Ai un magazin? Un spațiu comercial? Ai obligația legală dar și morală de a face periodic servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare pentru sănătatea clienților tai.

Magazinul este un spațiu comercial unde se vând produse și bunuri. Este un loc frecventat de oameni și, din acest motiv, este important să fie curat și sigur pentru clienți și angajați. Din această cauză, există o obligație legală pentru magazin de a efectua servicii periodice de dezinfecție, dezinsecție si deratizare (DDD) pentru a menține un mediu curat și sigur.

Conform legislației în vigoare, magazinul este obligat să respecte standardele de igienă și curățenie prevăzute de autoritățile sanitare. Aceasta include servicii de deratizare, dezinsecție si dezinfectie regulată pentru a asigura că spațiul este curat și sigur pentru clienți și angajați. Dezinsecția este necesară pentru eliminarea și prevenirea infestărilor cu insecte precum țânțari sau ploșnițe, care pot transmite boli.

Infestarea cu rozătoare în magazine poate fi o problemă majoră atât pentru clienți, cât și pentru angajați. Rozătoarele, cum ar fi șoarecii și șobolanii, pot răspândi boli, pot deteriora produsele și pot distruge structura clădirii. In plus, pot fi o sursă de disconfort pentru clienți și angajați din cauza mirosului neplăcut, zgomotului sau mișcărilor neașteptate.

Una dintre cauzele cele mai frecvente ale infestării cu rozătoare în magazine este accesul ușor la hrană și apă. Rozătoarele se hrănesc cu produse alimentare și se pot hrăni și din surse de apă, cum ar fi chiuvetele sau toaletele. De asemenea, rozătoarele pot găsi adăpost în spațiile neutilizate din interiorul sau din jurul magazinului.

Pentru a preveni infestarea cu rozătoare, este important să se ia măsuri preventive. Acestea pot include:

  • Închiderea oricărui acces posibil pentru rozătoare, cum ar fi găurile sau fisurile din ziduri sau podele.
  • Depozitarea produselor alimentare în recipiente etanșe și curățarea regulată a spațiilor de depozitare
  • Eliminarea surselor de apă și hrană pentru rozătoare.
  • Monitorizarea regulată a magazinului pentru semne de infestare cu rozătoare.
  • Apelarea la servicii profesionale de deratiare, dezinsecție, dezinfecție (DDD) pentru a elimina rozătoarele existente și a preveni reapariția lor.

Este important să se ia măsuri imediate pentru a elimina orice infestare cu rozătoare din magazin, deoarece acestea pot fi o sursă de boli pentru clienți și angajați, precum și de daune materiale. O firma de DDD poate oferi servicii eficiente pentru a elimina infestarea și a preveni reapariția acesteia in viitor.

In Romania, serviciile de dezinfecție, dezinsecție si deratizare (DDD) pentru industria alimentară sunt reglementate de către Ministerul Sănătății și de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Acestea sunt reglementate prin diverse acte normative, cum ar fi:

  • Legea nr. 346/2002 privind serviciile comunitare de salubritate;
  • HG nr. 925/2006 privind condițiile sanitare-igienice pentru desfășurarea activității de alimentație publică;
  • HG nr. 1425/2006 privind condițiile sanitare-igienice pentru desfășurarea activității de producție, prelucrare, depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare.

Aceste reglementări impun standarde ridicate pentru igiena și curățenia în industria HoReCa, precum și obligativitatea efectuării serviciilor DDD periodice pentru a asigura un mediu curat și sigur pentru clienți și angajați. In plus, există anumite reguli privind utilizarea de substanțe dezinfectante si biocide, precum si procedurile de aplicare. Este important ca proprietarii sau administratorii de spatii din industria HoReCa sa respecte aceste reglementari si sa apeleze la servicii DDD profesionale pentru a se asigura ca respecta normele legale și a oferi un mediu curat și sigur pentru clienți.

Cauți o firmă DDD autorizată? Alege Compania DDD®.

Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662

Sediul central: 021.345.06.88 și 021.345.08.22

București Ilfov: 0786.727.027

Zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu) – 0766.472.274

Zona de Est (Constanța și Panciu) – 0784.399.333

E-mail: office@companiaddd.ro

https://companiaddd.ro/