#ZiuaBrancusi

#ZiuaBrancusi 19 februarie – ziua lui Constantin Brâncuși

Celebrăm iubirea pentru artă în fiecare zi, iar mâine 19 februarie avem un motiv în plus să o facem, pentru că marcăm Ziua Națională Constantin Brâncuși. Dacă nu ajungeți la Târgu-Jiu, dat fiind contextul actual, să știți că în centrul Bucureștiului puteți să marcați această zi specială într-un mod inedit.

Suntem datori să aducem în contemporanietate opera lui Constantin Brâncuși și să menținem viu spiritul creator al maestrului. Galeriile de Artă Artmark au decorat omagial poarta, transformând-o pentru câteva zile într-o temă brancușiană – și universal omenească – Poarta Sărutului.

Trecătorii sunt invitaţi să scrie pe replica Porţii Sărutului

Sărbătorește Ziua lui Brâncuși! VINO pe strada C.A. Rosetti, la intrarea în Palatul Cesianu-Racoviță și lasă un mesaj scris chiar pe poartă și imortalizează momentul cu o poză cu care să marchezi această zi specială cu #ZiuaBrancusi.

#ZiuaBrancusi

Este încurajată semnarea pe poartă cu răspunsul la întrebarea „Ce înseamnă Brâncuși pentru voi?”, cu cele mai inspirate și surprinzătoare idei. O Poartă a Sărutului deopotrivă a lui Brâncuși, cu caracter omagial, și a românilor, ce vrem să fie încărcată până la refuz!

Se împlinesc 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși – maestrul care a împletit ca nimeni altul spiritul și sensibilitatea, combinând în operele sale simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avangardei pariziene.

Constantin Brâncuşi, geniul artei moderne, a dăruit României ceva unic în lume, ceva ceea ce omul a căutat dintotdeauna, o scară la cer: Coloana infinitului. Infinită a fost și iubirea lui Brâncuşi pentru România şi pentru artă.

#ZiuaBrancusi

A10 by Artmark – Galerie si Licitatii de Arta a pregătit un tur virtual și o licitație dedicată marelui artist – Constantin Brâncuși, în Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană

Galeria se poate vizita zilnic 10:00 – 20:00, la Palatul Cesianu-Racoviţă, Str. C.A. Rosetti, nr. 5, 010281 București

TU cum îl sărbătorești pe Brâncuși?

Sărbătorește împreună cu noi Ziua lui Brâncuși! Distribuie postarea de pe facebook folosind hashtag-ul #ZiuaBrancusi