Vopseaua decorativa – diferenta dintre banal si extraordinar

Odata ce avem propria locuinta, incepe si cautarea continua a modalitatilor prin care putem sa o imbunatatim si sa o infrumusetam. Desigur, cat locuim in chirie si nu este apartamentul sau casa noastra, nu suntem dispusi sa investim prea mult in spatiul in care stam. Lucrurile se schimba insa cand spatiul este proprietatea noastra; vom face tot posibilul sa cream un loc care sa fie exact pe gustul nostru.

Asadar, dupa ce ne-am definitivat stilul, vom incepe sa cautam elementele de design potrivite. Cand vine vorba de design interior, obiectele de mobilier si corpurile de iluminat primesc cea mai mare atentie. Se neglijeaza, de multe ori, un element care este deja acolo si care ne oferta posibilitati nelimitate – peretele.

Pana nu demult, peretii unei incaperi nu erau considerati elemente de decor, ci simple elemente structurale. Abia la inceputul anilor 2000, cand a aparut “peretele accent” designerii au realizat potentialul acestora. De atunci s-au dezvoltat tot felul de materiale si tehnici de zugravire a peretilor, care sa ii puna cat mai bine in evidenta. Vopseaua decorativa este un astfel de material, menit sa faca dintr-un simplu perete un punct de interes al incaperii.

Cinci avantaje ale folosirii vopselei decorative

  1. Un look modern – vopseaua decorativa ne da posibilitatea sa alegem dintr-o multitudine de finisaje, toate cu un aspect deosebit. Aceste finisaje se pot combina cu diverse stiluri de design, potrivinde-se mai ales cu stilurile industrial, modern sau scandinav. Printre cele mai populare alegeri sunt vopselele decorative cu aspect de rugina, cu reflexii metalice si cu reflexii perlate.
  2. O gama larga de culori, efecte si texturi – daca vrem sa alegem o vopsea decorativa, este bine sa stim ca nu suntem limitati in nici un fel, ci avem la dispozitie un bogat paletar de culori. Mai mult de atat, un profesionist poate sa creeze diverse efecte la aplicare si sa faca din fiecare perete un unicat.
  3. Se aplica cu usurinta – desi creeaza niste efecte uimitoare, vopseaua decorativa nu este deloc greu de aplicat si nici nu necesita indepartarea straturilor existente. Acest lucru este foarte practic mai ales atunci cand e vorba doar de renovarea unui spatiu, reducand considerabil timpul de lucru.
  4. Protejeaza peretele – vopseaua decorativa are o buna permeabilitate la vaporii de apa si o rezistenta ridicata la bacterii si ciuperci. Daca adaugam si faptul ca nu se ingalbeneste, putem fi siguri ca nu va trebui sa ne batem capul cu o rezugravire, decat daca ne-am plictisit si vrem o schimbare.
  5. Protejeaza mediul – produsul nu este toxic, il putem folosi fara griji in orice incapere, chiar si in camera copiilor.

Pe baumag.ro gasesti vopsele decorative plus materiale si accesorii conexe. In doar cativa pasi poti comanda produsele dorite si apoi lasa totul pe seama mesterului. Sau poate ai chef de un mic proiect “do it yourself”- nimic mai simplu. Urmareste clipurile de pe site si vei vedea cat de usor e sa transformi un perete banal in vedeta incaperii!