apa de gura cu clorhexidina

Folosesti o apa de gura cu clorhexidina? Iata 4 lucruri extrem de importante pe care ar trebui sa le stii!

Clorhexidina este o substanta dezinfectanta si cu rol antiseptic. Cand este folosita in compozitia unei ape de gura, aceasta are rolul de a elimina bacteriile din cavitatea bucala. Totusi, ceea ce trebuie retinut este faptul ca o apa de gura cu clorhexidina este un produs relativ puternic si care poate fi folosit doar ca tratament, la recomandarea dentistului.

Acesta ar fi unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le stii despre un asemenea produs. Iata care sunt celelalte!

Tratamentul cu o apa de gura cu clorhexidina dureaza cel mult 4 saptamani

Dat fiind faptul ca substanta activa dintr-un astfel de produs este destul de puternica si mai are si rol dezinfectant, este de la sine inteles de ce nu vrei sa folosesti o asemenea apa de gura pentru mult timp.

Clorhexidina, desi elimina bacteriile, poate afecta si smaltul dintilor, dar si sanatatea gingiilor tale. Tocmai de aceea, nu este indicat sa incepi sa folosesti o astfel de apa de gura in lipsa recomandarii medicului.

Este indicat sa lasi apa de gura sa actioneze timp de aproximativ o ora

O apa de gura cu clorhexidina nu actioneaza precum o apa de gura normala. Datorita compozitiei sale, este indicat sa consumi alimente sau bauturi dupa aproximativ o ora de la folosirea apei de gura.

Acelasi lucru se aplica si atunci cand folosesti spray-uri cu clorhexidina, deoarece substanta activa are rol de medicament, spre deosebire de substantele active dintr-o apa de gura obisnuita.

Folosirea indelungata a unui astfel de produs poate pata dintii

Un astfel de produs este folosit, in principal, pentru a elimina bacteriile din cavitatea bucala. Drept urmare, o apa de gura cu clorhexidina nu contine agenti de inalbire a dintilor – ba dimpotriva, clorhexidina poate pata dinti daca este folosita mai mult decat trebuie.

Cand vine vorba de efecte secundare, o astfel de apa de gura mai poate cauza si efectul de gura uscata.

Evita spalarea petelor de clorhexidina de pe haine cu inalbitor/clor

Aceste produse pateaza, in principal din cauza clorhexidinei. Ceea ce trebuie tu sa tii minte este sa nu incerci sa indepartezi petele cauzate de o apa de gura cu clorhexidina cu ajutorul clorului sau inalbitorului de rufe. De ce?

Pentru ca, la nivelul materialelor textile, clorhexidina in contact cu un agent de inalbire produce pete si mai accentuate, de culoare maroniu-galbuie. Acest lucru este mentionat deoarece majoritatea utilizatorilor cred ca aceasta substanta nu poate fi indepartat cu un balsam de rufe normal sau prin alte metode.

Nu folosi un astfel de produs fara recomandarea medicului stomatolog!

Tratamentele cu apa de gura cu clorhexidina sunt recomandate, in general, atunci cand pacientul sufera o infectie la nivelul cavitatii bucale. In acest sens, tratamentul trebuie urmat in totalitate, chiar daca pacientul nu mai observa semne ale infectiei.

Drept urmare, astfel de produse nu sunt indicate uzului zilnic, pe o perioada lunga de timp – ci doar ca tratament, dupa cum a fost mentionat. Daca ai recomandarea medicului si acum vrei sa gasesti cel mai bun produs de pe piata, intra acum pe magazin.TISFarmaceutic.ro – produse cu extracte naturale, 100% romanesti, la preturi imbatabile!