Iata cum ar trebui sa ai grija de noua ta motocoasa!

Motocoasele sunt unelte relativ sensibile care trebuie folosite intr-un anumit mod pentru a asigura durata de viata optima a acestora. De exemplu, chiar si drujbele trebuie manuite cu grija, desi acestea sunt descrise, de obicei, ca unelte de putere care nu necesita o mentenanta detaliata.

Mai apoi, cand tocmai ce ti-ai cumparat o noua motocoasa – sau chiar prima ta unealta de acest tip – este bine sa stii la ce anume ar trebui sa fii atent in timp ce o folosesti. Durabilitatea uneltelor este garantata doar prin utilizarea corespunzatoare a acestora, dar si prin intretinere si mentenanta regulata!

Accesoriile trebuie sa fie montate corespunzator

O motocoasa poate avea mai multe capete de taiere, manere cu diferite tipuri de prindere si asa mai departe. Toate acestea sunt cunoscute ca si accesorii si sunt de obicei montate de utilizator, in functie de sarcina pe care acesta o are de indeplinit.

Inainte de utilizare, trebuie sa te asiguri ca toate tipurile de accesorii montate sunt fixate corespunzator si ca nu exista riscul ca acestea sa se desprinda (aspect ce poate cauza accidente).

Maneta de acceleratie trebuie sa functioneze corespunzator

Manetele si butoanele care pot fi prezente pe o motocoasa sunt de obicei actionate in mod extrem de usor, tocmai pentru a evita blocajele. Maneta de acceleratie este o componenta extrem de importanta, deoarece defectarea acesteia poate cauza multe probleme.

Asadar, inainte de utilizare, este recomandat sa testezi aceasta maneta de cateva ori, pentru a te asigura ca functioneaza corespunzator.

Atentie la pozitia pipei bujiei!

In unele cazuri, vei fi nevoit sa actionezi asupra pipei bujiei – fie pentru modificari la motocoasa, sau pentru ajustarea acesteia. Dupa interventie, acea pipa trebuie remontata intr-o pozitie fixa pe bujie, pentru a evita aparitia scanteilor necontrolate.

Pozitia incorecta a pipei bujiei reprezinta un pericol de incendiu.

Inlocuieste aparatorile deteriorate

Niciodata nu ar trebui sa folosesti o motocoasa daca aceasta are aparatoarea deteriorata. Indiferent de mediul de lucru, capul de taiere al uneltei va intalni mereu si obiecte mai tari, propulsandu-le cu putere inspre exterior, dar si vertical, in sus.

Astfel, o aparatoare defecta poate cauza accidente destul de serioase, mai ales daca ai de-a face cu zone cu pietris.

Chinga de sustinere trebuie sa se potriveasca taliei tale

Orice motocoasa prezinta o chinga de sustinere care trebuie ajustata in functie de inaltimea utilizatorului si circumferinta taliei acestuia. Scaparea motocoasei in timpul utilizarii poate duce la defectiuni destul de grave ale capului de taiere si nu numai.

Drept urmare, inainte de pornirea uneltei, asigura-te ca aceasta este atasata de tine corespuzator, are o pozitie fixa si nu poate fi scapata de sub control.

Cauti unelte de calitate si la un pret avantajos?

Toti mesterii care sunt in cautare de unelte, scule si echipamente de calitate superioara pot apela cu incredere la magazinul TopStrong.ro. Acolo poti gasi toate cele necesare echiparii complete a atelierului tau sau fix unealta de care ai nevoie pentru a duce la bun sfarsit un proiect personal sau profesional.

TopStrong.ro – pregatit pentru toti mesterii si orice tip de proiect!