3 pași simpli prin care să îți vopsești barba ca la carte, de unul singur

Să ai o barbă mereu îngrijită, cu un aspect fresh, îți poate îmbunătăți întregul look. Dacă și tu te numeri printre bărbații care își doresc să își transforme întregul look, vopseaua de barbă poate fi cheia aspectului tău WOW. În prezent, nu mai este nevoie să mergi până la salon pentru a-ți vopsi barba, o poți face foarte simplu, de unul singur, acasă. În acest articol îți vom prezenta 3 pași simpli prin care și tu îți poți vopsi barba de unul singur, simplu și ușor, acasă.

Pasul 1 – Alege o vopsea de barbă potrivită

Primul, și cu siguranță cel mai important pas dacă alegi să-ți vopsești barba de unul singur acasă, este să alegi o vopsea de barbă potrivită. Caută una care să îți ofere un aspect natural și care să-ți pună în valoare trăsăturile faciale. Atunci când cauți vopseaua de barbă perfectă pentru tine ține cont de următoarele lucruri: culoarea să se potrivească cu nuanța naturală a părului tău, dar și cu culoarea pielii și să se îmbine armonios cu restul feței.  Atenție! Folosește doar vopsea specială pentru barbă, celelalte tipuri de vopseluri pot fi mai agresive cu tenul.

Pasul 2 – Încearcă mai întâi vopseaua de barbă

În niciun caz nu aplica vopseaua pe întreaga barbă înainte să o testezi mai întâi. Începe prin a pregăti barba pentru aplicare. Spal-o cu un șampon special pentru barbă pentru a elimină reziduurile și sebumul, pentru o mai bună absorbție a vopselei. După spălare, usucă-ți bine barba, pentru a fi complet uscată atunci când aplici vopseaua. Încearcă mai întâi să aplici vopseaua pe o parte mică din barbă, pentru a face un mic test. Dacă totul este în regulă, continuă și pe restul de barbă. Tot ce trebuie să faci scum este să întinzi vopseaua uniform peste tot și să ai grijă la contur, fă-l cât de simetric poți, iar dacă se întâmplă să depășești sau să greșești, poți șterge imediat cu un șervețel umed.

Pasul 3 – Bucură-te de rezultatul final

După ce ai aplicat vopseaua de barbă pe întreaga zonă, așteaptă să își facă efectul. Timpul în care trebuie lăsată să acționeze va fi întodeauna scris pe un manual de utilizare care se regăsește în cutia de vopsea pentru barbă sau chiar în recipientul în care aceasta se află. După ce timpul s-a scurs, începe un nou proces de spălare a bărbii. Asigură-te că scapi de toată vopseaua, folosind un șampon special pentru barbă. Ulterior, pentru un look cu adevărat reușit, folosește un balsam sau o mască pentru barbă. Acestea îți vor oferi hidratare, iar tu te vei bucura din plin de noul tău aspect. Tot ce îți mai rămâne acum de făcut este să te lași apreciat!

Concluzii

Așadar, să îți vopsești barba constant poate reprezenta o modalitate excelentă de a-ți exprima personalitatea și de a obține un look nou și fresh. Cu acești 3 pași simpli, ai toate instrumentele necesare pentru a-ți vopsi barba ca la carte, fără a fi nevoie să mergi la un salon sau să apelezi la ajutorul altcuiva.

Astfel, cu puțină răbdare și ceva atenție la detalii, îți poți vopsi barba cu succes și de unul singur, acasă, obținând un aspect impecabil și profesional. Experimentează cu diferite nuanțe sau accentuează forma bărbii tale cu o vopsea în ton cu personalitatea ta. A venit momentul să îți  arăți stilul unic și să strălucești!