3 Etape Esentiale In A Gasi Componenta Defecta In Calculatorul Tau

Articolul de fata te asista in a determina 3 modalitati pentru a gasi componenta defecta in calculatorul tau. Ma voi referi la ecranul albastru si mesajele sale de eroare, la verificarea hdd-ului cu ajutorul SMART si la verificarea memoriei RAM a calculatorului.

Faptul ca echipamentul tau prezinta o defectiune hardware este numai prima etapa. Atunci cand ai de-a face cu un defect hardware si nu cu un defect software urmeaza inca o etapa. Urmatoarea etapa este sa afli ce defectiune hardware ai intalnit in fond.

Atunci cand ai cumparat un laptop sau un calculator desktop de brand asamblat si are inca garantie, nu este necesar sa te preocupe aceasta problema. Roaga producatorul sa repare calculatorul pentru tine – gasirea defectiunii este preocuparea lor.

Daca ti-ai asamblat propriul calculator sau vrei sa repari un calculator ce nu mai are garantie, este necesar sa realizezi asta singur. De asemenea, daca nu te preocupa sau ai timpul limitat poti apela la specialistii IT ai ProreparatiiEchipa Proreparatii iti ofera servicii profesionale de reparatii calculatoare sector 3 si reparatii calculatoare la domiciliul tau in Bucuresti si in Ilfov.

1. Ecran albastru: Gaseste mesajul de eroare ce apare pe afisaj

Aceasta etapa poate fi un sfat concludent. De obicei, gasirea de informatii legate de mesajul de eroare al unui ecran albastru poate face diferenta in bine. Majoritatea ecranelor albastre ale mortii ce le vei gasi pe versiunile actuale de Windows sunt de obicei determinate de probleme hardware. Ecranul albastru al mortii (Blue Screen of Death) arata deseori informatii despre driverul care s-a defectat sau despre felul de problema pe care a gasit-o.

De exemplu, sa zicem ca aveti un ecran albastru care a gasit „NV4_disp.dll” drept driverul ce a determinat ecranul albastru. Dupa o cautare rapida pe Google vei afla ca acesta este driverul pentru placile grafice NVIDIA. In acest fel, din acest moment ai un punct de pornire. Probabil ca placa ta video s-a defectat daca vezi un astfel de mesaj de eroare.

Daca observi un ecran albastru in Windows si nu ii poti determina cauza ne poti contacta. Specialistii IT de la Proreparatii iti vor oferi asistenta IT de la distanta sau la domiciliul tau pentru a rezolva problema.

2. Verifica starea hard disk-ului prin intermediul SMART

Hard disk-urile poseda o caracteristica denumita S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology). Principalul avantaj este acela ca hdd-ul se automonitorizeaza si va vedea daca incepe sa se defecteze. Astfel, hdd-ul va ofera o atentionare inainte ca unitatea sa se defecteze total. Aceasta caracteristica nu este ideala, deoarece unitatea ta de stocare interna se poate defecta si atunci cand SMART afirma ca totul functioneaza bine.

Atunci cand iti apare un mesaj de „eroare SMART”, hdd-ul se defecteaza. Poti folosi uneltele de analiza SMART pentru a sti informatiile despre starea de sanatate SMART pe care o are hdd-ul tau.

3. Verifica memoria RAM a calculatorului

Defectarea RAM-ului poate determina o serie de erori. Atunci cand calculatorul scrie date in RAM si RAM-ul intoarce date diferite, deoarece lucreaza defectuos, cel mai probabil vei vedea blocari ale aplicatiei, ecrane albastre si sistemul de fisiere corupt.

Pentru a-ti verifica memoria si a observa daca lucreaza bine, foloseste unealta de diagnosticare a memoriei incorporata in Windows. Unealta de diagnosticare a memoriei va scrie date in fiecare sector al memoriei RAM si le va returna, asigurandu-se ca toata memoria RAM functioneaza corect.

Concluzie si suportul tehnic al Proreparatii

Orice problema sau defectiune ar avea calculatorul tau, tehnicienii nostri te pot sprijini cu solutii. Fie ca e vorba de o recomandare sau de o diagnosticare si reparatie, iti venim in ajutor. Serviciile de reparatii ale Proreparatii le oferim pentru calculatoarele laptop sau desktop ale clientilor din Bucuresti si judetul Ilfov.

Articolul acesta nu alcatuieste un ghid final pentru tot ceea ce ar putea functiona defectuos si cum sa identifice problema. Exista manuale despre gasirea componentelor defecte si totusi care nu cuprind toate defectiunile posibile. Insa sfaturile de mai sus iti vor da cateva idei de la care sa incepi sa te ocupi de problemele uzuale.