dentistul

Alegerea Dentistului – trei strategii prin care îți alegi dentistul

Din acest articol vei afla trei strategii prin care poți identifica un dentist care să se potrivească și cum să ai o relație corectă și agreabilă cu medicul tău. Este important să îți dorești să ai că medic un om bine-pregătit, corect și transparent. 

Grijă pentru dantură nu este one-stop-shop – o dată și gata, am terminat. Vei reveni, la cel puțin șase luni la controale. Vei avea de ales între tratamente mai mult sau mai puțin complexe și vei avea nevoie de răspunsuri la întrebări precum cât costă fațetele dentare – ai nevoie de un partener de încredere. 

În privința strategiilor prin care poți identifica un dentist care să se potrivească.

Strategia 1 – fii atent la serviciile medicale pe care le oferă. Ai grijă să fie serviciul de care ai tu nevoie.

 • Endodonție, ortodonție, parodontologie  – dacă ai ajuns în acest punct, sfatul este să cunoști diferențele dintre ramurile stomatologiei, astfel încât să identifici cu ușurință care este specialistul potrivit. Dar fii atent, stomatologia înseamnă discipline interconectate și deci mai mulți specialiști se vor ocupă concomitent de sănătatea dinților tăi. Nu există unul și gata, cum ai crede. De obicei, este mai ușor să găsești medicul cu specializarea potrivită situației tale în cadrul unei clinici stomatologice, deoarece clinică prin specialitățile pe care le are, acoperă toată sfera stomatologică. Evident, nu ai de unde să știi clar de ce ai nevoie cu exactitate. De aceea, întreabă-întreabă-întreabă! Înainte de a lua o decizie, întreabă medicul sau medicii la ce trebuie să te aștepți pe parcursul tratamentului.

Strategia 2 – expertiză & experiență clinică 

 • Verifică dacă dentistul are specializările necesare pentru a acoperi procedurile din planul de tratament, adică acel “plan” coerent, în care sunt redați toți pașîi pe care ii vom face împreună, pentru a ajunge, cu sacrificiu minim de substanţă dentară, la rezolvarea problemelor pentru care ai venit la cabinet. Dacă ai nevoie de implant, verifică dacă au expertiză în implantologie precum în acest caz de implant dentar Iași
 • Vestea bună aici: de regulă, o clinică stomatologică acoperă toate specialitățile folosind mai mulți doctori cu experiență (util și dacă vrei să vii cu familia), deci, ai mai puțină bătaie de cap atunci când alegi un cabinet sau o clinică multidisciplinar. 
 • Verifică echipamentele cu care lucrează: Echipamentele sunt deosebit de importante, influențând calitatea actului stomatologic și susținând măiestria medicului prin tehnologia de vârf. De exemplu,  izolarea cu diga și sistemele de magnificatie – lupe sau microscop așa cum avem la Passionate, ne ajută să susținem rată de succes de 97% în salvarea dinților naturali. Cool, nu? 
 • Verifică dacă medicul sau medicii lucrează ergonomic stand pe scaun sau din picioare: asemeni unui bijutier sau al unui ceasornicar care lucrează precis, medicul dentist va lucra stand pe un scaun cu coatele sprjinite pentru că tratamentele dentare necesită maximă atenție și acuratețe.
 • Întreabă despre materialele stomatologice folosite: avansul tehnologic în domeniul materialelor stomatologice permite progrese vizibile de la an la an. Tratamentul durează mai puțin, procedurile sunt mai sigure, iar aspectul și durabilitatea cresc. Îți dorești un medic stomatolog cu acces la ultimele materiale și cu training și experiență în folosirea lor.

Strategia 3 – reviews & evaluări ale pacienților. 

 • De regulă, alegi un medic recomandat de familie, prieteni, cunoștințe. Întreabă-i despre aspecte precum experiență, comunicare, materiale și echipamente, preț, locație –  nu te mulțumi cu o simplă recomandare. 
 • Dincolo de recomandare, caută și pe Internet să vezi păreri despre medic și cabinetul stomatologic. 
 • Vizitează site-ul cabinetului sau al clinicii stomatologice deoarece multe dintre aspectele de interes probabil sunt acoperite. Și poți să te obișnuiești cu echipa clinicii, cu designul acesteia, dar și cu o parte din cazuri din paginile siteului.
 • O sesiune de informare bună te poate ajută să alegi rapid un dentist pe care să poți conta. În plus, nu uită, importantă rămâne conexiunea inițială pe care o ai cu medicul, de aceea, e bine să vii la o consultație în clinică

Cum să ai o relație corectă și agreabilă cu medicul tău? Aici e simplu – ce ție nu îți place, altuia nu-i face. 

 • Fii onest și cinstit
 • Fii prezent și atent

Aceste două elemente sunt poartă către o relație de calitate și, implicit, către identificarea celor mai potrivite soluții de tratament.