Covoare dormitor, covor dormitor

Amenajare dormitor

Dormitorul este una din camerele impotrante dintr-o casă, aici te vei odihni și vei da frâu liber adevăratelor tale momente de relaxare. Prin urmare, meriți să te bucuri de un dormitor amenajat conform dorințelor tale, dar care în același timp să-ți ofere confortul de care ai nevoie.

Însă, să apelezi la un designer de interior pentru a amenaja dormitorul frumos și după toate exigențele tale poate fi mult prea costisitor, informațiile pe care le vei descoperi astăzi în timp ce citești acest articol te vor ajuta să înțelegi că nimic nu este imposibil și că poți să-ți amenajezi dormitorul prin forțele proprii fără să investești o avere.

În primul rând trebuie să știi că fiecare detaliu al amenajării are o importanță deosebită. Asta înseamnă că, deși camera se adresează uzului personal nu înseamnă că nu trebuie să gândești minuțios fiecare achiziție pe care o vei face, inclusiv când vine vorba de investiția în covoare dormitor. Dacă lucrurile nu au mers chiar așa cum ai visat la amenajarea livingului, a sufrageriei sau a oricărei alte încăperi, este șansa ta să înveți din greșeli și să amenajezi dormitorul cât de bine cu putință.

Punem accentul îndeosebi pe alegerea covorului care tinde deseori să fie tratat cu superficialitate deși este un accesoriu cu numeroase funcții practice și cu un rol estetic de impact. La magazinul nostru specializat în covoare www.covoare-ieftine-moderne.ro veți găsi o varitate mare de modele de covoare, forme design-uri și culori din care puteți alege în funcție de preferințe și gust.

Este necesar să achiziționăm un covor pentru dormitor?

E normal ca atunci când vine vorba de amenajarea dormitorului să te gândești mai cu seamă la finisaje, mobilier, și apoi la alegerea unor covoare dormitor. Dacă faci parte din generația tinerilor sau a persoanelor care văd tot mai frecvent în casele apropiaților și în prezentările de modă că nu e nimic greșit în a lăsa podeaua la vedere, poate apărea și ideea de a alege covoare mici dormitor pe care să le amplasezi după cum se încadrează, în detrimentul unui covor mare. Deși nu există o regulă universal valabilă pe care o aplică specialiștii în materie de design și pe care să o urmezi când vine vorba de mărime, într-adevăr ea îți poate influența rezultatul final și aspectul încăperii.

Iar dacă te gândești la amenajarea dormitorului ca pentru a fi o cameră călduroasă, cossy, luminoasă și spațioasă, dar ai limitări când vine vorba de investiția financiară, trebuie să știi că vei găsi și covoare dormitor ieftine în locul unor covoare dormitor de lux scumpe la www.covoare-ieftine-moderne.ro vei găsi covoare pentru dormitor la preț accesibil. Cu siguranță dormitorul tău va arăta mai bine și vei aștepta cu nerăbdare finalul zilei pentru a te odihni aici, excluzând multitudinea de beneficii extra: izolare termică, fonică etc.

Cum alegi covorul ideal pentru dormitorul tău

Covorul ideal pentru dormitorul tău există! Și este la un pas distanță, ține cont de toate aceste aspecte în achiziția covorului și garantat te vei bucura la final de o amenajare exact așa cum ai visat:

După stadiul amenajării

Sunt persoane care au un buget stabilit pentru amenajarea întregii încăperi și aleg pe această cale să-și cumpere din start toate covoarele de care au nevoie pentru a evita alte drumuri inutile. Totuși, nu recomandăm să-ți alegi un covor dormitor la întâmplare și de oriunde.

Dacă amenajarea dormitorului este la stadiul de idee pentru tine, îți poți achiziționa covorul perfect în orice moment atâta timp cât ai un plan făcut și ai stabilit deja cum va arăta restul încăperii și unde vin poziționate toate celelalte amenajări. În caz contrar e mai bine să lași această achiziție la final că să te poți orienta mai ușor.

În funcție de dimensiunea dormitorului și a covorului

Dimensiunea covorului trebuie să fie întotdeauna compatibilă cu cea a încăperii. Într-un dormitor mic e de preferat să alegi covoare dormitor set, mai cu seamă covoare dormitor mici pe care poți să le poziționezi în vecinătatea patului. Dacă vrei să pui accent pe aspectul funcțional, un covor dormitor 200×300 cm sau alte dimensiuni din categoria covoare dormitor mari vor fi exact ceea ce cauți.

Nu e greșit să alegi covoare dormitor mari dacă vrei să-ți protejezi podeaua mai bine și pentru ca încăperea să fie mai călduroasă.

În funcție de stilul camerei

Ai stabilit un stil de amenajare pe care vrei să-l urmezi la amenajarea dormitorului? Nu e nimic greșit în asta! Ba dimpotrivă! În funcție de stilul de amenajare poți stabili dacă e potrivit să alegi covoare dormitor gri, crem, verde, alb, albastru etc. Ideal e să nu aglomerezi încăperea, lucru care poate avea loc inclusiv din punct de vedere estetic, alegând un covor mult prea colorat de exemplu. Sigur, trebuie să ai în vedere și mentenanța sau curățarea covoarelor.

În funcție de persoana care folosește dormitorul

Tinerii au altă percepție vizavi de decor față de cei mai în vârstă. Astfel, poți fi pus și în ipostaza de a avea nevoie de covoare dormitor copii care să aibă un design jucăuș și potrivit modului de amenajare. iar dacă bătrânii se gândesc că un covor în culori închise este mai ușor de întreținut, tinerii pot prefera mai cu seamă covoarele colorate, îndrăznețe.

În funcție de materialul covorului

Materialul poate determina durabilitatea, dar și gradul de confort. De exemplu, iarna vor oferi un plus de confort acele covoare dormitor pufoase, covoare dormitor fir lung, dar în sezonul cald, covoarele cu fir scurt și / sau din materiale naturale vor evita supraîncălzirea. Există o varietate de materiale și grosimi, unele care sunt mai plăcute la atingere sau se curăță mai ușor după ce au contact cu praf, noroi, etc.

Cât e de mare investiția într-un covor de calitate și de unde îl poți comanda

Dacă vrei să cumperi un covor dormitor ieftin ar trebui să vezi ce ți-au pregătit cei de la www.covoare-ieftine-moderne.ro. Spre deosebire de marile corporaţii la care găsești covoare dormitor olx, covoare dormitor brico depot, covoare dormitor emag și mulți alții, aici gama este variată și prețurile accesibile și vei susține un business 100% românesc mai degrabă decât o corporație mare, fie că alegi un model clasic sau unul modern sau poate un covor de lux.

Poți răsfoi de oriunde covoarele disponibile urmând ca alegerea ta să se facă rapid și din stocurile disponibile care sunt listate pe site.