Aplica cu LED – soluție sustenabilă de iluminat pentru locuințele moderne

Pentru foarte multe persoane, o locuință modernă nu se rezumă doar la dotarea acesteia cu diverse dispozitive performante. Sunt foarte mulți oameni care pun un accent deosebit de mare pe estetică. O locuință modernă trebuie să aibă un aspect aerisit și să se folosească de setul de mobilier pentru a ieși din tiparul vechilor locuințe.

Lumina este foarte importantă în amenajarea unui spațiu propriu. O soluție pentru locuințele moderne este chiar instalarea unui sistem cu aplica LED. Dacă alegi să achiziționezi aplice LED te vei bucura de beneficii diverse, nu doar estetice.

Sistemele de iluminat denumite „aplice cu LED” sunt, în realitate, o versiune de plafoniere care se fixează cu ușurință de tavan sau de perete. Acestea sunt o variantă optimă de corpuri de iluminat, deoarece sunt practice, estetice și sustenabile.

Dacă ești curios să aflii mai multe despre aplice LED, atunci urmărește acest articol pregătit de echipa Electric14.ro. Vor fi elaborate informații legate de proprietățile specifice ale unui corp de iluminat pe bază de LED, dar și motivele pentru care ar trebui să achiziționezi aplice LED pentru locuința ta modernă.

De ce este LED-ul o soluție mai bună decât vechile corpuri de iluminat?

Fiecare industrie a avut parte, în ultimii ani, de o evoluție, iar domeniul de produse electrice nu a fost o excepție de la regulă. Becurile fluorescente și incandescente erau prea fragile, prea greu de întreținut și prea toxice pentru a corespunde nevoilor actuale. Așadar, a fost nevoie de apariția LED-ului, pentru a putea bifa mai multe nevoie ale omului de la un corp de iluminat pentru interior.

În primul rând eficiență. LED-ul este un material rezistent, care nu se deteriorează atât de ușor precum o fac becurile clasice. Aplicele pe bază de LED, de exemplu, asigură rezistență sporită, în special la scurtcircuitare. Totodată, aplicele pe bază de LED, similar cu alte produse realizate din același material, nu conțin niciun gram de mercur și nu emit efecte de seră. În același timp, nu se supraîncălzesc, pentru că transformă 90% din electricitate în lumina.

Și pentru că reprezintă o soluție economică, aplicele sau orice model de plafoniere pe bază de LED te pot ajuta să reduci suma totală de pe factura pentru curent.

Avantajele unei aplice LED

Acum că am înțeles situația cu produsele din LED, trebuie să ne îndreptăm puțin atenția spre aplicele din LED. Multe persoane nu sunt familiarizate cu termenul, deși cunosc foarte bine aceste produse. Aplicele reprezintă acel tip de plafoniere compacte, care se instalează foarte ușor, pe tavan sau pe perete, în interiorul locuinței.

Foarte multe companii de top au optat pentru instalarea de aplice LED în birourile lor, mai ales cele pe bază de lumina albă, pentru că acestea vin în ajutorul angajaților. Deși sunt compacte, lumina emisă este foarte puternică și asta face ca aplicele din LED să fie ideale pentru lucrul la birou.

Mai mult decât atât, aplicele pe bază de LED pentru interior pot să opereze până la 50,000 de ore și utilizează o capacitate redusă de energie electrică. Se pot integra chiar și în spațiul exterior, unde este recomandat să instalați un tip de aplica cu LED dotat cu senzori de mișcare.

Modele de aplice LED pentru locuința ta modernă

Există mai multe modele de aplice LED din care ai putea alege pentru a-ți completa estetica locuinței. În primul rând vorbim de forma aplicei, care poate fi rotundă sau pătrată. Cele potrivite pentru exterior au o formă de piramidă, deoarece utilizează un unghi de detectare a mișcării.

Există aplice LED pentru exterior care funcționează pe bază de energie solară și care se aprind automat la apus, când se lasă întuneric. Acest tip de aplice îți permite să economisești energie electrică și să fii în pas cu tendințele moderne, care sunt în același timp și sustenabile.

Pentru interior, mai ales pentru dormitor sau pentru living, sunt recomandate produse LED cu lumina caldă. Tocmai de aceea, poți înlocui lustra cea veche cu o aplica cu LED, pentru că aceasta din urmă este mai eficientă și se încadrează armonios cu orice tip de estetică.

Pe lângă formă și intensitatea luminii, aplicele pe bază de LED mai diferă și prin materialele utilizate pentru fabricarea acestora. Unele dintre acestea au în componență, pe lângă LED, fie aluminiu, fie acril, fie plastic ABS.

Aplica cu LED – specialitatea celor de la Electric.14

Electric.14.ro este un site specializat în produse electrice și bineînțeles în aplice și alte sisteme de iluminat pe bază de LED. O singură navigare pe site-ul firmei te va convinge de acest lucru, mai ales dacă alegi să răsfoiești catalogul plin de produse utile și oferte accesibile pentru orice buget.

Tot pe site-ul Electric.14, ai la dispoziție diverse modele de aplice LED, cu informații legate de specificațiile tehnice și materialele utilizate în realizarea fiecărui produs. Comanda unui produs de pe site-ul Electric14 reprezintă o investiție de lungă durată.