Arsenal o poate detrona, în sfârșit, pe Manchester City. Iată de ce!

Sezonul 2022-2023 a propus o luptă la titlu inedită în Premier League. Este vorba despre duelul de la distanță dus de Manchester City cu Arsenal. Dacă echipa din Manchester este deja o obișnuită în acest tip de dueluri, pentru Arsenal revirimentul este unul formidabil. Sub conducerea lui Mikel Arteta, “tunarii“ au fost aproape de primul titlu după 19 ani. Totuși, experiența și valoarea lui Pep Guardiola au făcut diferența, într-un final, iar City a cucerit cel de-al treilea titlu consecutiv.

În 2024, însă, lucrurile s-ar putea schimba. City a demonstrat mari slăbiciuni defensive în actuala stagiune a Premier League și UEFA Champions League, astfel că Arsenal vrea să profite și să câștige, într-un final, titlul. Londonezii au câteva argumente solide, însă există și motive pentru care fanii lor ar putea să se confrunte cu o lipsă de încredere în propriile forțe. Iată care sunt motivele pentru care echipa de pe Emirates Stadium poate să ia titlul, dar și ce amenințări există pentru obiectivul lor.

De ce Arsenal poate să câștige Premier League

Experiența sezonului precedent

În 2022-2023, Arsenal a parcurs marea majoritate a campionatului, din postura de lider al clasamentului. Ulterior, lucrurile au luat o turnură negativă pentru oamenii lui Mikel Arteta, mai ales din cauza revirimentului formidabil al lui Manchester City. Totuși, “tunarii“ au făcut și destule erori, din care sigur au învățat. Dacă ai încredere în șansele lor la titlu, poți paria live pe fotbal acum, mizând responsabil pe meciurile lor.

Transferul lui Declan Rice

Declan Rice este un internațional englez care deja s-a transformat într-un mijlocaș central de clasă mondială. El a adus echilibrul la mijlocul echipei lui Arteta, iar siguranța din jocul său și caracterul de lider au transformat complet statutul londonezilor. Cu siguranță, prezența lui Rice este un argument solid pentru care Arsenal a reușit să câștige de o manieră pragmatică multe jocuri.

Victoria contra lui Manchester City

Dacă sezonul trecut Arteta a pierdut toate meciurile jucate împotriva lui Pep Guardiola, atât în Premier League, cât și în FA Cup, în actuala stagiune cele două formații s-au întâlnit o dată, iar Arsenal și-a învins rivala la titlu pe Emirates, scor 1-0. De altfel, a fost primul succes al londonezilor contra lui CIty, după nu mai puțin de 12 înfrângeri consecutive. Ruperea “blestemului“ poate aduce deblocarea lui Arsenal la nivel psihologic.

Ce o poate opri, totuși, pe Arsenal?

“Tunarii“ sunt cunoscuți în lumea fanilor Premier League ca fiind genul de echipă care are capacitatea de a claca în momente decisive. Acesta pare a fi principala problemă pe care o are de rezolvat Mikel Arteta, în vederea atingerii obiectivului din acest sezon. De asemenea, Arsenal nu o poate scoate din calcule pe City, dar nici pe Liverpool, care se menține în preajma primei poziții, în ciuda slăbiciunilor defensive.

În concluzie, londonezii lui Mikel Arteta sunt considerați în prezent drept favoriți la câștigarea Premier League de către fani și de către mulți analiști. În ciuda faptului că City rămâne favorita bookmakerilor, Declan Rice și colegii săi au demonstrat o capacitate formidabilă de a face față provocărilor și de a aduna puncte și în condiții neprielnice. Dacă ai încredere în Arsenal, profită de cotele tunarilor și pariază pe ei la titlu, precum și live cu ocazia meciurilor jucate de londonezi în Premier League, UCL sau FA Cup!

Sursa foto: Unsplash.com