Urmează să ai musafiri la cină și nu știi cum să te organizezi? Descoperă aici ce trebuie să faci!

O cină la domiciliu cu prietenii poate fi un mod distractiv și memorabil de a petrece o seară împreună. Fie că sărbătoriți o ocazie specială sau pur și simplu vrei să te întâlnești cu prietenii tăi dragi, o masă gătită acasă și o sticlă de vin pot pregăti terenul pentru o seară fantastică.

Iată câteva idei pentru a te ajuta să planifici cina perfectă cu prietenii

1. Creează meniul

Când planifici meniul, ia în considerare restricțiile și preferințele alimentare ale tuturor invitaților tăi. Este posibil să vrei să alegi feluri de mâncare care pot fi pregătite în avans pentru a minimiza stresul în ziua petrecerii, ceea ce reprezintă un pas foarte isteț.. De asemenea, este o idee bună să ai o varietate de feluri de mâncare pentru a te adapta la diferite gusturi. În acest sens, ai putea pregăti o cină în stil bufet suedez sau o masă cu mai multe feluri de mâncare.

2. Alege vinul

Vinul este o completare excelentă pentru orice cină. Dacă serviți un anume fel de mâncare bogat și consistent, ai putea alege un vin roșu. Dacă serviți o masă ușoară și proaspătă, alege un vin alb sau rosé. De asemenea, poți oferi o selecție de vinuri pentru a îți putea lăsa oaspeții să își aleagă preferatul. Pe lângă selectarea vinului potrivit, este de asemenea important să îl serviți la temperatura potrivită. Vinurile albe trebuie răcite în frigider înainte de a fi servite, în timp ce vinurile roșii trebuie servite la temperatura camerei. În cazul în care urmează să achiziționezi un vin pentru acest eveniment, descoperă gama disponibilă pe altex.ro. Cu siguranță vei găsi o mulțime de variante de vinuri tentante! 

3. Aranjează masa

O masă bine aranjată poate ajuta la crearea unei atmosfere festive pentru cină. Folosește cele mai bune farfurii, pahare și tacâmuri și adaugă câteva detalii decorative, cum ar fi flori sau lumânări. Pentru un plus de organizare, este indicat să creezi cartonașe cu locuri pentru a-i ajuta pe invitați să se așeze la masă.

4. Planifică activitățile

Pe lângă mâncare și băutură, este posibil să dorești să planifici câteva activități pentru a îți amuza oaspeții. Ați putea juca jocuri de societate, viziona un film sau chiar să aveți o sesiune de karaoke. Dacă aveți o petrecere mai mare, ați putea instala o cabină foto sau stabili un joc de grup, astfel încât toată lumea să se distreze.

5. Pregătește-te pentru curățenia de după

Găzduirea unei petreceri la cină poate presupune multă muncă și bătaie de cap, dar aceasta nu trebuie să fie stresantă. Nu este indicat să te apuci de curățenie în timp ce invitații sunt încă prezenți, însă poți strânge lucrurile care nu mai sunt necesare de pe masă,  odată ce aceștia au terminat de mâncat. Astfel, la plecarea lor, vei avea mai puțin de muncă. Este recomandat să faci ordine în aceeași seară, însă curățenia propriu-zisă o poți lăsa pe ziua următoare.

În concluzie, organizarea unei cine acasă cu prietenii poate fi o experiență distractivă și memorabilă, de care o să vă amintiți toată viața, creând amintiri împreună cu persoanele dragi. Planificând meniul, alegând vinul potrivit, aranjând masa, stabilind activitățile și pregătindu-te pentru curățenie, poți crea o seară pe care invitații tăi o vor îndrăgi.

Sursă foto: pexels.com.