placeholder

Coșuri de Crăciun sau alte cadouri?

In vâltoarea sărbătorilor de iarna ne regăsim cu toții! Unii dintre noi pregătesc cadourile din timp, alții mai aproape de momentul mult așteptat. Răspunzătoare pentru moment sunt responsabilitățile pe care le avem zilnic și pe care nu le putem programa.

Ce putem însă programa este cadoul de Crăciun pentru persoanele dragi, colegi de lucru sau familie. Toți aceștia așteaptă din partea noastră conform tradiției acel cadou care sa le umple sufletul de bucurie.

Noi astăzi am ales sa discutam despre Coșuri de Crăciun!

Nu total întâmplator am ales acest subiect. După o mică analiza am realizat ca cel mai răspândit cadou între prieteni, colegi sau chiar companiile iau astfel de decizii de foarte multe ori și oferă angajaților cosuri de Crăciun.

Acum, dacă intram mai profund in subiect și căutam motive pentru acest gest, evident găsim și ceva explicații. De-a lungul timpului oamenii și-au făcut cadouri de toate felurile: obiecte decorative, pentru înfrumusețare, flori sau chiar îmbrăcăminte. Dar din cele mai vechi timpuri apare obiceiul de a dărui alimente. Acest obicei s-a păstrat pana in zilele nostre și de regula alegi sa oferi de Crăciun un coș cu bunătăți, ținând cont ca sărbătorile de iarna sunt celebrate de cele mai multe ori in familie alături de cei dragi. Așadar, coșul este un aport personal la acea atmosfera a sărbătorilor.

Dacă ne-am pus de acord asupra necesității Coșului de Cadou, acum sa vedem ce conține!

Când spunem Crăciun, evident ne ducem cu gândul la cozonac, vin, turta dulce, ciocolata, globulețe și decorațiuni. Așadar  coșul de Crăciun trebuie sa conțină măcar o parte din aceste elemente.

Și dacă este Crăciun, vinul roșu este cel mai potrivit, atât pentru masa în familie cât și pentru a-l savura fiert cu scorțișoară, alături de o persoana draga.

De asemenea prin tradiție cozonacul nu trebuie sa lipsească de pe masa de Crăciun, aromat și intr-o multitudine de combinații, acesta v-a fi cu siguranță apreciat de toată lumea. Poate fi și o prăjitura care sa amintească de Crăciun cu mere, scorțișoara  și nuca sau chiar un cozonac.

Turta dulce este și ea un desert asociat cu aceasta minunata sărbătoare, adorata de copii și nu numai. O găsim în diferite forme de sărbătoare, om de zăpadă, globulețe, Moș Crăciun, fulg de nea, căsuțe…iar aroma și gustul te încântă de fiecare data.

Ciocolata! Clar ciocolata nu trebuie sa lipsească din Coșul de Crăciun, în diferitele ei forme, de la bomboane pana la tablete, cu lapte sau amăruie, cu fructe sau diferite arome, in ambalaje de sărbătoare, oricine este încântat atunci când primește ciocolata.

Sa nu uitam totuși  decorațiuni pentru Crăciun. In opinia mea, din Coșul de Crăciun nu ar trebui sa lipsească.

Fie ca este un glob handmade, un îngeraș sau orice alta decorațiune in ton cu Crăciunul  aceasta v-a încânta sufletul oricui și v-a rămâne și amintire.

Așadar, pentru un Crăciun încântător alături de familie și prieteni, alegeți un Cos de Crăciun care sa conțină elementele de mai sus și sigur nu veți da greș.

Speram ca v-au fost de folos sfaturile noastre.