Ce bancă alegi pentru încasarea salariului? 3 criterii de care să ții cont

Alegerea unei bănci pentru încasarea salariului s-ar putea să nu fie cea mai mare decizie din viața ta, dar cu siguranță le va influența pe celelalte. Deschiderea unui cont curent potrivit pentru nevoile tale te poate ajuta să-ți gestionezi mai ușor finanțele și, de asemenea, să economisești timp și bani în legătură cu diferite activități cotidiene.

În cazul în care te-ai întrebat ce bancă ai putea să alegi pentru încasarea salariului tău, iată 5 criterii de care să ții cont în decizia ta:

1. Taxe și comisioane bancare

Primele aspecte pe care trebuie să le verifici atunci când cauți banca potrivită pentru încasarea salariului sunt taxele și comisioanele percepute. Unele bănci percep comisioane minime sau chiar deloc pentru deschiderea și administrarea unui cont curent pentru salariu. Câteva dintre taxele comune percepute de bănci sunt: taxele de retragere de la ATM, taxele de emitere și administrare, taxele de transfer interbancare etc.

Deschiderea online a Pachetului OTP Lejer de la OTP Bank îți poate aduce aceste beneficii:

  • ZERO comision pentru administrarea conturilor curente;
  • ZERO comision pentru emiterea si administrarea cardului de debit;
  • ZERO comision la orice tip de incasare, inclusive salariu;
  • ZERO costuri la retragerea numerarului de la orice ATM din România și pentru două retrageri numerar, pe lună, de la orice ATM din străinătate;
  • ZERO costuri la plata cu mobilul prin aplicațiile aferente de mobile banking.

2. Servicii bancare digitale

Cu siguranță, vei dori să știi în ce moment al zilei ți-a intrat salariul în cont. De asemenea, vei avea nevoie de o evidență a cheltuielilor pentru a-ți gestiona eficient finanțele. Ca să ai aceste posibilități, vei avea nevoie de o bancă ce-ți pune la dispoziție diferite servicii bancare digitale, cum ar fi internet banking și mobile banking.

Cu Pachetul OTP Lejer ai Internet și Mobile banking și poți plăti facturi, poți face transferuri și plăți online, ai acces la extrasele de cont și poți deschide depozite online. De asemenea, primești următoarele avantaje:

  • ZERO costuri de administrare pentru serviciile bancare digitale;
  • ZERO comision de procesare plăți în lei, intra și interbancare;
  • ZERO costuri pentru administrarea serviciului de informare prin SMS.

3. Serviciul pentru clienți

Iată un alt aspect de luat în considerare atunci când alegi o bancă pentru încasarea salariului: tipul și calitatea serviciilor pentru clienți. Poate ești o persoană care își dorește să-și rezolve problemele față în față, într-o sucursală fizică sau poate vrei să rezolvi problemele prin telefon sau e-mail. Oricare ar fi situația, trebuie să alegi o instituție care îți oferă mai multe modalități de contact.

De asemenea, disponibilitatea asistenței prin telefon și chat online este importantă. OTP Bank oferă asistență pentru blocarea cardului bancar 24/7, astfel încât să-ți poți securiza banii și datele imediat în cazul unui furt.

Când vine momentul să alegi o bancă pentru încasarea salariului, vei vedea că există o mulțime de opțiuni și oferte pe piață. O alegere inteligentă va depinde de factorii menționați anterior și, desigur, de nevoile tale unice.