placeholder

Cum alegi cea mai bună trotinetă pentru copii? Află cele mai importante 3 aspecte!

Ca adult, conștientizezi deja cât de importantă este mișcarea și câte beneficii aduce sănătății tale fizice, dar și psihice. Inspirându-i copilului dorința de a face cât mai multă mișcare în aer liber, îl ajuți să își formeze un obicei sănătos și o dezvoltare echilibrată pe termen lung. Una dintre cele mai râvnite forme de mișcare afară pentru copii este mersul pe trotinetă. Cum alegi cea mai bună trotinetă pentru copii? Află cele mai importante 3 aspecte la care să fii atent din acest articol!

Importanța mișcării sănătoase afară

Mersul pe trotinetă este foarte benefic pentru copii. Dezvoltă accelerat abilitățile motorii, dezvoltă simțul echilibrului și, poate cel mai important, creează setea pentru mișcare sănătoasă, în aer liber. Cel mic nici nu își va da seama că scopul trotinetei este acela de a-l lua din fața televizorului și a-l trimite afară la mișcare. Pentru el, totul va fi o joacă și o mare distracție.  Iar copiii care fac mișcare de mici și care învață cât de distractiv poate fi sunt viitorii adulți atletici, sănătoși, pregătiți pentru orice provocare, care la rândul lor vor crește copii sănătoși.

Cum alegi cea mai bună trotinetă pentru copii?

Mersul pe tricicletă, apoi pe trotinetă și pe bicicletă sunt activitățile preferate ale celor mici atunci când ies afară la joacă. Indiferent că ai o fetiță sau un băiețel, cu siguranță ai observat cât de fascinat este copilul de ideea de mișcare și, mai ales, de ideea de independență în mișcare. Parcă ne amintește de febra permisului de conducere de la 18 ani, nu e așa?

Așadar, oferind copilului tău o trotinetă, nu îi faci doar o mare bucurie, ci îi creezi oportunitatea perfectă de a face mișcare și de a-și crea astfel un obicei sănătos pe termen lung. Dintre atâtea modele, cum alegi cea mai bună trotinetă pentru copii? Iată cele mai importante 7 sfaturi!

Alege o trotinetă adecvată pentru vârsta lui

Așa cum este greșit să îi cumperi papuci mai mare în ideea că “va crește el și îi vor veni perfect și la anul”, la fel de greșit este să îi cumperi o trotinetă prea mare, pe care să o aibă și peste două veri. De fapt, o trotinetă prea mare și prea grea pentru vârsta lui îi solicită prea mult coloana vertebrală, nu îi creează plăcere și copilul poate dezvolta chiar o respingere față de sporturi. În același timp, o trotinetă prea micuță nu îi va susține greutatea corect și nu va putea să își mențină perfect echilibrul pe ea.

Am descoperit magazinul pentru copii Kidiko.ro care vinde inclusiv trotinete pentru copii și ne-a plăcut foarte mult ca poți alege dintr-un filtru exact trotinetele potrivite pentru vârsta copilului tău. Ce ajutor de nădejde în alegerea celei mai bune trotinete pentru copii!

Alege o trotinetă multifuncțională 2 în 1

Dacă micuțul tău are până în 5 anișori, ai putea să îi alegi o trotinetă 2 în 1. Aceasta se poate transforma cu o simplă mișcare în tricicletă fără pedale. În acest mod, copilul tău se poate așeza pe șezutul acestei triciclete pentru a se odihni când obosește. Rezultatul? Copii fericiți, fără urme de oboseală care să îi transforme în mici mașinării de război și, mai ales, copii care vor învăța să iubească sportul și mișcarea.

Trotinetă electrică pentru copiii peste 7 ani

Adevărul este că viitorul se bazează pe electricitate și pe modalitățile non-convenționale de transport. Se estimează că în 20 de ani mașinile pe carburant vor fi deja rare. Faptul că cel mic va învăța de mic să meargă pe o trotinetă electrică îi va conferi mari avantaje pe viitor. Iată doar câteva dintre beneficiile unei trotinete electrice pentru copii:

  • copilul învață lucruri noi despre propulsia bazată pe electricitate,
  • învață să aibă grijă de trotineta sa, să o încarce periodic și să îi monteze un sistem antifurt, pregătindu-l astfel pentru o viitoare mașină electrică.
  • învață valoarea unui lucru și importanța protejării sale,
  • deprinde de mic un spirit de adaptabilitate la mijloacele alternative de transport,
  • îi dezvoltă iubirea și respectul față de natură și față de resursele naturale.

Tot pe Kidiko.ro am găsit modele de trotinete electrice pentru copii extrem de calitative și de fiabile în timp, pliabile, cu sistem eficient de frânare și baterii electrice cu cel mai bun raport calitate-preț. În plus, trotinetele electrice din selecția Kidiko oferă setul complet pentru copii: cască de protecție, genunchiere, protecții pentru mâini, lumini, sistem antifurt.

Sperăm că te-am ajutat să iei cea mai bună decizie pentru copilul tău și să alegi cea mai bună trotinetă pentru copii. Fii un părinte responsabil și încurajează-l pe cel mic să facă mișcare cât mai multă!