Cauți să faci un cadou la muncă? Află cum să alegi o carte în funcție de persoana care primește

Atunci când cauți să cumperi un cadou pentru un coleg sau o colegă de muncă este important să știi câteva aspecte despre acea persoană.

De exemplu, o carte ar putea să reprezinte un cadou inedit, însă este important să te asiguri că transmite un mesaj potrivit.

Citește în continuare despre câteva tactici pentru a alege o carte cadou pentru un coleg sau o colegă de muncă.

Dacă ți-ai stabilit un obiectiv în a găsi o carte pe care să o faci cadou, atunci este important să te implici în această căutare pentru a nu cumpăra ceva care să nu fie pe placul persoanei respective.

De aceea, pentru a îți atinge obiectivul trebuie să știi cum să alegi o carte potrivită pentru sărbătorit sau pentru sărbătorită.

Fie că ai căutat o carte de ficțiune, o carte manga, benzi desenate sau alte cărți sub forma de romane grafice, cum sunt cele de la books-express.ro, poți să filtrezi căutarea în funcție de persoana sărbătorită.

  • Află despre evenimente importante

Ai putea să îți limitezi căutarea prin a afla dacă se întamplă vreun eveniment important în viața persoanei, ca de exemplu, dacă urmează să fie domnișoară de onoare sau dacă vrea să urmeze vreun curs.

În funcție de eveniment, te poți gândi la un material printat sau chiar cu unul în format electronic, care poate să susțină următoarele activități importante din viața acestuia/ acesteia.

  • Interesează-te despre filme și seriale preferate

Un bun loc de pornire poate fi o selecție de filme și seriale. De exemplu, ai putea să îi cumperi o carte care reprezintă textul original al unui film.

Bineînțeles, micul detectiv din tine trebuie să afle dacă nu cumva beneficiarul cadoului are deja cartea respectivă.

În general, multe filme bune sunt realizate după cărți și, de asemenea, există și seriale sau emisiuni TV care se bazează pe un scenariu original.

  • Inspiră-te din postările pe social media

Dacă persoana căreia vrei să îi cumperi un cadou nu este atât de prietenoasă, poți să îți găsești inspirație prin postările sale de pe canalele de social media.

Bineînțeles, ar fi mai ușor să îi vizitezi casa și să vezi efectiv ce cărți are în bibliotecă, însă, acest lucru nu este mereu posibil și de aceea trebuie să cauți alte surse de idei pentru cadou.

De asemenea, poate că persoana adoră să citească în format electornic sau poate că preferă un audio book – alt aspect important pe care trebuie să îl cunoști.

  • Alege o carte contemporană

Atunci când vrei să transmiți un mesaj prin cadoul pe care îl oferi, trebuie să îți fie foarte clar care este de fapt mesajul pe care vrei să îl comunici.

Spre exemplu, dacă vrei să oferi o carte de egalitate de gen unei femei, este important să te asiguri ca acest subiect este agreat de persoana respectivă.

Într-un mod similar, dacă alegi tematici actuale, trebuie să găsești o metodă prin care să afli dacă îi place subiectul și, implicit, cartea.

Așadar, prin aceaste abordări oferi mult mai mult decât un simplu cadou pentru un coleg de muncă. Atunci când te implici în alegerea unui cadou, faci o declarație de intenție, cât și o afirmare a atenției către persoana respectivă.

Sursa Foto: Pexels.com