Conditii inscriere scoala de soferi: Tot ce trebuie să știi înainte de obtinerea permisului de conducere

Te-ai gândit vreodată cât de ușor este de fapt să obții permisul de conducere? Dacă reușești să îndeplinești acele conditii inscriere scoala de soferi, alcătuiești dosarul cu actele necesare și susții cele două probe (teoretica si practica), permisul de conducere este al tău!

Vrei să afli mai multe despre condițiile de inscriere scoala de soferi? Atunci rămâi alături de noi până la finalul acestui articol și îți promitem că vei știi tot ce trebuie despre înscrierea la scoala de soferi, dosarul scolii de soferi și susținerea examenului auto.

Înainte de a te gândi la instructorul auto, scoala de soferi și dosarul cu acte necesare, trebuie să cunoști principalele conditii inscriere scoala de soferi. Acestea fac referire la prevederile legale, documentația necesară și taxa aferentă înscrierii și susținerii examenului auto.

Pasi de urmat pentru inscriere permis de conducere categoria B

Te-ai hotărât? Ești gata să obții examenul de permis de conducere? Felicitări! Pentru a obține permisul auto categoria B, trebuie să respecți câteva conditii inscriere scoala de soferi. Rămâi aproape și le vei afla pe toate curând.

În primul rând, trebuie să știi că aceste conditii inscriere scoala de soferi diferă de la o categorie de permis auto la alta. Așadar, dacă urmărești să obții dreptul de conducere pe drumurile publice pentru categoria B, iată ce este necesar să știi:

  1. există o vârstă minimă din punct de vedere legal de la care poți susține examenul auto
  2. vei avea nevoie de cazierul judiciar
  3. trebuie să obții avizul psihologic și pe cel medical
  4. ai nevoie de cartea de identitate în original și copie
  5. după achitarea taxei de inscriere, trebuie achitată și taxa de examen auto la CEC

Conditii inscriere scoala de soferi

Așa cum punctam și la începutul articolului, există câteva lucruri pe care trebuie să le lămurim împreună înainte de a te apuca de scoala de soferi. Înainte de cursurile propriu-zise de legislatie și practica, vei avea de parcurs o serie de pași.

Acești pași te vor aduce mai aproape de obținerea unui document foarte important, numit fisa de scolarizare cu care te poți înscrie la examenul auto. Hai să luăm lucrurile pe rând și să vedem împreună care sunt aceste conditii inscriere scoala de soferi.

1. Vârsta minimă legală pentru înscrierea la școala de șoferi

La școală te vei înscrie cu actul de identitate. Acesta trebuie să dovedească faptul că ai cel puțin varsta de 18 ani împliniți pentru a susține examen auto. Desigur, acest aspect este valabil exclusiv pentru susținerea examenului.

Cu alte cuvinte, la scoala de soferi te poți înscrie și în prealabil. Adică, înainte cu 3 luni de a împlini vârsta legală, poți începe să conturezi dosarul cu acte necesare. Urmează să îți explicăm imediat ce trebuie să conțină acest dosar auto.

2. Cazier judiciar: ce presupune și de unde faci rost de el

În principiu, cazierul judiciar demonstrează din punct de vedere legal că nu ai comis nicio infracțiune și că ești cu un pas mai pregătit să îți iei permisul auto. Pentru a obține acest document, trebuie să mergi la cea mai apropiată secție de poliție și să depui o cerere de eliberare a acestuia. De regulă, eliberarea se face pe loc. Prin urmare, nu vei pierde mult timp la secție.

3. Esti apt de conducere? Trebuie să obții fisa medicală și avizul psihologic

Înainte de a te gândi măcar la examenul de permis de conducere, trebuie să parcurgi câteva vizite de rutină la unități medicale specializate pentru a obține fisa medicala, dar și avizul psihologic. În principiu, aceste două acte te declară apt de conducere.

Fără aceste două controale nu te poți înscrie la școala de șoferi și, în definitiv, nu poți susține un examen auto pentru nicio categorie de permis. Efectuarea celor două probe presupune un control medical specializat pentru a determina capacitatea și reflexele fiecărui șofer în situații întâlnite în trafic. Nu îți face probleme în aces sens, întrucât cele două documente se eliberează pe loc și sunt valabile 6 luni de la eliberare.

4. Ține pe aproape cartea de identitate în original și copie

Pentru a susține proba teoretica, dar și proba practica va trebui să ai întotdeauna cartea de identitate asupra ta. Fără buletin nu te poți înscrie la școala de șoferi. Pe baza cărții de identitate vei putea fi legitimat și înscris la cursurile auto.

Este foarte important de reținut faptul că buletinul trebuie să se regăsească printre documentele necesare atât în original, cât și în copie. Acestea două sunt principalele conditii inscriere scoala de soferi.

5. Achită taxa scolii de soferi și taxa de examen auto

Aici vorbim despre două taxe diferite. Prima dată trebuie să achiți o taxă aferentă scolii de soferi. Aceasta diferă în funcție de categoria permisului de conducere pe care îl dorești. Spre exemplu, dacă discutăm despre un permis categoria B, prețurile vor porni de la 2400 lei și pot ajunge până la 4800 lei în funcție de preferințele tale.

După ce urmezi cursurile și obții validarea instructorului tău, te poți înscrie la examenul auto. Nu înainte de a achita taxa de permis. Contravaloarea acesteia este de 89 lei și poate fi achitată la CEC sau la trezoreria sectorului de care aparții.

Ai nevoie de permis de conducere? Urmează cursurile auto pe VreauPermis.ro!

Vrei să iei permisul de conducere din prima? Alege școala de șoferi TEO și înscrie-te chiar de astăzi pe VreauPermis.ro! Ai cele mai avantajoase pachete la toate categoriile auto. Diferit de alte școli, la TEO îți poți alege ce instructor vrei și te poți programa pentru orele de conducere atunci când timpul tău îți permite.

Dispui de pachete speciale pentru categoriile auto pe care dorești să le promovezi. Intră chiar acum la categoria Servicii pe VreauPermis.ro și vezi ce conditii inscriere scoala de soferi trebuie să respecți pentru a urma cursurile la școala de șoferi TEO!