curs public speaking

Vocea ta trebuie auzită mai clar! Iată de ce să urmezi un curs de public speaking profesionist!

În România, ca în toate societățile care au trecut prin experiența unui regim comunist, vorbitul în public reprezintă încă o problemă majoră chiar și pentru oamenii care gândesc deschis și au multe idei valoroase. Cauza este reprezentată de educația specifică învățământului din regimuri dictatoriale, în care elevul era încurajat să stea liniștit și să asculte, nu să fie creativ ori să își exprime părerile în mod liber.

Însă, în societatea actuală și mai ales în mediul de afaceri, capacitatea de a vorbi fără probleme în fața unei asistențe numeroase este esențială. În acest context, lipsurile apărute în anii de școală pot fi acoperite foarte bine de participarea la un curs public speaking, organizat de specialiști în comunicare.

Cui i se adresează un curs de public speaking?

Trainingul de vorbit în public organizat de echipa Brightway®, cu o experiență în domeniu de mai bine de un deceniu, li se datorează tuturor celor care doresc să susțină un discurs într-o manieră impecabilă, indiferent de domeniul în care lucrează sau de funcția pe care o ocupă.

Oameni de toate vârstele și cu traiectorii profesionale diverse au în egală măsură nevoie să învețe să construiască modalități interesante de structurare a prezentărilor, astfel încât să transmită cu succes un mesaj de impact, care să genereze efectele dorite.

Cum este organizat un curs de public speaking?

Trainingul îi poate ajuta atât pe cei care nu au obișnuința de a vorbi în public, cât și pe cei care detin deja o anumită experiență pe acest plan. Cei dintâi vor învăța cum să facă astfel încât să nu le transpire palmele și să nu fie în pericol de a se bâlbâi atunci când trebuie să le adreseze câteva cuvinte colegilor, șefilor, unor parteneri de afaceri sau potențialilor clienți. Persoanele experimentate își pot îmbunătăți tehnica de comunicare, astfel încât prezentările lor să devină de-a dreptul strălucitoare.

Un curs public speaking cuprinde toate noțiunile necesare organizării și susținerii unui discurs. Este vorba despre structurarea unei prezentări pe etape clar definite, despre stabilirea instrumentelor cheie de transmitere a mesajului către public și de tipurile de interacțiune cu auditorii.

Pe parcursul trainingului, sunt analizate tipurile de mesaje și sunt stabiliți pașii concreți ce trebuie urmați în susținerea unei prezentări. Sunt analizate blocajele emoționale și au loc multiple simulări, urmate de feedback din partea colegilor și a trainerului.

curs public speaking

Beneficiile obținute în urma participării la un curs de public speaking

Fiecare cursant devine conștient de propriile mecanisme de auto-sabotaj și primește instrumentele și tehnicile necesare pentru a le gestiona, depășind cu succes astfel de momente de cumpănă.

Sunt analizate discursuri memorabile, care constituie exemple de succes, iar pornind de la acestea este indicată o structură care permite construirea fiecărei prezentări ținând cont de scopul ei principal, de structura audienței și de nevoile acesteia.

Esențială se dovedește, de asemenea, deprinderea anumitor abilități cheie care permit conectarea la public, interacțiunea cu audiența și obținerea unui feedback util.

Astfel, companiile în care își desfășoară activitatea participanții vor beneficia de un plus de claritate în ședințele interne, precum și de o rată de succes mai mare în relația cu partenerii comerciali.

Un curs public speaking este vital pentru oricine își dorește ca vocea să îi fie auzită cu claritate și, astfel, să obțină recunoașterea meritată pe plan profesional și nu numai.