Ușile de sticlă pentru interior, tot mai căutate în 2020

Modelele de uși de sticlă interior sunt din ce în ce mai frecvente în locuințele nou construite și în România. Nu e de mirare acest lucru, deoarece ele arată excelent și, spre deosebire de diversele tipuri de uși din lemn masiv sau metal sunt de multe ori mult mai moderne, mai suple și, foarte important, la prețuri destul de accesibile.

Desigur, în funcție de dorințele persoanelor ce le comandă, costurile pot crește. Cu cât o astfel de ușă de sticlă pentru interior este mai complexă, mai frumoasă, mai personalizată prin tehnici speciale, cu atât va avea un preț mai mare.

În orice caz, specialiștii în design interior, precum și fabricanții unor astfel de uși de sticlă destinate pentru delimitarea spațiilor interioare dintr-o locuință ne sfătuiesc ca să alegem obligatoriu niște produse de calitate superioară.

Doar astfel va exista garanția că respectivele uși din sticlă vor fi funcționale o perioadă foarte lungă de timp. Mai mult decât atât, inclusiv accesoriile cu care sunt dotate trebuie să fie unele de calitate premium, deoarece, precum se spune, micile elemente auxiliare pot de cele mai multe ori ca să fie acel punct slab, nu structura propriu-zisă a ușii, care este mult mai rezistentă decât am putea crede.

Ușile interioare din sticlă par lipsite de greutate și ușoare pentru mulți dintre aceia care le văd. Din fericire nu este deloc reală această părere, senzația de fragilitate pe care o lasă fiind doar aparentă. De fapt, ușile realizate din varietăți moderne de sticlă, precum cele de la Glas Expert sunt la fel de durabile ca și ușile realizate din alte materiale tradiționale (în special lemn).

Ușile glisante din sticlă

Foarte la modă pentru interioare sunt ușile din sticlă glisante deoarece permit economisirea spațiului. Pentru fabricarea lor se utilizează de regulă varietăți de sticlă temperată cu o grosime de circa 1 cm.

Forța și duritatea sticlei temperate sunt trăsături care o face și de cinci ori mai performantă decât sticla normală. Nu doar că are un grad de rezistență excepțional, dar chiar dacă, prin absurd, ușa s-ar deteriora, tot nu va produce accidente, deoarece nu vor exista cioburi cu margini ascuțite.

Alte modele de uși din sticlă interioare

Modelele de uși interioare din sticlă au diferite opțiuni de deschidere. Nu există restricții în acest sens. Având în vedere aspectul și design-ul fiecărei camere, se pot instala fără probleme (dacă spațiul permite) inclusiv și uși din sticlă duble, triple sau batante.

Sunt populare ușile gen pendul cu deschidere pe două fețe. Sunt convenabile, mai ales când vine vorba de bucătărie: el se pot deschide în orice direcție, ceea ce nu se poate spune despre ușile convenționale pe care le cunoaștem cu toții.

Structurile de uși din sticlă  transparente, glisante, sunt de obicei utilizate în spații unde există coridoarele înguste sau dacă proiectarea locuinței a fost concepută din start luând în calcul și astfel de modele de uși.

Ușile din sticlă interioare sunt excelente și din perspectiva ușurinței pe care o prezintă în îngrijire.

Este relativ ușor de curățat o astfel de ușă, chiar dacă prezintă o mulțime de detalii decorative, deoarece sticla nu se teme de apă, motiv pentru care ea se poate monta chiar și la baie.

În concluzie, merită să vă montați uși de sticlă în locuința personală deoarece:

– sunt confecționate din sticlă temperată, ceea ce le face rezistente la șocuri puternice, spre deosebire de cele din termopan;

– schimbările de temperatură și umiditate nu le afectează, deci sunt superioare ușilor din lemn:

– prezintă siguranță în exploatare: dacă brusc sticla este deteriorată, atunci aceasta se sfărâmă în fragmente rotunde, inofensive;

– sunt eco friendly (sticla nu degajă substanțe nocive!!!)

– curățarea umedă nu este o problemă.