Te confrunți cu oboseală cronică și stres?  Iată de ce să apelezi la o ședință de masaj

Stilul de viață modern este prin natura sa unul destul de agitat, astfel că nu este de mirare că după un program încărcat de muncă, ne alegem cu multă oboseală și stres. Nu de puține ori, după o zi în care am alergat dintr-o parte într-alta, tot ceea ce ne dorim este să ne putem odihni corespunzător, prin orice metode. În ciuda faptului că stilul de viață modern ne lasă destul de puțin timp liber la dispoziție, avem totuși câteva metode eficiente prin care putem ține la distanță sau chiar înlătura oboseala și stresul. Printre acestea se regăsește și clasicul masaj, care pe lângă relaxare, vine la pachet cu o serie importantă de beneficii, ce te pot ajuta sa te deconectezi de la orice factor generator de stres.

Masajul cu toate ramurile sale are o istorie foarte îndelungată având în vedere că se practică încă din vremurile antice. Încă de pe atunci beneficiile acestuia au fost recunoscute, iar în prezent cunoaștem o mulțime de detalii despre beneficiile pe care o ședinta de masaj ni le poate aduce. Astfel, dacă oboseala și stresul au pus stăpânire pe tine și au devenit o parte integrată din viața ta de zi cu zi, iată câteva motive pentru care să apelezi la o ședință de masaj!

Relaxare totală a musculaturii

Unul dintre efectele benefice aduse de către masaj, reiese din faptul că acesta are capacitatea de a aduce o relaxare totală întregii musculaturi. Tensiunea ce se acumulează na nivel muscular poate culmina cu dureri intense, tocmai de aceea este recomandat ca periodic să ne programăm o ședință de masaj terapeutic. Masajul prin tehnicile sale specifice pe care le presupune, poate aduce cu ușurință relaxare mușchii suprasolicitați, în special în cazul persoanelor care desfășoară activități intense sau a celor supraponderale.

Îmbunătățește starea generală de spirit

O ședință de masaj nu are rolul de a duce doar relaxare, ci numeroase studii au scos la iveală faptul că masajul aduce beneficii importante și în ceea ce privește starea generală de spirit. Astfel, în momentele în care oboseala, stresul sau alte afecțiuni similare încep a pune stăpânire pe tine, o ședință de masaj îți poate fi mult mai benefică decât ți-ai putea imagina. Acest lucru se datorează faptului că masajul eliberează în corp endorfine, substanțe chimice responsabile pentru starea noastra de bine, de aceea după fiecare ședința de masaj, ne simțim în mod inexplicabil mult mai vine.

Îmbunătățește calitatea somnului

Printre beneficiile larg cunoscute ale masajului, trebuie menționat și faptul că acesta poate îmbunătăți semnificativ și calitatea somnului. Un somn odihnitor contribuie semnificativ la sănătatea generală a organismului, ajutând totodată și să îți încarci bateriile după o zi plină de provocări cotidiene.

Masajul este un antidot pentru stres

Stresul este foarte bine cunoscut pentru faptul că poate sta la baza apariției unor afecțiuni grave. Un lucru mai puțin știut este efectul benefic pe care o ședință de masaj îl poate avea în ceea ce privește înlăturarea acestuia. Masajul, în funcție de tipul lui, presupune o serie de tehnici specifice, care aduc relaxare deplină, un aspect ce poate ține atât oboseala la distanță, cât și stresul.