericire, catalogul online PE FOC vine cu variante accesibile si cu o serie de detalii tehnice pentru fiecare produs dintre cele doua categorii, astfel ca tu sa poti lua decizia corecta si care sa-ti satisfaca nevoile culinare.

Gratar economic pe carbuni, utilizat pentru pregatirea preparatelor din carne in aer liber.

Accesand oferta bogata, vei descoperi o serie de modele gratare profesionale de top pentru gradina, terasa, curte sau chiar balcon. In acest mod, poti opta pentru cel mai bun model de gratar pentru tine dintre: gratar carbuni smoker tip kamado, grill-uri moderne sau gratare din fonta ori din fier ieftine, la preturi accesibile. De asemenea, catalogul PE FOC pune la dispozitie si materiale de constructie de top pentru executat cuptor de gradina zidit cu caramida sau piatra, acoperit sau descoperit, pentru un gatit profesional in aer liber, cu lemne sau carbuni. 

In acest articol, ne-am propus sa venim in ajutorul tau cu o serie de avantaje si dezavantaje privind cele doua tipuri de grill-uri, gratar electric si gratar pe carbuni, care te vor ghida in a lua cea mai buna decizie:

GRATAR ELECTRIC

Avantaje:

  • Nu necesita un spatiu de gratar in aer liber si poate fi folosit in interior.
  • Cu un termostat reglabil, temperatura este mult mai usor de controlat si gestionat.
  • Curatarea gratarelor electrice este mai usoara si mai eficienta.

Dezavantaje:

  • Nu ofera intocmai acea aroma traditionala de fum si nu arde carbunele, lemnul sau macinatura pentru gratar.
  • Poate fi mai scump decat un gratar pe carbuni.

Gratar electric profesional, pozitionat pe terasa unui apartament la bloc.

GRATAR PE CARBUNI

Avantaje:

  • Ofera aroma traditionala de fum si permite arsul lemnului, macinaturii pentru gratar si carbunelui.
  • Atentia acordata controlului focului si temperaturii va determina gatirea perfecta a anumitor bucati de carne si legume.

Dezavantaje:

  • Curatarea este mai dificila si mai complicat decat un gratar electric. Cu toate acestra, cu o serie de ustensile gratar potrivite, intregul proces va deveni unul simplu si rapid.
  • Manuirea si aprinderea carbunilor poate fi un deranj in plus si necesita mai mult timp.

Ustensile gratar pentru curatarea rapida a cenusii rezultate in urma gatitului.

In functie de preferintele si nevoile tale, alegerea intre un gratar electric sau pe carbuni poate fi simpla sau una putin mai dificila. Daca preferi aroma traditionala de fum si esti dispus sa petreci mai mult timp aprinzand si controland focul, atunci un gratar pe carbuni este cea mai buna alegere. Insa, daca-ti doresti o optiune mai usoara si mai rapida, care poate fi utilizata in interior sau in aer liber, atunci un gratar electric poate fi alegerea potrivita. In cele din urma, indiferent de alegere, gratarul este o modalitate excelenta de a gati in aer liber sau la interior, si de a petrece timp cu prietenii si familia. 

Accesand oferta bogata PE FOC, vei putea alege dintre o multime de variante si modele gratar electric, pe carbuni, sau pe alte tipuri de combustibil, si vei beneficia de transport rapid la tine acasa, dar si de consultanta gratuita la orice produs ales.